DE AZI: Qatarul renunta la a cere viza cetatenilor Romaniei

In cursul zilei de astazi, Qatarul a anuntat ridicarea obligativitatii vizelor pentru 80 tari inclusiv Romania. Prin aceasta masura, Qatarul a devenit cea mai accesibila tara din Golful Persic, oferind cetatenilor celor mai multe natiuni posibilitatea de a vizita micul stat fara de viza.

In cazul nostru, cetatenii Romaniei pot intra si sta pe teritoriul Qatarului fara viza timp de 90 de zile. Pe aeroportul Doha, romanii vor primi un „visa waiver” valabil 180 zile timp in care pot intra si iesi de oricate ori vor de pe teritoriul Qatarului, dar nu pot sta mai mult de 90 zile cumulativ. Cetatenii romani trebuie sa aibe un pasaport normal valabil pentru inca 6 luni din momentul in care intra pe teritoriul Qatarului si sa poata prezenta un bilet de avion care sa certifice ca vor parasi teritoriul qatarez in termenul legal (fie inapoi spre tara sau o alta destinatie)

Decizia a intrat in vigoare imediat si inlocuieste obligativitatea de a obtine viza care pana acum se putea obtine on-line in schimbul unei sume de bani.

Mai multe informatii puteti gasi aici.

 

Etichete:
Categorii:
Qatar · Vize

Comentarii

 • Mamadou spune:

  Nu cred ca Ministerul de Externe roman a avut vreun merit. Pe mine ma enerveaza faptul ca inca suntem in urma majoritatii tarilor din UE la numarul de tari in care putem intra fara viza si am impresia ca nimeni din minister nu face nimic in privinta asta.

  • Imperator spune:

   Nu cred ca nici un minister de externe din UE nu a avut vreun merit. Pur si simplu, datorita blocadei, Qatarul a inceput sa caute diverse alte oportunitati de business – iar turismul este unul dintre ele – chiar si cel de tranzit. Ministerul de Externe roman se poate implica (banuiesc ca nu o face), in cazul altor tari in care multi cetateni UE nu au nevoie de viza, iar romanii, da. Gen Bolivia, Etiopia, Africa de Sud, Thailanda. UE nu se implica in cazul acestor tari pentru ca cetatenii lor au nevoie de viza sa viziteze UE, se poate implica doar in cazul tarilor care pot vizita UE fara viza (vezi Taiwan, Emiratele Arabe Unite, sau chiar si Canada)

   • Mamadou spune:

    Mi-ai amintit de viza de Bolivia… a fost o adevarata aventura sa obtin viza la frontiera rutiera cu Peru. Sunt necesare o gramada de acte, plus ca a fost ceva neobisnuit si pentru ei sa imi dea viza, nu erau prea familiarizati cu procedura, pentru ca lumea care trece pe acolo nu prea ia viza de la ei. Tin minte ca a trebuit inclusiv sa schimb bani la un valutist din satul respectiv pe care a trebuit sa-l amenint cu ce e mai rau daca imi da bani falsi, pentru ca in Peru se gasesc greu bolivianos in cantitate suficienta, viza fiind destul de scumpa on arrival. La consulatele Boliviei de prin Europa stiu ca era gratis.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest