INCEPAND DIN SEARA ASTA: Qatarul introduce visa-on-arrival pentru cetatenii romani

18. Doha skyline

Am auzit azi ceva, dar se pare ca e confirmat. Incepand din seara aceasta, cetatenii romani vor putea obtine visa-on-arrival IMEDIAT pe aeroportul din Doha. Viza este valabila o luna si costa 100 QR (24 euro). Romania intra la pachet cu alte 36 tari inclusiv Slovenia, Malta, Thailanda, Slovacia, Letonia, Moldova si Rusia si se aliniaza la facilitatile de viza acordate cetatenilor UE.

In confirmitate cu o circulara provenita din surse Qatar Airways, viza se acorda oricarui cetatean roman care are pasaport normal, poseda bilet de avion dus-intors (sau zbor mai departe), are o rezervare de hotel confirmata (booking cred ca e ok) si detine suma de 1500 dolari (sau echivalent intr-o alta valuta de circulatie) sau o carte de credit.

Qatarul este ultima tara din Golful Persic care ridica restrictiile de calatorie pentru cetatenii romani care nu au nevoie de viza pentru Emiratele Arabe Unitesi pot lua visa-on-arrival in Bahrain, Iran, Oman si Kuwait. In cazul Omanului, nu este nevoie de viza, daca intrati in regat venind din Qatar sau Emiratele Arabe Unite. Evident, accesul in regatul cvasi-medieval al Arabiei Saudite pentru turism continua sa fie interzis.

Noile reglementari au intrat in vigoare de azi.a

Sursa info

Categorii:
Qatar

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest