Wizz Air introduce obligativitatea purtarii mastii de protectie in avion cu incepere de la 1 Mai

05. Wizz Air Varsovia

Cum ziceam, astazi are loc reuniunea virtuala a Ministrilor Transporturilor din Europa care vor discuta printre altele si masurile de siguranta impotriva epidemiei COVID-19 in mijloacele de transport in comun, inclusiv a avioanelor. Evident, cuvantul cheie este „distantare sociala”, dar sa vedem si cum. Ieri am scris despre masurile decise de Thailanda pentru zborurile interne (zborurile internationale sunt interzise cel putin pana pe 1 iunie), dar iata Wizz Air a decis sa ia niste masuri inainte de impunerea unor masuri obligatorii de catre Comisia Europeana. Atentie, aceste masuri vor fi spre zboruri si din afara Europei (cum ar fi zboruri spre Marea Britanie, Ucraina, Georgia, Maroc si tari similare in momentul cand acestea vor fi reluate).

Principala masura care este OBLIGATORIE este purtatul mastii in avion pe toata durata imbarcarii, zborului si debarcarii. Masca trebuie sa fie adusa de pasageri, nu va fi furnizata de Wizz Air. Pentru inceput pana cand se obisnuieste toata lumea cu obligativitatea mastii, Wizz va da gratuit masti celor care nu au. Dar asta va fi „for the time being” cum m-au informat – poate fi o saptamana, poate fi o luna, pot fi 3 luni. Tot mai sigur este sa-ti iei o masca cu tine. Evident, este posibil ca in curand sa fie vandute si in aeroporturi (adica, obligatoriu vor aparea magazine sau automate de masti).

In plus, echipajul de cabina va purta obligatoriu masti si manusi de protectie.

In rest sunt numai recomandari – si ca orice recomandari, sunt neobligatorii

  • se recomanda sa va faceti check-in-ul on-line acasa, inclusiv achizitionarea de bagaj de cala, mana, etc
  • se recomanda sa folositi punctele autonome de lasare a bagajelor de cala (din cate stiu, nici un aeroport romanesc nu are aceasta facilitate, dar unele din strainatate au)
  • se recomanda sa nu va buluciti la imbarcare si debarcare pentru ca nu dau tatarii.
  • se recomanda plata cu mijloace contactless pentru cumparaturile de la bord

Wizz Air va oferi (inteleg eu, gratis), servetele de igienizare si va elimina revistele de la bord.

Spre deosebire de reglementarile thailandeze, Wizz Air nu va limita numarul de locuri vandute (va zbura si cu 100% locuri ocupate – desi e putin probabil ca asta sa se intample in urmatoarele luni in cazul a prea multor zboruri), nu va reduce dimensiunea bagajelor de cabina acceptate si mai ales nu va renunta la vanzarea de mancare, bautura, parfumuri si alte lucruri la bord. Ma astept sa adauge si masti de protectie in lista de shopping.

In fiecare seara, avioanele vor fi dezinfectate pe bazele de operare, dar NU intre zboruri (in mod normal, un avion Wizz Air poate opera 4 – 8 zboruri pe zi).

Pentru a intelege mai multe, Wizz Air a creat un filmulet care explica mai bine ce si cum

 

Categorii:
Companii aeriene

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest