DIN 28 IULIE: Toti calatorii din Romania care intra in Grecia INCLUSIV pe cale aeriana trebuie sa prezinte rezultatul negativ al unui test COVID

Corfu

Acum cateva momente, ziarul grec Ethnos citand decizia Secretariatului General pentru Protectie Civila din Grecia a anuntat ca toti calatorii care vin din Romania si Bulgaria indiferent de mijlocul de transport – pe cale terestra, aeriana sau navala sunt obligati sa prezinte rezultatele unui test PCR precum ca nu au COVID-19. Aceasta reglementare a fost introdusa inca de saptamana trecuta pentru oricine traversa granita rutiera de la Kulata – Promachonas, dar datorita inrautatirii semnificative a situatiei epidemiologice din Romania si Bulgaria, cerinta unui test COVID a devenit obligatorie pentru orice tip de transport in cazul calatorilor din aceste doua tari.

Masura intra in vigoare pe 28 iulie pana cel devreme 4 august cand s-ar putea sa fie prelungita in functie de evolutia epidemiologica din cele doua state. Testul trebuie sa nu fi facut cu mai mult de 72 ore de momentul in care se intra pe teritoriul Greciei.

Toate celelalte reglementari, inclusiv obligativitatea de completare a Passenger Location Form raman in vigoare. De asemenea, testele aleatorii (care sunt destul de obligatorii) in aeroporturi vor continua.

Masura a fost luata pentru ca Grecia sa ofere o vacanta sigura si fara griji de infectare cu noul corona virus.

Mai multe informatii: Ethnos

Decizia oficiala: General Secretariat for Civil Protection

 

LATER EDIT

Ambasada Greaca la Bucuresti anunta acum cateva minute pe Facebook ca pentru zborurile din 28 si 29 iulie, in caz ca nu turistii nu au avut timp sa-si faca testele, acestea pot fi facute in Grecia de autoritatile locale.

Grecia test COVID

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest