Pentru cei interesati de spiritualitatea tibetana – Gonsar Tulku Rinpoche revine in Romania

Foto web1 Gonsar Rinpoche.JPG

Stiu ca unii dintre voi ati fost in Tibet si ca multi sunteti interesati de spiritualitatea, cultura si filozofia de viata tibetana, asa ca ma bucur sa-i ajut pe cei de la asociatia „Rabten Compassionate Wisdom” cu un pic de popularizare a unui eveniment cu adevarat special – vizita in Romania al lui Gonsar Tulku Rinpoche, director spiritual al Centrului de Inalte Studii Tibetane „Rabten Choeling” din Elvetia. Gonsar Tulku Rinpoche este un invatat tibetan, nascut in 1949 in Shigatse, al doilea oras ca marime al Tibetului, refugiat din Tibet din 1959 cand chinezii au zdrobit miscarea de eliberare tibetana si cand liderul spiritual si politic de la Lhasa, cel de-al XIV-lea Dalai Lama insotit de mii de tibetani s-au refugiat dincolo de Himalaya in India si Nepal. Alaturi de acesti refugiati s-a aflat si micul Gonsar Tulku Rinpoche care isi incepuse deja studiile la manastirea Sera de langa Lhasa. Timp de decenii, a fost invatacelul lui Geshe Rabten Rinpoche, unul dintre invatatii tibetani care au popularizat invataturile budiste tibetane in Europa dupa ocuparea patriei lor de catre China. Mai multe despre Gonsar Tulku Rinpoche puteti afla pe pagina de Wikipedia sau pe pagina institutului din Elvetia.

Ei bine, venerabilul invatat tibetan va veni la Bucuresti si va tine o serie de conferinte la Bucuresti in perioada 12 – 15 septembrie 2014. Vineri, 12 septembrie, va tine o conferinta deschisa pentru oricine isi doreste la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti din Calea Plevnei nr. 61 intre orele 18:30 – 20:30 cu titlul „Compasiunea, temeiul unei fericiri autentice„, iar in weekend, in cadrul Centrului Seeds for Happiness din Bucuresti (Str. Fabrica de Chibrituri nr. 16) va sustine mai multe prelegeri cu tematica „Cele trei aspecte principale ale Caii catre iluminare” de la 9:30 pana la orele 18:00 (evident, vor fi ceva pauze :)). Accesul la prima prelegere, cea de vineri este gratuita (se poate dona 20 lei, doar cine doreste), in timp ce accesul la prelegerile din weekend va costa 180 lei / 2 zile sau 100 lei / zi pentru a acoperi cheltuielile logistice si organizatorice ale conferintei. Atentie – persoanele fara venituri sau cu venituri limitate cum ar fi studenti, someri, etc sunt rugati sa contacteze organizatorii.

Pentru a participa la prelegeri, trebuie sa va inscrieti in prealabil fie la mail-ul info@rabten.ro, fie la telefoanele 0723.225.760 sau 0726.235.737. Pentru mai multe informatii despre eveniment, consultati pagina asociatiei Rabten, iar programul evenimentului il gasiti aici.

Cum ziceam, am fost in Tibet, am vizitat de asemenea si manastirile tibetane din exil, mai precis din Nepal, am avut ocazia sa mai citesc una alta despre budismul tibetan, despre traditiile tibetane si mai ales am avut posibilitatea unor discutii cu calugari tibetani din Nepal. Este o religie si o filozofie care merita descoperita si aprofundata pentru ca va poate ajuta in gandurile si faptele voastre. As putea sa scriu mult si bine, dar prefer sa aflati mai multe de la un adevarat maestru. Si sa va ganditi cu compasiune la milioanele de tibetani din patria lor ocupata.

Coorganizatori: Editura Herald, Centrul Seeds for Happiness

Parteneri media & culturali: Casa de Cultura a Studenților București, România Liberă, Ziarul Ring, Ziarul Alb, SensoTv.ro, Asociația de Studii Euro-Asiatice, Think Outside The Box, CentrulAnahata, AstroCafe.ro, Studenţie.ro, ED4Lead.ro, TrăieșteConștient.ro, Namaste India, Bookaholic.ro, PoveștideCălătorie.ro, Noul Pământ.ro, Aimee&Damaideparte, LumeaMare.ro, ImperatorTravel.ro, The Path Romania, BookuriaInfo.ro, Fundația Prețuiește Clipa, Colecția Mistica Iluminării, 121.ro, Humanity’s Team Romania, HarmonyGroup.ro, Filme-Cărți, StauPeNet.ro, Oriens.ro, Psi Force Anatol Basarab, CalendarEvenimente.ro, Amintiridincalatorie.ro

Afis web Gonsar Rinpoche in Romania.JPG

 

Categorii:
Evenimente

Comentarii

  • Violeta spune:

    Pentru Tibet trebuie o vacanta mai lunga pentru ca o saptamana este prea putin. Iar la cat costa avionul ar fi pacat sa mergi acolo si sa stai numai o saptamana !

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest