Azi începe târgul de turism cu oferte pentru la vară. Ofertele Paralelei 45 la 30 de ani: Rodos @ 327 euro, Creta @ 352 euro, Antalya @ 359 euro pentru 7 zile

Gural Premier Tekirova

De când a început să fie organizat târgul de turism la București (să fie de mai bine de două decenii, cred), am fost prezent la aproape fiecare ediție (evident, în caz că eram în București). De fiecare dată, mă umpleam cu gânduri de ducă, cu imagini frumoase, cu destinații, unele, cunoscute, de care eram legat, sau de destinații necunoscute, despre care aflam pentru prima oară. Răsfoiam cataloage pline de poze sau luam hărți de locuri îndepărtate (pe unele chiar le-am folosit, când am ajuns acolo). Și asta fac și azi, nu lipsesc de la niciun târg de turism când sunt în București, iar weekendul acesta sunt în București.

Spre deosebire de perioada mea pre-blog, am început să cunosc mulți oameni care au de-a face cu turismul. Unii sunt agenți de turism, alții, patroni de agenții, unii se ocupă de promovare turistică, alții sunt ghizi, hotelieri, bloggeri, organizatori de tot soiul de experiențe. Pe unii i-am cunoscut mai bine, pe alții, pasager, cu unii am călătorit în celebrele info-tripuri (sau fam tripuri) și asta ne-a făcut să ne cunoaștem mai bine, pe alții, pe la evenimente, prezentări, conferințe de presă etc.

Dar probabil în puține companii din domeniul turismului am intrat mai „adânc” ca în familia Paralela 45, una dintre cele mai mari agenții de turism din România (dacă nu cea mai mare). Și când am scris „familia”, chiar cred că este o familie – iar dovadă este faptul că o bună parte din oamenii de acolo lucrează de decenii – și, sincer, nu știu prea multe companii în România (multinaționale, străine, românești, ce vreți voi) unde oamenii să lucreze în același loc de decenii. Chiar nu știu. Și asta spune multe.

Paralela 45 este una dintre cele mai vechi agenții de turism din România, poate cea mai veche care să fie la acest nivel de vârf de trei decenii. Dacă ținem cont că a fost fondată în iunie 1990 (cu câteva zile înainte ca minerii să facă dezastru prin București), este și una dintre primele firme private din România din absolut orice domeniu. Și nu numai că a rezistat (prima firmă privată a fost una de construcții, a lui Dinu Patriciu, dar care a dispărut), dar are și același proprietar și este una dintre cele mai mari din piața pe care operează. Un record pentru care trebuie să primească ovații. Și, cum ziceam, are angajați care lucrează la Paralela chiar și de prin anii ’90!

Nu vreau să trec în revistă premierele sau bornele istorice (gen organizarea singurului grup de turiști români la Campionatul Mondial de Fotbal din SUA 1994 sau primele chartere spre Turcia sau insulele grecești), ci vreau să vă spun ce e important pentru voi – care sunt ofertele de anul acesta.

 

În primul rând, că mulți sunteți interesați acum de oferte pentru vară, pot să vă spun că Paralela 45 are nu mai puțin de 600 de zboruri charter spre destinații de vacanță, 160 de itinerarii de circuit (acum câțiva ani, am lansat expresia „Paralela celor 100 de circuite”, acum e depășită, vorbim în curând de „Paralela celor 200 de circuite”), 45 de ghizi și 50 de reprezentanți permanenți în destinațiile de chartere (români la care se poate apela pentru orice informație, problemă sau dorință).

Pentru vara aceasta, zborurile chartere sunt spre următoarele direcții:

București – Antalya, Alanya, Bodrum (Turcia), Creta, Rhodos, Corfu. Mykonos (Grecia), Hurghada, Sharm-el-Sheikh (Egipt) și Hammamet (Tunisia).

Cluj-Napoca – Antalya, Creta, Hurghada, Hammamet

Iași – Antalya și Creta

Timișoara – Antalya, Hurghada și Hammamet

Tg. Mureș – Antalya și Creta

Oradea – Antalya și Creta

Iar spre Antalya, mai sunt operate zboruri de pe alte șapte aeroporturi din țară: Arad, Satu Mare, Baia Mare, Bacău, Suceava, Constanța și Craiova.

Cu alte cuvinte, Paralela 45 va avea zboruri de pe 13 aeroporturi din țară (practic, din toate, doar din Tulcea nu există zboruri, dar, mă rog, din Tulcea nu prea există zboruri de niciun fel).

 

Am rugat-o pe Alina de la Paralela să-mi trimită care sunt cele mai bune oferte de târg (pe care le puteți rezerva și on-line pe site-ul Paralela 45), nu e nevoie să fiți prezenți realmente la târg, și iată care sunt:

 

Pentru sejururi: 5 – 15%

Pentru cazări numai (vreți să mergeți pe cont propriu, în general cu mașina): 7%

Circuite: între 20 și 100 de euro, în funcție de circuit

 

Prețurile pentru sejururi încep de la:

Rodos – 327 euro / persoană pt. 7 nopți

Heraklion (Creta)  – 352 euro / persoana pt. 7 nopți

Antalya – 359 euro / persoană pt. 7 nopți

Tunisia  – 500 euro / persoană pt. 7 nopți

Și multe alte destinații.

 

 

 

Și că veni vorba, dacă veniți joi (adică azi) și posibil și mâine, o să dați și de mine chiar prin zona standului Paralela 45. Și mi-ar face plăcere să mă trageți de mânecă 🙂

 

Categorii:
Evenimente

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii