ACTUALIZARE: Daca nu ai timp de facut testul COVID, poti sa-l faci in Grecia. Doar pe 28 si 29 iulie

15. Mykonos City

Acum cateva ore, Grecia a anuntat ca introduce obligativitatea prezentarii la intrarea in tara a rezultatului negativ al unui test COVID si pentru calatorii care intra in Grecia printr-un aeroport. Pana acum, exista obligativitatea doar pentru cei care veneau cu masina prin singurul punct terestru deschis de la Kulata – Promachonas. Incepand de marti, 28 iulie, calatorii care vin din Romania si Bulgaria cu avionul sunt de asemenea obligati sa aibe testul de COVID facut in ultimele 72 ore (facut, nu rezultatul testului) inainte de a ajunge in Grecia.

In cazul granitei terestre, toti care trec granita acolo sunt obligati sa aibe test COVID indiferent de nationalitate si de unde vin, in cazul granitelor aeroportuare, doar in cazul celor care vin din Romania si Bulgaria.

Ce s-a schimbat este ca desi regula intra in vigoare inca de marti, 28 iulie, ora 0:00, grecii mai fac o pasuire. Pe 28 si 29 iulie daca nu ati avut timp sa faceti testul, il vor face ei pe aeroport. Deci, este musai sa il faceti in Romania daca ajungeti in Grecia cu avionul incepand doar cu data de 30 iulie.

Mai multe informatii gasiti aici.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii