Top 5 gratis – Kuala Lumpur

01. Turnurile Petronas.JPG

Se spune ca cele mai bune lucruri in viata sunt gratis. Iar cele imediat urmatoare costa foarte, foarte mult. Asa ca am decis sa continui lista cu lucrurile pe care le poti experimenta gratis in diverse locuri de pe mapamond, si, daca tot am scris despre ce poti face moca in Bangkok si in Singapore, m-am gandit ca astazi sa scriu despre ce poti face gratis in Kuala Lumpur, metropola aflata exact intre cele doua mari centre ale Indochinei.

Kuala Lumpur nu este la fel de vizitata precum celelalte doua mari orase. Cred ca KL incearca sa fie Singapore fara a reusi si in aceasta incercare, pierde din ce in ce mai mult acel traditional si autentic pe care il gasesti din plin in Bangkok. Pentru ca dorinta de a deveni Singapore exclude acel traditional care ar face Kuala Lumpur un oras cu adevarat interesant. Mai ales ca traiesc trei nationalitati cu traditiile lor complementare si colorate – malay musulmani, chinezi taoisti si budisti si indieni (in general tamili) hindusi. Dar hai sa vedem ce poti sa faci moca in KL.

Daca as fi scris acest articol acum cativa ani, primul pe lista ar fi fost sa te urci in Petronas Towers, celebrele turnuri iconice care la un moment dat au fost cele mai inalte din lume (intre timp, turnul din Taiwan si apoi cel din Dubai au impins recordul la o noua inaltime. Acum Petronas se lauda cu faptul ca sunt cele mai inalte turnuri gemene din lume). Din pacate, managementul Petronas (compania petroliera malaysiana care detine blocul) a decis sa introduca si niste bilete de intrare. Ma rog, nu costa mult, vreo 2–3 dolari, dar nu mai poate intra pe lista experientelor gratuite, ci pe o alta lista – a celor “aproape gratuite” :).

  1. Batu Caves – cand englezii au venit in peninsula, s-au gandit ca malaysienii nu sunt poporul cel mai muncitor, asa ca au adus chinezi si indieni. Aceste doua comunitati au devenit destul de mari si importante (se pare ca, totusi, chinezii formeaza majoritatea in Malaysia, dar acest lucru nu e recunoscut oficial) si au venit cu religiile si traditiile lor. Undeva, intr-o suburbie a orasului se afla centrul religios al comunitatii hinduse, templul de la Batu Caves, un loc in care vei descoperi India fara a calca vreodata acolo. Pentru pasionatii de escalada, e un loc popular de catarare.
  2. Petronas Galeri – nu mai poti sa urci in turn gratuit, dar galeria de arta, aparent cea mai interesanta din toata Malaysia, continua sa fie vizitata fara bani. O gasiti la turn.
  3. Taman Orkid (Gradina de orhidee) – intr-o regiune a lumii binecuvantata cu flori absolut superbe, orhideea a fost aleasa in unanimitate drept floarea regala a oricarei case cat de cat nobile din Asia de Sud-Est. Ei bine, vei fi incantat sa vezi sute de tipuri de orhidee in gradina de orhidee din zona de sud a orasului.
  4. Lake Garden Park – ia ceva de infulecat si du-te la un picnic alaturi de mii de localnici. In plus, poti vizita gratuit si moscheea nationala, pentru a vedea ce pot face tone si tone de marmura in mainile unor artizani.
  5. Little India si China Town – cum ziceam, chinezii si indienii sunt doua comunitati solide. Cum ziceam la inceput, din pacate, Kuala Lumpur doreste sa evolueze in directia arhitectonica a Singapore-ului, dar daca vrei sa savurezi un pic din atmosfera de demult, du-te in Little India si China Town – vei gasi magazinase cu produse traditionale, temple micute, dar pline de viata si tumultul specific oraselor asiatice.

Voi, cei care deja ati fost in Kuala Lumpur, pe unde ati fost si ati avut o experienta/vizita interesanta gratis sau poate doar pentru cativa ringgiti malaysieni?

Imagini Kuala Lumpur

02. Batu Caves.JPG

Batu Caves, locul sfant hindus de langa Kuala Lumpur

03. Templu hindus in Kuala Lumpur.JPG

Intrarea in templul hindus

04. Surya Mall la Petronas.JPG

Mall-ul de sub turnurile Petronas

05. Orhidee in Kuala Lumpur.JPG

Florile atat de frumoase ale Asiei

06. Street food in Kuala Lumpur.JPG

Street food – o pasiune pentru locuitorii din Kuala Lumpur

07. Templu chinez in Kuala Lumpur.JPG

 In Chinatown, gasesti numeroase temple chinezesti

Categorii:
Malaezia · Top 5 gratis

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii