ZBOR DIRECT SPRE ASIA. Air Koryo anunta deschiderea rutei directe Bucuresti – Phenian (Pyongyang)

Air Koryo

Scriam la un moment dat ca mai toate agentiile de turism on-line din Romania au impartasit informatia ca a crescut extrem de mult numarul calatorilor romani spre Asia – drept urmare, si principalele companii aeriene care trimit oameni spre Asia au crescut capacitatile – Qatar Airways a ajuns la doua zboruri pe zi, Turkish Airlines opereaza zborul de nici 45 de minute intre Bucuresti si Istanbul cu ditamai Airbus 330 (d-ala mare, asa zis widebody), iar Air France / KLM are din ce in ce mai multi calatori spre Asia. In conditiile astea, m-am tot intrebat – de ce nu exista zboruri directe spre Asia? OK, companiile cele mai mari din Romania nu au avioane pentru zboruri transcontinentale, nici strategia lor nu include zboruri mai incolo de Dubai sau de Tel Aviv, dar de ce nu zboara la noi companii chinezesti, singaporeze, thailandeze, taiwaneze sau japoneze? Ei bine, astazi, am o veste excelenta – prima companie asiatica care va opera in Romania este compania nord-coreeana Air Koryo, care in cursul noptii (dimineata la Phenian) a anuntat deschiderea cursei Bucuresti – Phenian.

Conform primelor informatii, primul zbor va fi operat pe data de 31 iunie, dupa urmatorul program:

Phenian – Bucuresti 0:15 – 16:00

Bucuresti – Phenian 17:00 – 8:35 (a doua zi dimineata)

Initial, zborul va fi operat o data pe saptamana – sambata, cu o aeronava Tupolev 204-300, singurul model de avion din flota Air Koryo care poate opera in Uniunea Europeana. Avionul are 16 locuri in clasa business si 150 de locuri in economy si a fost fabricat in 2007, avand o autonomie de zbor de 9.300 km.

Compania nationala Air Koryo a fost fondata in 1955 si opereaza o flota formata din 19 avioane. Este singura companie aeriana din lume care a primit o stea din partea Skytrax in 2014 si, de atunci, in fiecare an, primeste tot o stea din partea celei mai mari agentii de review-uri de companii aeriene din lume. Cum am spus, este unica cu o stea, deci detine o performanta extraordinara.

De asemenea, in lunga sa istorie, nu a avut decat un singur accident major (cu morti), si anume in Guineea, hat, in 1983 (si e posibil sa fi fost implicate „agenturili straine” conduse de Soros), asa ca din punctul de vedere al sigurantei, pare sa fie ok. In ceea ce priveste confortul, acesta este asigurat la inalte standarde – exista mancare la bord pentru un zbor atat de lung, iar spre deosebire de companiile aeriene cu operatiuni importante in Romania, exista un complex program educational la bord – pe tot parcursul zborului, puteti sa va informati si sa aprofundati doctrina juche prin mijloace multimedia, dar si fata-n fata, cu ajutorul inalt calificatului personal de cabina.

Deoarece Air Koryo nu isi vinde biletele prin sistemele de vanzare bilete imperialiste (care, cu atatia virusi, stim cat de nesigure sunt), ele pot fi procurate direct de la biroul Air Koryo din Bucuresti, care va fi deschis in perioada urmatoare la adresa soseaua Kiseleff nr. 10, parter.

 

Dar sa vedem care sunt reactiile de la Phenian. L-am rugat pe corespondentul Imperator Travel din capitala nord-coreeana Nam She Hal-I sa imi transmita cum a fost anuntata noua ruta in Coreea. Iata corespondenta speciala (si inutil sa va spun ca si in exclusivitate):

 

Phenian (prin telegraf)

In cursul diminetii de azi, la milioane de coreeni s-a oprit inima pentru cateva secunde. In mod neasteptat, indragita si extrem de populara emisiune matinala „Agricultura – programe prioritare prezentate de fruntasii in intrecerea socialista” a fost intrerupta brusc, iar pe ecranele televiziunii nationale ale Republicii Populare Democratice Coreene a aparut faimoasa crainica Ri Chun Hee. Tovarasa Ri a fost crainica programului de stiri al KTV din 1971 pana in 2012, dar in ultimii ani a aparut la televizor doar in cazul unor stiri extrem de importante – testele nucleare, dar si decesul iubitului nostru lider Kim Jong-Il.

Tovarasa Ri, cu patosul ei bine-cunoscut, a anuntat ca poporul coreean, in frunte cu neobositul lider Kim Jong-Un, a spart incercuirea ticluita de maleficele forte ale SUA, deschizand o ruta aeriana direct intre Phenian si o tara europeana, Romania.

Aceasta este o dovada a vointei de pace in lume si prosperitate pentru toate popoarele Planetei, o dovada vie a fratiei si prieteniei dintre popoarele si partidele celor doua tari. De altfel, cele doua partide fratesti au colaborat inca din 1945, din perioada Revolutiei muncitoresti din cele doua tari, in jurul glorioasei idei ciuce.

Tovarasa Ri a urat zboruri placute gloriosului avion Tupolev 204 spre Romania.

 

Anuntul facut de tovarasa Ri a fost primit cu satisfactie de masele de oameni ai muncii din fabrici si de pe ogoare, care si-au exprimat intreaga adeziune la lansarea rutei prin numeroase scrisori trimise spre Partid.

O alta premiera istorica se va petrece in cursul serii – pe televiziunea nationala, va fi transmisa prima reclama TV din istoria tarii, care va anunta zborul istoric spre Bucuresti. Filmul va arata stewardesele si pilotii gloriosului avion Tupolev incingand o hora imbracati in costume traditionale romanesti, in jurul avionului de pe pista gloriosului Pyongyang Sunan International Airport.

 

Astept cu interes si anuntul oficial al aeroportului Otopeni.

Categorii:
1 Aprilie

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest