Despre cum sa-ti gestionezi contul bancar cand esti departe. Studiu de caz: CEC Bank

01. Aplicatie mobila CEC

De cand am deschis acest blog, am cunoscut o groaza de lume superinteresanta – calatori pasionati, doritori de a merge departe, de a explora tari mai mult sau mai putin indepartate, dar superinteresante, cum spunea genericul unuia dintre serialele mele favorite, „to boldly go where no one has gone before”. Evident, cand pleci departe trebuie sa te gandesti la multe aspecte de care trebuie sa tii cont – de la informatii cu privire la ce urmeaza sa descoperi, vize, comunicatii pana la… ei, bine, stiu ca nu aduc fericirea, dar sunt ai naibii de importanti in excursii – bani. Da, iti iei un card, scoti bani din perete, dar nu prea stii ce bani ai acasa in cont, poate mai trebuie sa faci anumite plati, poate mai trebuie sa primesti niste bani… in fine, de multe ori trebuie sa vezi daca cine trebuia sa-ti plateasca ti-a platit, chestii d-astea marunte, dar ale naibii de importante cand esti pe drum.

Trebuie sa recunosc ca nu am aplicatie mobila bancara. Nu am avut niciodata. Evident, am Internet Banking, dar trebuie sa recunosc ca este riscant sa accesezi Internet Bankingul cand esti plecat si te loghezi pe cine stie ce wifi obscur. Ma rog, incerc sa minimizez riscul folosind doar laptopul propriu si logandu-ma de pe wifi-ul hotelului, sperand ca toate review-urile din Booking să-i confere o anumita reputatie, dar, deh, nu se stie niciodata cand mai trece vreun hacker plimbandu-se pe cine stie ce IP-uri.

Acum cateva zile, am primit insa din partea celor de la CEC Bank o aplicatie de Mobile Banking sa ma joc cu ea, sa vad „ce-i poate pielea”. Da, mi-au deschis un cont, mi-au dat aplicatia, nu e nimic fictiv aici… totul, real. Si asa cum pisica nu se desprinde de ghem daca i-l dai, nici eu nu m-am prea desprins de aplicatie pana nu am descoperit ce poate sa faca.

Sa va spun cinstit, nu sunt cine stie ce geniu albastru al netului si tehnologiei, asa ca le-am cerut celor de la CEC Bank mai multe amanunte. Stiu ca si alte banci au aplicatii mobile, cea de la CEC Bank este lansata relativ de curand, probabil ca e ultima de pe piata. Prima intrebare a fost „cu ce difera de altele, de la alte banci?”. Raspunsul a fost incredibil de cinstit – aplicatiile bancare sunt extrem de asemanatoare, au, practic, cam aceleasi functionalitati, dar cea de la CEC Bank, fiind ultima, si-a perfectionat, zic eu, o caracteristica fundamentala – nivelul de securitate. In lumea asta a Internetului, cand niste IT-isti nebuni inventeaza ceva, altii si mai nebuni inventeaza cum „sa sparga” ce au inventat primii (ma rog, in unele cazuri sunt fix aceleasi persoane). Asa ca avantajul aplicatiei de Mobile Banking de la CEC Bank este ca a folosit „ultimul racnet” in ceea ce priveste masurile de securitate a aplicatiei si, in mod normal, este, probabil, cea mai sigura. Nu ma intrebati in termeni tehnici ce au facut, ca nu ma pricep.

In schimb, ma pricep sa va spun cam ce face si cum functioneaza aplicatia. E mult mai simplu sa intri in ea decat din Internet Banking – ai acelasi cod pe care nu il uiti (eu zic ca nu e o idee rea sa iti si parolezi telefonul). In plus, e o aplicatie, nu intri pe cine stie ce site, poti sa te agati de orice wifi ai prins.

Ce poti sa faci… pai, uitati-va la poza de mai jos:

02. Functionalitati aplicatie mobila

Poti sa gestionezi mai multe conturi, poti sa faci plati (exista si facilitatea cu sabloane, sa nu trebuiasca sa stii pe dinafara toate cifrele IBAN-urilor sau de plati periodice), poti sa faci schimb valutar on-line (in caz ca ai conturi in lei si in alte valute), poti sa-ti faci sau sa lichidezi depozite, poti sa primesti informatii financiare (de genul cat mai e ROBOR-ul) si, in cazul in care esti in Romania, mi se pare foarte necesar, ai acces la o harta care te localizeaza si iti spune unde este cea mai apropiata filiala CEC Bank sau vreun ATM CEC Bank. Si mi s-a intamplat de mai multe ori, cand eram in afara Bucurestiului, in alte orase, sa trebuiasca sa gasesc un ATM si sa nu stiu de unde sa-l iau.

03. Identificare locatii CEC Bank

04. Locatii CEC Bank Titan

05. Locatii CEC Sector 3

Astea sunt facilitatile care mi-au sarit in ochi. Evident, pot fi si altele, daca sapi mai mult, si, ce e mai important, sunt convins ca atunci cand vor aparea si alte nevoi, aplicatia le va ingloba.

Daca vreti sa aflati mai multe informatii, aruncati o privire aici. In plus, daca va activati serviciul mobile banking pana la 30 iunie 2016, veti beneficia de acest serviciu gratuit în primele 6 luni.

 

Si cu ajutorul celor de la CEC, am si un mic concurs
Lasati un comentariu in care sa spuneti la ce ati folosit aplicatia de mobile banking sau la ce ati folosi-o de acum incolo si puteti castiga bilele la film. Am de dat 4 bilete duble, valabile in reteaua Cinema City. Voi alegeti filmul la care mergeti. Concursul se termina pe 06 iunie, iar castigatorii vor fi anuntati pe 07 iunie, in urma unei trageri la sorti.

 

Categorii:
Diverse

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest