Cea mai buna oferta Europa Travel – circuit Thailanda – Malaysia – Singapore la 2.294 de euro pentru 18 zile.

Templu Bangkok

Oferta lunii de la Europa Travel vine pentru o zona care mie imi place extrem de mult si nu ratez nicio ocazie pentru a reveni acolo, din nou si din nou, si din nou. E vorba de Asia de Sud-Est, de peninsula Indochina, una dintre cele mai frumoase regiuni ale Globului – unde poti descoperi si traditii interesante, cladiri istorice spectaculoase, dar si zone supermoderne, gastronomie, distractie, plaje de pozat si pus pe desktop pentru a avea unde sa oftezi la birou si cate si mai cate.

Cum ziceam, oferta zilei este pentru un circuit de 18 zile care acopera mai multe destinatii din Thailanda (mai precis, trei), Malaysia (nu mai putin de doua zone) si, in fine, Singapore, o oferta chiar completa. Care este traseul.

Se zboara la Bangkok si, de acolo, transfer imediat in Pattaya. Nu pot sa spun ca Pattaya are cine stie ce plaje, in schimb poate fi o baza buna de explorare a unor locuri faine. De exemplu, poti vizita o gradina botanica cum numai prin Asia de Sud-Est o poti gasi (am pozat acolo orhidee, unele dintre florile mele favorite la nesfarsit) sau sa faci o tura de o zi la insula de Corali (nu am fost, dar am auzit ca acolo e o plaja demna de Thailanda).

Ce imi place la turul asta e ca nu se sfieste ca o fata mare sa recomande si lucruri mai kinky – la care de fapt se duc multi, dar nu le-am vazut in programul niciunei agentii din Romania – de exemplu, cabaretul Alcazar de ladyboys (toate fetele care canta si danseaza in spectacol sunt, de fapt, baieti!) sau un erotic show in Bangkok (ma rog, cunoscut mai degraba sub numele de „ping pong show”). Nu, nu sunt obligatorii in program, sunt optionale, dar iata ca apar printre „optionale”.

Da, dupa niste zile in Pattaya, se revine in Bangkok, orasul ingerilor, una dintre cele mai fascinante metropole asiatice. In program, figureaza un tur pe la principalele temple din oras (o nebunie de culori), dar si la fostul Palat Regal, actualmente muzeu in curtea caruia se afla si templul lui Buda de Smarald, cea mai sacra imagine a lui Buda din tot regatul. In rest, aveti o zi in care fie va duceti la celebra piata plutitoare intr-o excursie de o zi (e relativ departe de Bangkok si complicat de ajuns acolo cu transportul in comun), fie aprofundati capitala Thailandei.

Al treilea punct din programul thailandez este Phuket. Se va zbura acolo (nu e foarte aproape, dimpotriva) si puteti gasi plaje chiar foarte faine. In program, mai este o jumatate de zi de excursie cu autocarul la o crescatorie de perle (chiar daca nu va intereseaza sa cumparati, o vizita la o astfel de crescatorie este chiar interesanta, sa vezi cum se nasc perlele din burta unei scoici.

Va urma drumul spre Penang in Malaysia, despre care multi spun ca este capitala gastronomica a Asiei. Si asta spune multe. Penang este o insula majoritar chineza (da, chinezii reprezinta o comunitate extrem de mare si influenta in Malaysia, unii sustin ca i-ar intrece ca numar pe localnicii malay), iar faptul are un impact asupra culturii si gastronomiei – pentru ca aici s-au intalnit influentele chinezesti, malay, thailandeze (Thailanda este destul de aproape) cu gastronomia europeana (Georgetown a fost un oras preferat de colonistii britanici datorita climatului mult mai fain) si rezultatul este o insula unde multi vin doar sa manance. Dar sa si descopere mixul de arhitectura britanica cu cea traditional-chineza.

Veti cobora apoi spre sud, spre Kuala Lumpur, moderna metropola nr. 1 a Asiei (iar in drum veti vizita o interesanta rezervatie de fluturi). Pe drumul spre Singapore, veti putea descoperi supermoderna capitala a Malaysiei, Putrajaya, un oras construit de la zero cu scopul de a deveni capitala Malaysiei, si apoi traditionalul oras Melacca, unde veti descoperi urmele colonialistilor portughezi, dar si ale puternicii comunitati comerciale chinezesti din oras.

Finalul turului va fi en fanfare – in cea mai moderna (si curata) metropola a Asiei, orasul-stat Singapore. Veti avea doua zile la dispozitie pentru a-l descoperi (sau, daca doriti sa mai bifati inca o tara, va puteti deplasa pana in insula indoneziana Batam, aflata langa Singapore).

 

Cam asta e turul.

Cum spuneam, totul costa 2.294 de euro (bilete de avion, taxe aeroportuare, 7 cine, intrari la multe obiective turistice de pe parcurs incluse, dar si mai multe optionale, care sunt cu adevarat optionale – va duceti sau aprofundati orasele in care stati. Atentie – pana pe 16 iulie, exista o reducere de 300 de euro!

Sunt doua plecari programate – 5 octombrie si 26 februarie, iar grupul minim este de 15 persoane (deci sunt sanse mari ca programul sa se tina, nu trebuie sa se stranga zeci de oameni!).

 

Toate amanuntele pentru voi sunt aici –––> circuit Thailanda, Malaysia, Singapore

 

Gradina Pattaya

Incredibilele gradini ale Thailandei

Lady Boy Pattaya

Fetele – baieti de la Alcazar

Palat Regal Bangkok

Palatul Regal din Bangkok

Templu Bangkok

Si printr-o curte mai putin aglomerata a palatului

Moschee KL

Moschee in centrul Kuala Lumpur

KL Colonial

Cladiri coloniale din centrul KL

Statuie Raffles

Raffles, fondatorul Singaporeului

Merlion Singapore

Simbolul orasului – Merlion

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest