Blue Air lansează un abonament anual numit Blue Benefits

Blue Air Bucuresti Valencia

După cum spuneam și în articolul rezultat din întâlnirea cu doamna Oana Petrescu, CEO Blue Air, Blue Air pregătea un program de fidelizare de tip abonament pentru clienţii săi… Nu au trecut nici două săptămâni, că, iată, a și fost lansat. Așa că mă grăbesc să vă spun care e treaba.

Programul se numește Blue Benefits. Practic, plătești o anumită sumă pentru a cumpăra abonamentul și apoi, timp de un an, primești reduceri garantate pentru fiecare bilet de avion cumpărat și pentru orice bagaj de cală adăugat serviciilor conexe.

Exista trei tipuri de abonamente:

 1. Valabil pentru 2 persoane – „Together” – titularul abonamentului poate cumpăra bilet pentru încă o persoană și primesc garantat 12 euro pentru fiecare segment de zbor pentru biletele de avion și 6 euro pentru fiecare segment de zbor pentru bagaj de cală. Deci, dacă zbori, să zicem, un Bucureşti – Bruxelles împreună cu iubita, iubitul, soția, soțul sau pur și simplu cu un prieten, ai automat o reducere de 48 de euro la bilete (ambele persoane, dus-întors) și 24 de euro la bagaj de cală (dus-întors). Prețul pentru un an: 39,99 euro. Practic, prețul abonamentului se compensează după primul zbor dus-întors în 2 și chiar faceți economii.
 2. Valabil pentru 4 persoane – „Family”. Aceeași schemă ca mai sus, dar titularul abonamentului poate să ia bilet redus pentru maximum 3 persoane. Dacă sunteți patru care călătoriți dus-întors, reducerea garantata este de 96 de euro. Dacă aveți și bagaj de cală, mai câștigați 48 de euro. Prețul pentru un an: 74,99 euro. Și în acest caz, vă compensați prețul abonamentului după un singur zbor-dus întors și chiar faceți economii. Chiar și dacă nu sunteți 4, ci doar 3, vă compensați prețul abonamentului după primul zbor dus-întors și apoi îl mai aveți la îndemână tot anul.
 3. Valabil pentru 9 persoane – „Friends”. Acesta este gândit pentru cei care aveți mulți prieteni cu care mai plecați prin vreun city break. Prețul unui abonament este de 149,99 euro pe an, iar dacă sunteți chiar 9, la primul zbor dus-întors, economisiți nu mai puțin de 216 euro (mai mult decât se compensează prețul abonamentului, chiar ieșiți mult mai ieftin). Chiar și dacă nu sunteți 9, ci 6, prețul abonamentului se compensează cu reducerile la bilete de avion (fără a mai lua în calcul eventualele bagaje de cală).

Reducerile se aplica pentru toate zborurile ale caror bilete costa mai mult de 19,99 euro. Inclusiv zboruri interne.  Abonamentul anual Blue Benefits nu se cumuleaza cu alte oferte si promotii cu excepția cazului în care Blue Air specifică acest lucru.

 

Din nou, atenție, abonamentul este nominal și acea persoană poate să cumpere biletul pentru ceilalți 1 (pentru Together), 3 (pentru Family) sau 8 (pentru Friends) persoane. Iar aceste persoane pot fi schimbate atunci când achiziționați biletul următor, nu e musai să fie aceleași – doar titularul abonamentului este același.

Atenție – aceste persoane trebuie să zboare toate pe aceleași curse.

De asemenea, dacă veți achiziționa oricare din aceste abonamente până la 19 noiembrie (deci aveți cam 2 săptămâni să vă gândiți), veți avea inclus gratuit și serviciul Flex – adică va puteți schimba data biletului fără să mai plătiți taxa de schimbare de dată a biletului.

Mai multe informații găsiți aici ––> Blue Benefits

 

O să îmi spuneți că acest tip de program există deja în România, a fost lansat mai de mult de Wizz Air, sub numele de Wizz Discount Club. Da, dar programul Blue Air este mai avantajos. Adică, fac aici o comparație:

 

Blue Air Wizz Air Preț abonament pe persoană
Reducere bilet (per segment de zbor) 12 10
Reducere bagaj cală (per segment de zbor) 6 5
Preț abonament 2 persoane 40 40 20
Preț abonament 4 persoane 75 18,75
Preț abonament 6 persoane 80 13,33
Preț abonament 9 persoane 150 16,66

 

Să facem o simulare.

Să zicem că sunteți doar o singură persoană care călătorește

 • cu Wizz – abonamentul (valabil 1 an) costă 40 de euro, reducere la bilete 20 de euro, reducere la bagaje 10 euro
 • cu Blue – abonamentul (valabil 1 an) costă 40 de euro, reducere la bilete 24 de euro, reducere la bagaje 12 euro

 

Dacă sunteți două persoane, călătorind împreună

 • cu Wizz – abonament vine 20 de euro / persoană, reducere la bilete 40 de euro, reducere la bagaje 20 de euro
 • cu Blue – abonament vine 20 de euro / persoană, reducere la bilete 48 de euro, reducere la bagaje 24 de euro

 

Dacă sunteți trei persoane (o familie, mama, tata și copil peste vârsta cu reduceri), care călătoriți împreună

 • cu Wizz – abonament vine 26,66 euro / persoană, reducere la bilete 60 euro, reducere la bagaje 30 de euro
 • cu Blue – abonament vine 25 de euro / persoană, reducere la bilete 72 de euro, reducere la bagaje 36 de euro

Evident, folosind același algoritm, puteți calcula și pentru 4, 5 până la 9 persoane 😊.

 

Recomandarea mea este ca dacă aveți de gând să cumpărați bilete la Blue în viitorul apropiat, să vă faceți în același timp și abonamentul. Îl „scoateți” din primul zbor dus-întors și, după aceea, aveți reducerile garantate tot anul!

Zboruri faine vă doresc!

 

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

 • roxana spune:

  Problema este ca intai trebuie sa achizitonezi abonamentul si abia apoi biletele. Deci nu simultan, precum este la Wizz.
  Si ulterior poate aflu ca segementele mele de zbor nu se incadreaza la reducere siam dat banii degeaba.
  Ar fi fost buna o transparenta si sa se afiseze (asa cum este la WIzz Air) pretul cu abonament si pretul fara abonament.
  Interesanta parte cu charterele… in conditiile in care eu am intrebat o agentie la Targul de Turism, pentru doua pachete turistice, cu ce companie opreaza chartele si mi s-a spus ca vor fi cu BlueAir.

  • Imperator spune:

   Daca sunt in extra-sezon, pot fi cu Blue Air. In sezon, putin probabil, dar nu imposibil

   • ROXANA spune:

    In sezon. Nu am mai avut posibilitatea sa editez pentrua a adauga. Oricum, era doar o observatie.
    Ce ma deranjeaza mai mult este chestia cu reducerea (daca ai abonament) care nu e vizibila la o simulare. Poate ca cei de la Blue Air sunt pe drumul cel bun, dar mai au ceva chestii de pus la punct pentru a deveni mai „friendly”

 • Tarnovean ileana spune:

  Am cumparat abonamentul de 197 lei si aplicația ptr cumparat bilet avion nu mi face reducerea respectiva.M am logat.dar ma pune sa achit abonamentul!
  Iar la tel.Blue air am ascultat un robot 4 ore azi.!!sa nu pierd călătoria voi achita integral.dar voi cere diferenta!!

  • Nicoleta spune:

   Buna ziua. Am patit exact acelasi lucru. Am cumparat abonamentul si ma apoi cand am cumparat alte bilete, nu am primit reducerea. Ba, mai mult, cand ma loghez cu contul meu vad un cost mai mare, decat atunci cand nu sunt logata.

 • Sandu spune:

  Buna ziua. Poate zbura un prieten fara titularul abonamentului blue benefits si sa i se aplice aceeasi reducere ?

 • Sebastian spune:

  De ce sunt obligat sa imi fac un astfel de abonament? Efectiv nu imi pot achizitiona biletele fara sa aleg una dintre optiunile de beneficii. Este absurd. Daca eu nu vreau sa mai calatoresc urmatorul an, de ce sunt obligat sa platesc una din acele sume? Asta numai fidelizare nu este.

  • Imperator spune:

   Nu te obliga nimeni. Poti sa iei doar bilet sau abonament. Este pentru cei care calatoresc frecvent pe aceeasi ruta – si sunt mii de oameni in Romania carec fac naveta saptamanal cu avionul. Apropos, nu stiu daca mai exista, multe oferte au disparut cu pandemia.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest