Daca aveti copii sub 3 ani, vedeti ca e obligatoriu sa aveti scaune de copil in masina

Scaun auto Chicco.jpg

Tocmai mi-a atras un amic atentia (nu prea sunt in target), dar cred ca e o informatie care poate fi folositoare pentru unii dintre voi care aveti cu copii mici si care ii plimbati cu masina. Vedeti ca de la 28 septembrie, toti soferii care plimba copii sub 3 ani cu masina, e obligatoriu sa aibe scaune speciale de copii de tip Chicco. Cine va fi prins cu bebelul in masina fara scaun primeste 3 puncte de penalizare. Copii peste 3 ani, dar sub 1,50 metri pot fi transportati fara scaune speciale, dar doar in spate si sa poarte centura de siguranta. Vedeti aici mai multe detalii.

Din cate am aflat, regula se aplica datorita armonizarii legislatiei romanesti la cea a Uniunii Europene unde obligativitatea scaunului de copil este in vigoare de mai multi ani… asa ca cei care iesiti din tara cu masina si cu bebe in tari ale Uniunii Europene, nu uitati scaunul acasa !

Categorii:
Diverse

Comentarii

 • Cred ca e mult mai bine sa fie de tip Britax, nu Chicco 😉

  Emil 12 septembrie 2014 21:29 Răspunde
  • De cand lucram la Procter, stiu doar un singur brand – Chicco 😉

   Imperator 12 septembrie 2014 22:46 Răspunde
 • Nu mi-as fi imaginat ca pana in anul de gratie 2014 Romania n-avea legislatie in acest sens. In multe tari de multi ani nu te mai lasa sa pleci din maternitate daca nu le arati scaunul.

  Nadina 13 septembrie 2014 10:06 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii