Safari in Namibia, ca intre prieteni

IMG_7727.jpg

Astazi, un nou guest post a unor oameni care au vazut lumea 🙂 Ma rog, o buna parte din ea, dar care dupa ce au bantuit prin multe cotloane mai mult sau mai putin cunoscute ale acestei Planete, s-au indragostit (zic ei iremediabil) despre Namibia. Sincer, nu stiu prea multe lucruri despre Namibia, am citit si eu ca este o tara extraordinara, am citit si cartea „Prin praf si vise” a Roxanei Valea care a luat-o cu masina tocmai spre aceasta Namibie, asa ca i-am rugat sa scrie cateva randuri despre o tara necunoscuta multora. Ei vor sa organizeze si niste ture pe acolo mai la iarna, asa ca in caz de interes, aflati mai multe 🙂

Aproape orice “bucket list” contine cuvantul safari. In swahili inseamna calatorie, dar in Africa acest concep a fost dezvoltat intr-o adevarata arta. Intre destinatiile clasice de safari, Namibia ar putea fi considerata o anomalie: aici poti avea cea mai intensa intalnire cu Africa din ilustrate, insa fara problemele de limba, securitate sau sanatate care descurajeaza uneori pe cei care isi doresc sa calatoreasca pe continentul-mama.

Putine locuri din lume pot oferi o experienta la fel de intima – Namibia ramane o destinatie pentru puristi. Este a doua cel mai putin populata tara din lume si un paradis natural, cu peisaje care iti taie respiratia. Fiecare regiune a Namibiei este diferita de celelalte – mlastini fecunde si vegetatie luxurianta in Fasia Caprivi spalata de raul Okavango, savane vaste in Parcul National Etosha unde se aduna turme imense de animale; apoi salbatica Skeleton Coast si aridul Damaraland cu monoliti de granit acoperiti de picturi din Epoca de Piatra, iar in sud dunele caramizii din desertul Namib, cel mai vechi din lume, si Canionul Fish River, al doilea ca marime pe glob.

Ne-am indragostit de Namibia in 2012, cand faceam ocolul Africii pe motocicleta si am petrecut o luna acolo, cu sentimentul ca descopeream o alta planeta – de la specii endemice, multe aparute acum multe sute de milioane de ani, la plante milenare, de la intalniri cu triburi eluzive la spectacolul grandios al desertului. De atunci am explorat pe doua roti multe alte tari extrordinare, insa dorul de Namibia a ramas, asa ca ne-am propus sa o aratam si altora, intr-un safari gandit de noi ca pentru prieteni. Asadar in iarna asta vom lua cu noi maximum 15 calatori, pentru 10 zile de aventura si rasfat pe un traseu care contine cele mai frumoase locuri din Namibia, dar si colturile noastre “secrete”.

 

Intr-o astfel de tura trebuie sa te astepti la:

MULTE ANIMALE

Le vei intalni in mediul lor natural, in rezervatiile din nord-vest si in Parcul National Etosha, unul dintre cele mai uimitoare si mai fotogenice peisaje de safari din Africa. Aicitraiesc 114 specii de mamifere, 340 de pasari, 110 specii de reptile si 16 specii de amfibieni! Vei vedea de aproape elefanti, rinoceri, lei, leoparzi, antilope albastre, springbok, gnu, dik-dik, girafe, zebre, struti, oryx si multe altele in concentratii neobisnuite chiar si pentru Africa, datorita lacurilor de adapare care bordeaza latura de sud a Etoshei.

 

O EXPERIENTA INTIMA

Vei calatori cu un grup restrans si o noapte la cort sub cerul vast de savana va fi destul pentru a lega prietenii care vor dura toata viata. Ghizi suntem noi – de formație arhitecti, aventurieri din pasiune, cu experienta de off-road si explorare in peste 60 de tari, din Sahara in Himalaya, din Congo in Siberia. Povestim deja de 3 ani despre calatorii aici: www.intotheworld.eu

 

UN MIX DE AVENTURA SI RELAXARE

Pentru ca incepem cu cateva zile clasice de safari, apoi plecam in cautarea unor animale rare si incheiem cu putin lux la lodge, la marginea unei piscine ascunse in desert. Daca te-ai visat Indiana Jones, asta e sansa ta.

 

Cum ajungi in Namibia: turele noastre asigura exclusiv logistica pe plan local, dar ne oferim asistenta in obtinerea vizei (fie la Ambasada din Viena, unde costa 50 de euro si actele se pot trimite prin curier, fie viza volanta de la Ministerul de Afaceri Interne din Windhoek, capitala Namibiei, care costa 50 de dolari). Condor Airlines si Air Namibia opereaza zboruri directe de circa 8 ore intre Fankfurt si Windhoek, de doua ori pe saptamana, si de asemenea putem ajuta cu rezervarea biletelor.

 

Restul detaliilor despre safari in Namibia, itinerarul pe zile, costuri si sfaturi despre cum sa-ti faci bagajele pentru o astfel de aventura, gasesti aici:

https://intotheworld.eu/ro

 

 Imagini Namibia

IMG_1061.jpg

IMG_6531.jpg

IMG_6607.jpg

IMG_7043.jpg

IMG_7226.jpg

IMG_7417.jpg

IMG_7826.jpg

IMG_8048.jpg

 IMG_8263.jpg

IMG_8454.jpg

SossusvleiE300.jpg

 

 

Categorii:
Namibia

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest