Top 5 gratis – Delhi

02. Moscheea din Delhi.JPG

Tot am fost săptămânile trecute prin India după nu mai puţin de 11 ani (mă refer la India de Nord), aşa că m-am gândit să mai scriu un articol din seria “top 5 gratis” – ce poţi face gratis şi fain într-un oraş, aşa că articolul de azi va fi despre Delhi, nebuna capitală a Indiei. Deci… ce poţi face gratis în Delhi:

  1. Plimbă-te pe străzile oraşului vechi, mai precis prin bazaruri (cum ar fi cel de lângă moschee sau în Paharganj). Sloganul de promovare a Indiei este de mulţi ani încoace “Incredible India”. Şi doar dacă ajungi în India o să realizezi cât de mare dreptate are. India este incredibilă, iar Delhi este capitala incredibilului… plimbă-te pe străduţele înguste ale bazarurilor multiseculare din Delhi pentru a descoperi produse dispărute de mult timp din Europa (cum ar fi maşinile de scris), un trafic incredibil şi multă, multă culoare. Dar, atenţie… să nu te calce ricşarul!
  2. Vizitează Jami Masjid – este probabil cea mai mare moschee din India şi pot intra aproape 25.000 de credincioşi. Unii susţin că ar fi cea mai mare din Asia (exceptând Mecca şi Medina), dar, din câte ştiu, cea mai mare este cea din Mashad. Nu contează dacă e cea mai mare sau nu. Pur şi simplu, este MARE şi foarte frumoasă din punct de vedere arhitectural. Intrarea este gratuită, dar dacă vrei să filmezi, trebuie să plăteşti 300 de rupii.
  3. Reculege-te la Raj Ghat – este mausoleul lui Mahatma Gandhi, dar aici au fost incinerați şi Indira Gandhi , și Rajiv Gandhi. Ca o ironie a sorţii, toţi trei au murit asasinaţi. Pe lângă importanţa sa istorică, Raj Ghat este o oază de linişte într-o metropolă haotică.
  4. Vizitează International Toilet Museum – într-o ţară în care peste 600 de milioane de oameni nu au o toaletă, mi se pare fascinant că există un muzeu al toaletelor. Muzeul este construit de un ONG care îi sprijină pe acei oameni din castele cele mai de jos (aşa-zişi Daliti, de neatins) care, printre altele, se ocupau şi de vidanjarea toaletelor castelor superioare.
  5. Du-te la Gurudwara Bangla Sahib – aţi auzit de religia sikh? Este o religie provenind din religia dominant hindusă cu elemente shiite, un mix musulmano-hindus. Sikhii au o societate foarte interesantă şi povestea lor este cu adevărat fascinantă. Am fost în capitala lor, la Amritsar, pe graniţă cu Pakistanul, un loc mai puţin cunoscut, dar care merită vizitat cu vârf şi îndesat. În caz că nu ajungeţi la Amritsar, merită să-i descoperiţi pe sikhi în principalul lor templu din Delhi. Picioarele, capul şi umerii trebuie să aibă acoperământ – veniţi cu pantaloni lungi şi cu un tricou pe voi, veţi primi o năframă la intrare să o puneţi pe cap.

Voi, cei care aţi fost deja în Delhi, pe unde aţi ajuns şi aţi avut o experienţă / vizită interesantă gratis sau poate doar pentru câteva rupii? Vă mulţumesc pentru împărtăşirea ei :).

Imagini Delhi

01. Jami Masjid - Delhi.JPG

Marea moschee din Delhi

03. Curtea moscheeii din Delhi.JPG

E loc pentru mii si mii de credinciosi

04. Ricsa in Delhi.JPG

Bazarurile din Delhi – o nebunie 🙂

05. Bazar Delhi.JPG

06. Maimute in Bazar.JPG

pe case, poti observa si maimute urbane

07. Raj Ghat.JPG

Raj Ghat

08. Mausoleu Mahatma Gandhi - Delhi.JPG

 si mausoleul lui Mahatma Gandhi

Categorii:
India · Top 5 gratis

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii