S-au scos vizele. Romani, va ordon, cuceriti Canada ! :)

Niagara Falls Canada

Ceea ce acum cativa ani parea de domeniul fantasticului, iata, si Canada s-a adaugat, intr-un final, tarilor in care putem calatori fara viza. Ma rog, ridicarea de viza s-a facut in doua transe – mai intai, la 1 mai, pentru cei care avusesera vreodata viza de Canada sau aveau viza de SUA, dar acum, dupa 1 Decembrie 2017 orice cetatean roman poate calatori in Canada fara viza. Ma rog, ca in orice tara (inclusiv in Romania), intrarea in tara este decisa de ofiterul de la punctul de trecere a frontierei, dar in mod normal nu are de ce sa va interzica intrarea in Canada. Singura formalitate de facut, formalitate care trebuie facuta de orice cetatean din lume care nu are nevoie de viza de Canada (englezi, germani, italieni, romani, ce vreti voi) este sa completati online asa-numita eTA, care costa 7 dolari canadieni (4,60 euro), daca ajungeti in Canada printr-un aeroport. Toate informatiile in limba romana pot fi gasite aici: eTA Canada.

Ei bine, ridicarea totala a vizelor la 1 Decembrie va face pentru 2018 din Canada o destinatie interesanta pentru mai multi romani, ma astept sa fie un aflux de turisti – ma rog, nu vor merge cu sutele de mii, ca in Grecia sau Turcia, dar, in mod cert, numarul va creste simtitor. Iar agentiile de turism din Romania, anticipand aceasta cerere mai ridicata, au si lansat programe in consecinta. Saptamana trecuta, am fost la o conferinta de presa a celor de la Paralela 45 si am aflat ca, daca anul trecut, vedeta circuitelor a fost, surprinzator, Rusia (urmata de Iordania, mai putin surprinzator, e adevarat), anul acesta, se asteapta la o crestere foarte mare pe Canada. Asa ca au venit cu doua programe – cu mai multe plecari.

 

Un program se numeste „Canada Capitalele Culturale”. Este un program de 10 zile si 8 nopti (se doarme pe avion), care acopera principalele metropole din Canada, dar si niste minuni naturale. Se viziteaza Montreal, Quebec City (in zona francofona, iar aceste orase sunt cunoscute ca avand un aer foarte european), dar si Ottawa, capitala Canadei, si Toronto. Dar pot sa va zic ca, in mod cert, veti fi impresionati de cascada Niagara… Nu am prea fost prin Canada, am fost doar pe coasta vestica, la Vancouver, deci nu va pot povesti prea multe despre orasele din program, in schimb pot sa va spun ca veti fi impresionati de imensa cadere de apa de la granita dintre Canada si SUA. Veti veni dinspre Canada, iar dinspre Canada se vede cel mai bine, nu dinspre SUA. Eu, cand am vizitat cascada Niagara, aveam viza de SUA, nu de Canada, si am fost de doua ori, o data, cu croaziera Maid of the Mist, pentru a admira ce se poate vedea din Canada… Si este WOW.

Pe langa Niagara, in program mai este o croaziera de o ora pe fluviul Sf. Laurentiu, intr-o regiune unde se afla 1.000 de insule si despre care am auzit ca este extrem de pitoreasca.

Pachetul costa 1.930 de euro (bilet avion, toate taxele aeroportuare de toate felurile si chipurile, cazare, intrari, croaziera pe Sf. Laurentiu si multe altele). Sunt doua plecari, in 12 iunie si in 17 august.

Aflati toate amanuntele aici ––––> circuit Canada.

 

Exista si un al doilea tur, mai complex, care combina Canada cu SUA. In Canada, se vor vedea aceleasi orase principale, evident nu se rateaza cascada Niagara (care, sincer, daca te duci in Canada sau in SUA, mai precis pe Coasta de Est, este de neratat!), dar vizitezi si unele orase de pe Coasta de Est a Statelor Unite – Boston (ca si Montreal, se spune ca are un aer european, fiind considerat cel mai european oras al SUA), New York (nu prea am ce sa spun in plus – New York e New York !), Washington, care va fi o surpriza. Toti stim Washingtonul, prin prisma ca acolo se afla Casa Alba, dar este un oras mult, mult mai relaxat decat marile orase americane, fara zgarie-nori, cu foarte mult verde si cu o oferta muzeistica fara egal in SUA), si Philadelphia – singurul oras din SUA unde poti face un circuit istoric … de fapt, SUA s-au format aici, in Philadelphia!

 

Turul canado-american dureaza 14 zile, costa 2.350 de euro si sunt prevazute trei plecari: 10 martie, 22 iunie si 13 iulie. Toate amanuntele puteti sa le gasiti aici ––––> Circuit Canada & SUA.

 

Sa cuceriti Canada, dara …. J!

Tripsta-logo
Categorii:
Canada · Paralela 45 · SUA

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest