6 rute noi de la Blue Air. Una dintre ele este o premiera: Bucuresti – Helsinki

blue-air

De abia am scris articolul cu lista de rute noi anuntate de Blue Air pentru 2017 ca, iata a mai aparut o baterie de rute noi – din Bucuresti, din Iasi si una din Larnaca (sau Liverpool) depinde din ce unghi privesti lucrurile 🙂 Sunt rute faine, unele in premiera asa ca hai sa le trecem in revista.

Cred ca cel mai mult ma bucur de ruta Bucuresti – Helsinki. Pana mai acum vreo 8 – 9 ani, Finnair opera ruta aceasta, dar s-a retras (cam la o saptamana dupa ce si Nokia isi anunta retragerea din Romania). Si de atunci, nu puteai ajunge in capitala Finlandei decat cu zbor de conexiune si de multe ori la preturi nu tocmai prietenoase. Helsinki este un oras interesant, dar este poarta de intrare spre restul tarii care este superba, iar peste golf de Helsinki, se afla Talinn, capitala de poveste a Estoniei. Zborurile vor fi operate de trei ori pe saptamana (marti, vineri si duminica) cu incepere din 16 iunie.

Bucuresti – Oslo. Este primul zbor direct spre principalul aeroport al capitalei norvegiene. Cred ca dintotdeauna. Wizz Air opereaza de cativa ani pe aeroportul Oslo/Torp aflat destul de departe de capitala norvegiana. Zborurile vor fi operate de trei ori pe saptamana (marti, joi si duminica) cu incepere din 15 iunie.

Bucuresti – Bristol

Iasi – Glasgow. Blue Air continua sa-si dezvolte agresiv baza de la Iasi si de fapt 3 rute noi anuntate sunt din Iasi. Una este spre Scotia, spre Glasgow, Iasiul adaugandu-se Bucurestiului in a se conecta direct cu Scotia. Vor fi doua curse (martea si sambata) cu incepere din 17 iunie.

Iasi – Bergamo. Nu sunt foarte multe de comentat. Multi romani locuiesc in zona Milano, probabil multi sunt originari din Moldova, asa ca nu e nici o surpriza ca Blue va lega capitala Moldovei de aeroportul low-cost al regiunii milaneze. Vor fi 3 curse saptamanale (martea, joia si sambata) cu incepere din 15 iunie.

Iasi – Florenta. O destinatie chiar interesanta – este unul dintre cele mai frumoase orase ale Italiei, capitala a uneia dintre cele mai pitoresti regiuni. Evident, vor exista destui romani care locuiesc in Italia pe aceasta cursa, dar este de asemenea si o destinatie pentru iubitorii de calatorii. Vor fi 3 curse pe saptamana (martea, joia si sambata)

Larnaca – Liverpool. Este o ruta normala care leaga doua dintre cele doua baze de operare ale Blue Air. Poate ajuta si la repozitionarea avioanelor, dar si la folosirea comuna de catre cele doua baze destul de indepartate una de alta a unor avioane. Vor fi 2 curse pe saptamana (martea si sambata).

 

Am vazut pe alte site-uri si pe Facebook si cursa Bucuresti – Bristol. Nu este incarcata in sistem (celelalte sunt), asa ca nu bag mana in foc daca va fi sau nu. Pana una alta, nu este, asa ca mai avem de asteptat. Si sa ne bucuram ca Helsinki, Oslo sau Florenta sunt mai aproape.

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest