Ofertă specială – reducere 260 de euro / cameră pentru sejururile pe Costa Blanca, în Spania

09. Plaja Calpe

A venit vara, așa că pentru mulți dintre voi e vremea să plecați undeva în vacanță. Am scris de-a lungul timpului despre diversele reduceri spre destinații estivale – fie că era vorba despre early booking, very early booking sau despre oferte last minute. De obicei, reducerile variază între 5 și 15%, uneori și un pic mai mult, dar ultimele reduceri last minute pentru Costa Blanca mi se par chiar generoase. E vorba de o reducere de 260 de euro pe cameră (deci 130 de euro pe persoană) pentru plecările din datele de 14 iunie și 21 iunie 2015. Așadar, dacă aveți timp liber și puteți pleca imediat, cred că chiar sunt niște oferte care merită.

O sa mă întrebați de ce Costa Blanca. SIncer, nici eu nu auzisem de Costa Blanca până astă-iarnă. Știam de Costa del Sol și de alte coste, dar Costa Blanca habar n-aveam unde e și cu ce se mănâncă. Am aflat însă de la dl. Burcea, de la Paralela 45, că e o zonă foarte faină din Spania, undeva la sud de Alicante, nu foarte departe de Spania. Și pentru că cei de la Paralela 45 sunt în permanentă căutare de noi destinații, pe lângă clasicele Antalya – Creta – Rodos – Zakynthos și celelalte de care în mod indiscutabil ați auzit și, probabil, mulți dintre voi chiar ați și ajuns, s-au gândit ca vara asta să ofere niște pachete cu charter inclus și pe Costa Blanca.

În primul rând, unde e. E undeva în estul Spaniei, pe coasta mediteraneeană, și, cum ziceam, principalele două orașe (care sunt și porți de intrare) sunt Valencia și Alicante. Valencia este unul dintre principalele metropole spaniole pe care le-am ratat (pe lista mea ar mai fi Bilbao și Santiago de Compostella), iar cei care au ajuns pe acolo mi-au spus că e un oraș superb. Cele trei mari stațiuni la mare sunt însă Bernidorm, Calpe și Albir. Aceste stațiuni se laudă cu un microclimat de invidiat – au nu mai puțin de 320 de zile însorite pe an (bănuiesc că fixarea vitaminei D printre localnici nu e o problemă :)).

Bernidorm este cea mai mare stațiune și are un aspect inedit – e un adevărat Manhattan al Spaniei, cu clădiri înalte și zvelte. Calpe aduce un pic cu Rio – o plajă mare, lată și lungă, cu o stâncă masivă la capăt, iar plaja este flancată de clădiri moderne… judecând după poze, aduce cu Copacabana, pe care am văzut-o luna trecută. Albir este cea mai mică și cea mai liniștită, o stațiune care nu s-a dezvoltat pe verticală precum celelalte două, ci mai degrabă pe orizontală. Ce poți face? Simplu – plajă, înot, iar seara, party. Bernidorm și Calpe sunt cele mai hip, se zice că Bernidorm (ca și Manhattanul, cu care este comparat) nu doarme niciodată, iar Albir este mai liniștit.

Prin ce se deosebește Costa Blanca de alte coaste? Sunt numeroase parcuri de distracție. Cel mai cunoscut este Terra Mitica, de care am auzit de acum mai bine de 15 ani, când era principalul sponsor și se afla pe tricourile Valenciei. Pe vremea aceea, Valencia era una dintre cele mai tari echipe ale Spaniei, era capabilă să se bată de la egal la egal cu mult mai titratele Barcelona și Real și, în plus, aici juca Adrian Ilie. Așa că “Terra Mitica” mi-a intrat puternic în minte și atunci chiar am fost foarte curios să văd ce era… Vreun iaurt, vreun salam, vreun vin? Nu, era cel mai mare parc de distracții de pe Costa Blanca, un parc cu roller coastere imense și cu tot soiul de show-uri istorice în genul luptelor de gladiatori.

Mai există câteva parcuri unde natura joacă rolul principal – Mundo Mar (parc zoo și acvariu, în același timp), Terra Natura (unde poți găsi peste 1.500 de animale din 200 de specii într-un parc de 32 de hectare) sau parcuri acvatice – Aqualandia, unul dintre cele mai mari parcuri din lume, și Aquanatura, care deține singurul roller coaster acvatic din lume.

Prin urmare, dacă nu v-ați decis unde să vă duceți și dacă puteți să plecați (aproape) imediat, trimiteți un mail la simona.teodorescu@paralela45.ro pentru mai multe relații.

Imagini Costa Blanca

01. Alicante

Alicante, poarta Costai Blanca

02. Alicante

03. Valencia

Celebrul Oceanarium din Valencia

04. Benidorm

Benidorm, Manhattanul de la Mediterana

05. Benidorm

Si asta aduce cu plaja din Rio, De ar fi fost dealul acela mai inalt…

06. Benidorm

07. Plaja Benidorm

Plaja mai de aproape

08. Calpe

Calpe. Imi place mult bolovanul asta 🙂

09. Plaja Calpe

Trebuie sa recunoasteti ca arata intr-un mare fel

10. Albir

Albir

SAMSUNG

SAMSUNG

12. Mundomar - parc de distractii

Mundomar

Categorii:
Spania

Comentarii

 • andrei spune:

  „Am aflat însă de la dl. Burcea, de la Paralela 45, că e o zonă foarte faină din Spania, undeva la sud de Alicante, nu foarte departe de Spania.”
  Draga blogger de turism, eu mi-am facut rezervarile pt vacanta din iulie in Benidorm cu aproximativ o luna inainte sa afli tu de la Dl Burcea unde sa afla Costa Blanca. Ideea e ca ori nu ti-a explicat Dl Burcea bine (ceea ce ma indoiesc), ori n-ai fost atent, ori chiar daca ai incercat sa fii atent, nu ai inteles.
  Surpriza…e atat de aproape de Spania pentru ca se afla chiar in Spania, si ca sa te uimesc si mai tare nu e vreo insula, ci e chiar in peninsula Iberica).
  Sper ca a fost doar o greseala de editare a textului.
  Succes!

 • Ana spune:

  Daca ai fi citit textul cu atentie, ai fi vazut ca este doar o greseala de editare, iar comentariul rautacios nu isi avea locul..

 • Zsolt spune:

  ….de si nu am fost acolo, „cunosteam”..Costa blanca..din clipul disco https://www.youtube.com/watch?v=zBI4EndNLEc, probabil daca ai fi fost fan DISCO cunosteai si tu :)))))

 • Andrei spune:

  @andrei (primul ‘comentac’)

  E clar ca inteligenta ta nu este la acelasi nivel cu sarcasmul tau… Si nu ma intelege gresit, nu mi se pare ca ai fi foarte sarcastic, deci esti doar foarte…

  Altfel ti-ai fi dat seama ca autorul (Cezar sau ‘blogger de turism’ cum ii spui tu, ironic nevoie mare, ca sa accentuezi mega scaparea pe care ai descoperit-o) a facut o mica greseala de editare, pe care toti am sesizat-o, dar doar unul dintre noi a simtit nevoia sa-l traga de urechi pt. asta. Nu inainte de a ni se lauda ca si-a rezervat si un sejur la Benidorm, tocmai pentru a confirma zicala cu ala care nu e cum e destul, daca nu e si fudul (cu d si l nu cu dublu t).

 • […] Cum ziceam, Alicante este poarta de intrare spre stațiunile Costei Blanca, una dintre zonele litorale favorite ale Spaniei. Pentru mai multe informații cu privire la Benidorm și restul de stațiuni, aruncați o privire aici. […]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest