Despre povestea cu vinul romanesc in Creta.

Vin Cu UPS

In saptamana aceea cu 1 Mai picat intr-o marti, am fost plecat in Creta. Si, poate, unii dintre voi cu care sunt conectat si pe Facebook ati fost surprinsi sa vedeti acolo intrebarea despre locul unde gasesc vin romanesc in Creta. Evident, unii mi-au recomandat sa iau un vin cretan, ca, deh, insula cea mai mare a Greciei este mare producatoare de vin bun. Pana la urma, cineva mi-a spus ca in Creta sunt slabe sanse sa gasesti vin romanesc. Poate, doar pe la Atena. Dar plecasem deja din Atena, cand mi-am dat seama ca am nevoie de un vin romanesc.

De ce aveam nevoie de vin romanesc? Pentru simplul motiv ca voiam sa-l dau cadou cuiva. De multe ori cand plec in strainatate, iau un vin sa-l dau cadou. Nu mi s-a spart niciodata in bagaj. O perioada, am lucrat ca director de export la Alexandrion si plecam cu geamantanele pline de bauturi alcoolice pe diverse meridiane si nu mi s-au spart niciodata.

Prima oara cand mi s-a spart o sticla de vin in bagajul de cala a fost la inceput de aprilie, cand am plecat in Nepal. Nu stiu care a fost motivul, ca l-am „infasurat” ca de obicei, cert este ca atunci cand am ajuns pe aeroportul din Kathmandu, am simtit un miros suspect de vin. Dezastrul s-a confirmat cand am ajuns la pensiunea amicului Raj – sticla s-a spart si vinul a curs prin bagaj. Noroc ca majoritatea hainelor erau in pungi de plastic si dezastrul a fost limitat…

Ma rog, asta nu m-a descurajat, dar cand am plecat in Creta, pur si simplu am uitat sa iau vinul. Cred ca undeva in subconstient a fost un pitic din Kathmandu care m-a facut sa uit sa iau sticla, cert este ca m-am trezit ca o floare, ca am ajuns in Creta fara vin. Si ce cadou sa fi adus din Romania? Magneti??? 🙂

 

Am zis ca poate am un pic de noroc sa gasesc vin romanesc pe undeva. In ultima instanta, nu eram in Palau, sa zic ca asta este imposibil. Si m-am uitat prin cateva magazine, nu era decat vin grecesc… nici macar spaniol, frantuzesc sau italian, marile puteri in domeniul vinului la nivel european si nu numai.

 

Dar salvarea mi-a venit de la un amic din Romania. Mi-a trimis prin UPS. Ma rog, stiam ca in general firmele de curierat nu transporta alcool (deh, probleme cu accize, taxe vamale, alcoolul este privit in general cu o spranceana ridicata de toate autoritatile vamale din lume), dar eram, nu-i asa, in Uniunea Europeana si se putea. Asa ca dupa vreo doua zile, am avut surpriza sa ma trezesc cu cineva de la receptie care mi-a adus un pachet inscriptionat UPS venit din Romania. M-am uitat la expeditor, apoi l-am deschis. Era o sticla de vin bine impachetata, un vin romanesc.

L-am sunat si mi-a zis ca a vazut postul meu, a vazut in ce hotel stau (deh, ce ti-e cu check in-urile astea pe Facebook) si nu s-a gandit prea mult, si mi-a trimis vinul cu UPS-ul. Nu mi-a zis cat a costat, dar am calculat aici. Ma rog, nu pot spune decat ca-i raman dator. Si, evident, i-am adus inapoi un vin cretan :). Si multumiri eterne :).

 

In caz ca aveti nevoie  de mai multe informatii

M-am interesat cu privire la transportul de vin prin UPS. E un serviciu nou, lansat anul trecut atat pentru persoane particulare (cum am primit eu vinul), cat si pentru companii (de fapt, serviciul pentru companii a existat mai demult). De altfel, poti primi vinul direct acasa – de exemplu ai vizitat o podgorie in Portugalia si nu vrei sa te cari apoi cu sticlele de vin in vacanta, producatorul poate sa-ti trimita sticlele cumparate direct acasa prin UPS. Iar daca esti in vacanta intr-o tara din Uniunea Europeana si ai gasit un vin bun pe care vrei sa-l iei cu tine sau sa-l faci cadou cuiva (cum am primit eu vinul ca o surpriza din Romania in Grecia) scapi de griji si controale la aeroport, daca-l trimiti cu UPS. Fara declaratii, control vamal si alte forme de birocratie.

UPS asigura ambalaje gratuite si sigure sa ajunga vinul in bune conditiuni la destinatie, iar mai multe informatii cu privire si la legislatie gasiti aici.

 

Transport Vin Grecia

Cam asa am primit pachetul – cadou

Pachet UPS

 

Ambalaj UPS Transport Vin

Bine ambalat sa nu se sparga

Vin Romanesc In Grecia

Mi-a luat un pic de timp sa-l desfac

Davino In Grecia

Si am primit vinul romanesc de care aveam nevoie tocmai in Creta 🙂

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest