KLM creste treptat zborurile in Europa. Bucurestiul posibil din 1 iunie. Masca obligatorie

KLM Bogota

KLM a anuntat ca incepe sa-si refaca reteaua de zboruri europene puternic afectata de epidemia de corona virus. Desi KLM nu a oprit complet operatiunile precum Turkish Airlines sau Austrian Airlines, a operat doar cateva destinatii. Planul companiei olandeze este ca in luna mai sa ajunga la 15% din zborurile care le avea inainte de inceperea crizei epidemiologice.

Noile destinatii anuntate pentru luna mai sunt: Barcelona, Madrid, Roma, Milano, Budapesta, Praga, Varsovia, Helsinki. Evident, aceste zboruri vor fi operate in cazul in care autoritatile tarilor respective vor permite operarea. Va fi efectuat un singur zbor pe zi spre fiecare destinatie cu un avion mic de tip Embraer.

In ceea ce priveste Romania, primul zbor programat este pe 1 iunie in conformitate cu site-ul companiei (biletele sunt la vanzare pe site-ul KLM la preturi incepand de la 130 euro dus-intors la Amsterdam), dar depinde si de acceptul autoritatilor romane. Actualmente, zborurile spre Olanda sunt interzise pana la data de 14 mai, iar numarul de infectii este in scadere, zilnic inregistrandu-se in jur de 3 – 400 de infectii noi (similar cu Romania). Olanda a inregistrat peste 40.000 infectii si peste 5000 morti in conditiile in care au testat doar un pic mai mult decat Romania. Raportat la milionul de locuitori, Olanda a avut de aproape 4 ori mai multe cazuri inregistrate si de aproape 7 ori mai multi morti. Decizia finala cu privire la prelungirea interdictiei de zbor va fi data cel tarziu pe 12 mai.

ATENTIE: Incepand cu 11 mai 2020, KLM a introdus obligativitatea purtarii mastii de protectie la bord pentru toti pasagerii si toate zborurile. Aceasta masura a fost luata pana cel devreme 31 august 2020, dar poate fi prelungita. Pasagerii sunt responsabili sa vina cu mastile proprii la bord.

Categorii:
Companii aeriene

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii