Top 5 destinații romantice în Europa

16. Destinatii romantice - Salzburg.JPG

Zilele astea, au curs mesajele și pozele romantice. Totul a început, evident cu lansarea filmului “50 Shades of Grey}”, urmat de “Valentine’s Day”, dar sarabanda momentelor curge – Dragobetele (pentru cei care spun căValentine’s nu prea are de-a face cu românii), Mărțișorul și, în fine, 8 Martie, Ziua Femeii (zi liberă în țările ex-URSS, din păcate nu si la noi). Așa că m-am gândit să scriu un post despre top 5 destinații romantice pentru cupluri în Europa.

 

Paris – este orașul în care marea majoritate a americanilor visează să-și petreacă luna de miere (sau săptămână). Și nu cred că nu au dreptate să aleagă taman capitala Franței. Orașul ăsta are o muzicalitate aparte, dar și un șarm propriu. Poate fi atât elegant, cât și boem, așa că indiferent dacă ești hipster sau nu, vei găsi un colțișor de Paris pe care să-l îndrăgești.

Care sunt însă cele mai romantice colțuri din Paris – plimbă-te pe malurile Senei. Pe lângă că vei vedea aproape permanent moțul Turnului Eiffel ițindu-se de după clădiri, cândva la căderea serii, în arondismentul 5, vei putea să dansezi tangou împreună cu parizieni (și nu numai). Nu trebuie să fiți experți în tangou, acolo vin și profesioniști, și oameni care dansează prima oară tangou. Alte locuri romantice aș sugera grădinile Palatului Luxembourg, o seară în cartierul Montmartre și, mai ales, pe scările de la Sacre Coeur.

Pentru idei de cazare în Paris, aruncă o privire aici.

 

Veneția – este ea aglomerată, dar pentru un motiv temeinic. Este un oraș unic în Europa, poate chiar în lume. Nu neapărat datorită palatelor magnifice, ci datorită faptului că tot orașul este străbătut de canale și canelașe, și mai mari, și mai mici, strecurându-se printre clădiri construite acum câteva secole și mai bine. Multă lume spune că Veneția este un oraș romantic și îi dau foarte multă dreptate. Altă lume zice că e prea aglomerat și din nou îi dau foarte multă dreptate. Dacă însă vrei să guști din la bella Venezia, eu zic să renunți la hartă și la bifat obiectivele turistice “obligatorii” (du-te totuși în Piazza San Marco și, mai ales, urcă-te în Campanile) și plimbă-te așa, aiurea, de-a lungul canalelor. În special, traversează Canale Grande pe Ponte dell’Accademia și, după ce pozezi panorama de lângă Basilica Santa Maria della Salute, plimbă-te prin zona respectivă… vei descoperi cu adevărat șarmul Veneției. Cred că acolo este zona cea mai romantică din Serenissima și, în plus, probabil cea mai liniștită.

Și să nu uit… ia un vaporetto și du-te în insulele-cartier ale Veneției. Mă refer la Burano sau Murano. Vei descoperi niște mici Veneții, având același șarm, dar și mult mai puțini turiști.

Pentru idei de cazare în Venetia, aruncă o privire aici.

 

Budapesta – este aici, aproape, la doi pași și personal cred că cel mai romantic este noaptea. Aici, iluminarea clădirilor este o adevărată artă, iar dacă te plimbi noaptea sus pe dealul Cetății, vei avea parte de niște panorame uimitoare. Nu sunt foarte multe restaurante cu panorama sus pe Varhegy, eu îl știu doar pe cel de sub bastionul pescarilor, dar în mod cert poți descoperi multe mici restaurante ascunse pe alei, unde poți gusta un vin absolut divin.

Pentru un loc unde să nu fii deranjat de prea multă lume, urcă la Citadela! De aici, se vede cea mai uimitoare panoramă a orașului – fie zi, fie noapte. Pe vremuri, era un hostel relativ gălăgios aici, dar între timp s-a închis (se pare că sunt niște conflicte între proprietari și municipalitate), așa că poți savura momente de liniște …

Pentru idei de cazare în Budapesta, aruncă o privire aici.

 

Barcelona – este greu să nu te îndrăgostești de capitala Catalunyei. Gaudi, dar și alți artiști ceva mai puțini cunoscuți și-au lăsat amprenta asupra acestui oraș, dar și faptul că se află pe malurile Mediteranei ajută. Probabil, cel mai romantic punct din Barcelona nu este nici la Sagrada Familia, nici pe aglomerata stradă semipietonală Rambla, ci la fântânile magice de la Montjuic de lângă Praca Espanya. Având maiestuoasa clădire a Palatului Montjuic pe fundal, apa dansează și cântă într-un spectacol de lumini. Pentru plimbări romantice, poți să-ți continui drumul sus, pe dealul Montjuic, de unde ai parte de panorama orașului înghesuit între dealurile catalane și mare.

Și pentru a completa, nu ratați un apus de soare memorabil pe dealul Tibidabo, într-un restaurant de lângă imensa biserică Sagrat Cor.

Pentru idei de cazare în Barcelona, aruncă o privire aici.

 

Praga – ei, nu se poate să nu vă recomand Praga pentru vreo călătorie romantică. Am zis-o de mai multe ori că este cea mai frumoasă capitală central-europeană. Da, știu, pe străzile dintre pod și piața centrală poți să ai parte de un ambuteiaj pietonal, dar dacă eviți zona, vei descoperi străduțe absolut superbe fără picior de turist pe ele. În plus, berea este magnifică și ieftină peste tot. Intră în orice pub din Praga și te vei bucura de cea mai bună bere din lume.

V-aș recomanda să vă duceți la Hrad, mărețul castel imperial ce domină capitala cehă noaptea, nu ziua. În timpul zilei, palatul este asaltat de oameni, dar noaptea, Ulita de Aur și zona adiacentă are puțini vizitatori (iar iarna este chiar pustiu, believe it or not). Iar la picioarele voastre se va afla Orașul de Aur.

Pentru idei de cazare în Praga, aruncă o privire aici.

 

Cam astea sunt recomandările mele pentru o minivacanță romantică în doi. Voi ce recomandări ați avea?

 Top 5 – destinatii romantice

01. Panorama turnul Eiffel.JPG

Din clopotnita de la Notre Dame

02. St. Chapelle.JPG

E mai putin celebra, dar eu zic ca nu trebuie ratata – St. Chapelle

03. Sacre Coeur.JPG

Seara, du-te pe scarile de la Sacre Coeur

04. Gondolier.JPG

Ce poate fi mai romantic decat o plimbare cu gondola prin Venetia ?

05. Piazza San Marco.JPG

Piazza San Marco si celebra ei clopotnita

06. Panorama Venetia.JPG

De unde poti savura panorama orasului din laguna

07. Biserica Matei Corvin.JPG

Budapest by night – pur si simplu o incantare

08. Palatul Buda.JPG

Iar ziua, nu rata o plimbare pe dealul cetatii Budei

09. Parlamentul Ungariei.JPG

Cu panorama de rigoare spre Pesta

10. Catedrala Barcelona.JPG

Catredrala din Barcelona este poata de intrare…

11. Cartierul Gotic.JPG

… in Cartierul Gotic

12. Panorama Barcelona.JPG

Sagrada Familia, o adevarata capodopera

13. Hrad.jpg

Hrad, celebrul palat din Praga

14. Piata Centrala din Praga.jpg

Piata centrala din Praga

15. Praga seara.jpg

 Si nu rata sa te plimbi pe malul Vltavei pe inserat

Eximtur-logo

Comentarii

 • AndreiM spune:

  8 martie e liber si la noi, dar numai pt femei.

 • Adina A. spune:

  Eu as putea sa adaug aici si Bergen-ul, care se mandreste cu titlu onorific de capitala a fiordurilor. Fermecatoarea zona a cheiului Bryggen, cu case medievale din lemn, e un loc ideal pentru o plimbare romantica… Daca vrei sa vezi acest frumos oras ai insa nevoie de putin mai mult timp la dispozitie decat cel oferit de o „minivacanta”… In schimb magia fiordurilor norvegiene merita efortul (www.ghiduri-turistice.com)!

 • Nadir spune:

  Foarte bun topul, potrivit cuplurilor de orice varsta. As mai adauga si alte orase romantice, europene, cum ar fi Lisabona, sau Nisa, sau chiar Atena, potrivite unei vizite in aceasta perioada.

 • Bacos spune:

  Nu vreau sa stric dispozitia dar pe acolo pe undeva prin blogul tau un articol cu top 5 destinatii romantice in Romania ne poti arata?
  Stiu ca imaginea lacatelor a fost introdusa de catre cupluri si prin Cluj dar cred ca si in alte orase din Romania insa na zic si eu asa ca fapt divers.

 • Andra spune:

  pe locul 1 in topul preferintelor mele este Venetia, urmata de Brugges – numit si Venetia Nordului, un orasel minunat si foooarte romantic… aproape de Bruxelles.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii