Ghid de sfaturi practice Wizz Air: Alicante – obiective turistice, cazare, restaurante și multe alte ponturi

Portul Alicante

Cred că am auzit pentru prima oară în copilărie despre Alicante în context fotbalistic. Eram mare pasionat de fotbal, urmăream campionatele străine (nu la televizor, nu se transmitea așa ceva, uneori mai vedeam rezumate la bulgari și la ruși) și Alicante avea atunci o echipă de fotbal decentă prin prima ligă spaniolă. De fapt, când am ajuns ca student în Olanda și făceam cunoștință cu colegii mei, cam știam geografia Olandei în funcție de echipele din Eerste Divizie – Nijmegen, Breda, Sittard etc.:) Așa și cu Alicante, mai întâi am auzit că e o echipă de fotbal. Apoi, aveam să aflu că este poarta de intrare spre Costa Blanca, una dintre principalele zone litorale ale Spaniei.

Când să te duci la Alicante

Aș zice că oricând. Iarna este mult mai cald decât în România, vara nu e chiar așa de fierbinte datorită proximității mării. Probabil, de prin aprilie până, hăt, spre octombrie, e o vreme superbă.

 

Cum ajungi la Alicante

Cu avionul

Wizz Air zboară direct din București pe aeroportul din Alicante, fiind singura companie care leagă direct România de Alicante. Sunt zboruri o dată pe săptămână și prețul cel mai mic pe care l-am găsit este de 110 euro (acum, în iulie) și 59 de euro (la toamnă). Aruncanți o privire aici.

 

Cu trenul

Pentru cei îngroziți de zborul cu avionul, există posibilitatea (foarte scumpă) de a merge cu trenul. Vei face minimum 52 de ore din București-Nord până la Alicante Terminal și ajungi după cel puțin cinci schimbări de tren (Wien Westbahnhof, Zurich Hbf, Mulhouse Ville, Perpignan și Barcelona Sants). Un bilet de tren este, în general, mult mai scump decât cel de avion, dacă iei însă un InterRail și vrei să vizitezi mai multe locuri pe drum și în jur, poate fi o opțiune bună.

 

Cu autobuzul

Conform autogari.ro, există curse București – Alicante operate de cel puțin două companii (Salz Tour si Matei Unitrans). Matei Unitrans se laudă că e cel mai rapid și că ajunge în doar 52 de ore, și prețul este 85 de euro (doar dus).

 

Cum ajungi de la aeroport în oraș la Alicante

Aeroportul este destul de aproape de oraș, la 11 km. Autobuzul C6 pleacă de la aeroport la fiecare 20 de minute și face cam 20 de minute până în centru, unde oprește la autogară și Plaza Puerta del Mar, printre altele. Biletul costă 3,85 euro.

 

Cum călătorești prin Alicante

Evident, un oraș se ia la picior dacă vrei să-l simți, dar dacă ai nevoie de transport în comun, vei găsi în Alicante atât autobuz, cât și tramvai. Poți cumpăra un card cu 10 călătorii (2 euro cardul, 7,25 euro costă călătoriile). Găsiți mai multe informații aici

 

Top 5 obiective turistice în Alicante

 1. Castelul Santa Barbara – cățărat, sus în vârful dealului Benacantil care domină de secole Alicante, este una dintre cele mai mari fortărețe din Spania construită de mauri prin secolul al IX-lea. Chiar dacă depui un pic de efort, merită să urci acolo pe jos pe străzi înguste pentru ca mai apoi să admiri panorama orașului și a Mediteranei
 2. Insula Tabarcauită de mașini, șosele, oameni grăbiți, blocuri înalte! Insula este o zonă naturală protejată pe care se află un sătuc istoric cu ziduri de apărare.
 3. PlajeleAlicante se află la Marea Mediterană, așa că e musai să aibă și o plajă. Plaja Postiguet este plaja centrală, luminată inclusiv noaptea, și care are nisip fin… Evident, faimoase plaje te așteaptă la doi pași de Alicante, pe Costa Blanca, dar dacă vrei plajă în Alicante, ei bine, nu vei duce lipsă
 4. Orașul vechi – că peste tot în Europa, e o plăcere să te plimbi pe străzile înguste, cu mici restaurante, unde poți să guști niște tapas, sau magazine de unde să cumperi niște magneți :).
 5. Carnavaluleste sărbătoarea cea mai mare din Alicante când locuitorii își pun măști care mai de care mai haioase și iau cu asalt străzile, dansând și chefuind. Să curgă sangriaaaaa! Data Carnavalul variază în funcție de data în care pică Paștele, deoarece Carnavalul este un soi de Lăsata Secului. Datele sunt identice cu datele Carnavalelor din Rio, Maastricht sau Koln.

Unde să dormi în Alicante

Nu am dormit niciodată în Alicante, dar dacă m-aș duce, aș căuta fără nicio îndoială un bed & breakfast. Uitându-mă un pic pe net, laurii se duc la Milagrosa B&B, unde prețurile pentru o cameră dublă încep de la 30 de euro (extrasezon) și se duc la 40 de euro în sezon de vârf.

 

Unde să mănânci în Alicante

Ești în Spania, ești la Mediterana, unde altundeva să mănânci fructe de mare și paella și să bei sangria ca aici? Cam fiecare restaurant are un “meniu al zilei” cu prețuri începând chiar și la 10 euro. Pentru a găsi cea mai mare concentrație de restaurant (la toate prețurile), du-te in Calle Castaṅos (lângă Teatru), Calle San Francisco sau Calle Mayor (lângă Catedrala Sf. Nicolae).

 

Ce să faci dincolo de Alicante

Cum ziceam, Alicante este poarta de intrare spre stațiunile Costei Blanca, una dintre zonele litorale favorite ale Spaniei. Pentru mai multe informații cu privire la Benidorm și restul de stațiuni, aruncați o privire aici.

 

Dacă ați fost recent la Alicante și ați găsit niște locuri deosebite, prețuri rezonabile, în fine, ponturi bune de spus și altora, vă aștept la rubrica de comentarii cu numeroase mulțumiri!

 

[mwi-product sku=”WIZZ-Navy-Blue,WIZZ-Air-Black-Grey,WIZZ-Air-Navy-Pink” img_width=”200″ desc=”false” type=”add” btn_color=”blue” btn_link=”button” cols=”3″ ]

 

 

Wizz-logo

Comentarii

 • Alin Sas spune:

  Am locuit aproape 2 ani in Alicante, este un oras frumos si perfect pentru a te relaxa, vreme foarte buna la sfarsitul lui Martie si in Aprilie, dar si in Octombrie. Ca plaja, San Juan este plaja preferata de catre localnici (dar nici Benidorm nu este foarte departe), plaja centrala fiind mai mult populata de persoanele in varsta. Este interesant de vizitat si restul oraselelor din jur, Guardamar, La Mata, Torrevieja.

  • otto spune:

   Salut Aline,am inteles ca ai trait doi ani in Alicante.Daca ai timp nu ma ajuti cu niste sfaturi.Vreau sa fac un concediu si nu stiu nimic de oras. In ce cartier as putea sa caut gazda sa fiu aproape de plaja si centrul orasului? sa pot ajunge si din aeroport acolo Sau ce-mi poti recomanda, ? Merci si astept un raspuns cand poti

 • […] ruta „insorita” spre Spania, mai precis spre Alicante, o ruta existenta de ani de zile din Bucuresti. Primul zbor va avea loc pe 24 iulie si vor fi 2 […]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii