WizzAir anunta deschiderea unui nou hub la Craiova si 4 rute noi din Cetatea Baniei

Wizz Air.jpg

WizzAir a anuntat astazi deschiderea celui de-al cincilea hub din Romania (dupa Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca si Tg. Mures) la Craiova. Dupa ce initial a deschis doua rute de pe aeroportul din Craiova (spre Londra si Milano Bergamo), astazi a anuntat deschiderea a patru noi rute si alocarea unui avion special dedicat curselor din Craiova, aeroportul de acolo devenind cel de-al 19-lea hub al companiei in Europa de Est si Centrala.

Noul hub va fi inaugurat pe 23 iulie si tot de atunci, vor incepe si cursele spre noile destinatii: Bologna, Roma Ciampino, Dortmund si Barcelona. De asemenea, numarul curselor spre actualele destinatii oltenesti ale lui Wizz, Londra Luton va creste de la 2 la 3 curse pe saptamana, iar Milano Bergamo de la 2 la 4 curse.

Am auzit ca aeroportul din Craiova arata mult mai bine decat il stiu eu de acum cativa ani (sau cel mult asa s-a jurat Andreea :)), iar Consiliul Judetean dupa ce a bagat bani in aeroport, a continuat sa bage bani si sa-l populeze cu zboruri. De altfel, deschiderea hub-ului oltean al Wizz se datoreaza si subventiilor Consiliul Judetean Dolj (dupa un model de succes aplicat si la Tg. Mures inca de cativa ani).

Stiu cativa olteni care vor deschide o sticla cu zaibar in cinstea evenimentelor si se vor apuca de rezervat city-breakuri prin Italia, Spania si Germania 🙂

Cursele sunt deja incarcate pe site-ul Wizz si aruncand o privire, am vazut ca un dus-intors in august (asa, de weekend) pana la Barcelona costa 130 euro.

 

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

 • Mihai spune:

  Sper ca, intr-un tarziu, vor deschide un hub si undeva prin Moldova…

  • Imperator spune:

   Dupa ce s-o mai lucra la aeroporturi. Inteleg ca acum pista e prea scurta pentru un Airbus 320 la Iasi (Boeingurile 737 ale Tarom pot ateriza insa, nu si A320), la Suceava e cam jale si Bacaul e al lui Blue Air. Cand s-o termina pista din Iasi, posibil

   • Li spune:

    Imperator, te vezi uneori cu cei de la Wizzair?De luni de zile in revista lor din avion este scrisa aceeasi prostie.Ca de la aeroportul din Cluj pina in oras firma de taxiuri agreata te duce cu 15 euro.E o greseala, un taximetrist corect, te taxeaza 22-23 ron daca pune ceasul.Exista autobuzul 8 din Piata Mihai Viteazul sau troleibuzul 5 care te lasa la aeroport.De ce trebuie ziua sa dai 15 euro?Nu exclud ca noaptea unii taximetristi sa ceara atit daca e vreun smecher, dar in revista nu scrie un cuvint despre transportul in comun.

 • Cristian spune:

  Brasovenii sant nerabdatori sa se deschida , in 2014, aeroportul de la Ghimbav (promis de foarte multi ani). Acusi , la sfarsit de ”Brumarel” pista va fi gata, urmand ca, cel tarziu in primavara, turnul de control precum si terminalul sa primeasca ”botezul” de start . Macar 20 % din pasagerii de pe Otopeni sa ajunga la poalele Tampei 🙂

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii

Pin It on Pinterest