DIN 18 DECEMBRIE: Grecia impune carantina de 10 zile pentru toti cei care vin din strainatate

Panorama Parthenon Atena

In completarea masurilor luate de Grecia pentru limitare numarului de cazuri de COVID-19 si evitare a cresterii mortalitatii intre cetatenii Greciei, guvernul de la Atena a anuntat ca incepand din 18 decembrie 2020 pana cel devreme 7 ianuarie 2021 toti calatorii care vor trece granitele Greciei pe langa vechile conditii, vor fi obligati sa respecte si o perioada de carantina de 10 zile. Perioada poate fi extinsa si dupa 7 ianuarie 2021.

In consecinta, calatorii care vor sa calatoreasca in Grecia trebuie sa :

 1. Completeze on-line un Personal Location Form cu cel tarziu 24 ore inainte de a ajunge in Grecia. Aprobarea va veni pe mail la ora 0:00 a zilei anuntate pentru intrarea in Grecia.
 2. Prezinte rezultatul negativ al unui test COVID de tip PCR efectuat cu cel mult 72 ore inainte de intrarea in Grecia.
 3. Sa faca un test COVID-19 rapid (pe baza de antigen) in punctul de frontiera.

Calatorii a caror test rapid va fi pozitiv la punctul de frontiera terestru, nu vor avea dreptul sa intre in Grecia si vor trebui sa se intoarca in tara din care vin. Cei care sunt gasiti pozitivi la punctele de frontiera maritime si aeriene, vor intra automat in carantina pe teritoriul Greciei.

4. Incepand din 18 decembrie, toti calatorii vor intra in carantina de 10 zile.

 

In plus, calatoriile intre prefecturi (asa se numesc regiunile administrative ale Greciei cum la noi sunt judete) sunt de asemenea interzise pana pe 7 ianuarie 2021.

Cei care vor sa iasa din casa intre orele 21:00 si 5:00 vor trebui sa trimita un SMS la numarul 13033 pentru a specifica motivul pentru care vor sa iasa din casa (motivele ne-esentiale nu sunt permise, doar daca se pleaca la munca, in interes medical si alte cateva exceptii).

Sursa: GTP News.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Dacă am fost bolnav de covid în august mai întru în carantina dacă revin din zone galbene? Am văzut o informație care spunea ca nu!
  Multumesc

  Razvan 8 decembrie 2020 18:26 Răspunde
  • Daca ati fost bolnav in ultimele 90 zile nu mai intrati in carantina in Romania indiferent de unde veniti.

   Imperator 8 decembrie 2020 18:50 Răspunde
   • unde scrie asta ? Cum dovedesti ? un test de anticorpi e suficient ? sau e musai sa ai testul covid pozitiv de la momentul inbolnavirii ?

    Elefantul African 8 decembrie 2020 22:47 Răspunde
   • Doar 90dezile?? Sigur nu este de 6 luni?!pute ți sa mi dați un link unde sa vad informația.
    Multumesc mult.

    Razvan 11 decembrie 2020 10:58 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii