DE AZI: Qatarul renunta la a cere viza cetatenilor Romaniei

In cursul zilei de astazi, Qatarul a anuntat ridicarea obligativitatii vizelor pentru 80 tari inclusiv Romania. Prin aceasta masura, Qatarul a devenit cea mai accesibila tara din Golful Persic, oferind cetatenilor celor mai multe natiuni posibilitatea de a vizita micul stat fara de viza.

In cazul nostru, cetatenii Romaniei pot intra si sta pe teritoriul Qatarului fara viza timp de 90 de zile. Pe aeroportul Doha, romanii vor primi un „visa waiver” valabil 180 zile timp in care pot intra si iesi de oricate ori vor de pe teritoriul Qatarului, dar nu pot sta mai mult de 90 zile cumulativ. Cetatenii romani trebuie sa aibe un pasaport normal valabil pentru inca 6 luni din momentul in care intra pe teritoriul Qatarului si sa poata prezenta un bilet de avion care sa certifice ca vor parasi teritoriul qatarez in termenul legal (fie inapoi spre tara sau o alta destinatie)

Decizia a intrat in vigoare imediat si inlocuieste obligativitatea de a obtine viza care pana acum se putea obtine on-line in schimbul unei sume de bani.

Mai multe informatii puteti gasi aici.

 

Etichete:
Categorii:
Qatar · Vize

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii