Grecia anunta deschiderea sezonului turistic pe 14 mai 2021. Accesul pentru persoane vaccinate, imunizate natural sau testate

Moara de vant Mykonos

In cadrul unei conferinte de presa tinute la Muzeul Acropole din Atena, parte a Targului mondial de Turism – ITB Berlin, ministrul grec al turismului, d. Haris Teocharis a anuntat ca incepand din 14 mai 2021, Grecia isi va redeschide portile pentru turism, evident, in functie de evolutia epidemiologica. Accesul in Grecia va fi facut in cazul in care turistii au fost vaccinati impotriva COVID, prezinta anticorpi generati de boala sau au un test anti-COVID negativ. In mod aleatoriu, vor putea fi facute teste rapide in punctul de frontiera, costurile fiind suportate de statul grec.

Inaltul demnitar elen a mentional faptul ca este posibil ca sa existe un program pilot inca de la inceputul lui aprilie pentru cetatenii UE si pentru alte tari unde ritmul de vaccinare este rapid cum ar fi Israelul, dar, din nou, depinde de situatia epidemiologica din Grecia si Uniunea Europeana. Dupa vaccinarea persoanelor grupurilor vulnerabile din Grecia, personalul din industria turistica va deveni prioritar pentru ca acesta sa fie imunizat la inceputul sezonului turistic.

Protocolul specific anti-COVID va fi anuntat ulterior, dar se va aplica la fel atat pentru cetatenii greci, cat si pentru turistii straini. In cazul aparitiei unor cazuri de COVID intre turisti sau daca vor fi gasiti pozitivi in urma testarilor rapide din granita, Grecia va asigura carantinarea sau daca este cazul spitalizarea in mod gratuit la fel ca si anul trecut.

Sloganul turistic pentru 2021 este „All you need is Greece”. „Luand o bine meritata vacanta in Grecia, vei zambi din nou cu speranta de a-ti lua viata inapoi” a explicat ministrul grec al turismului.

Ministrul grec al Turismului va face o vizita la Bucuresti pe 18 martie 2021 pentru discutii cu partenerii romani in vederea stabilirii unui protocol.

Sursa: Greek Reporter

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • tgorun spune:

    Singura problema ar fi daca repeta ce au facut anul trecut.
    Testare aleatorie, dar tintita.
    Testau, cica aleator, tot ce venea din Romania.
    Daca veneai chiar si cu pasport romanesc, dar de altundeva, de exemplu de la Viena, nu te testau.

  • Elefantul African spune:

    „prezinta anticorpi ” , ce valoare ? cat e suficient ? altfel e gargara . Ati vazut cum Citu a permis sa se vaccineze fruadulos atatia fara folosirea platformei ? esti bugetar, ai relatii … te vaccinezi . Noroc cu Voiculescu care a aratat ce mizerie este in sistem .

    • Imperator spune:

      Nu e nici o gargara. In conferinta de presa nu poate citi protocolul care anul trecut a avut 125 pagini. Va veni, fi sigur, 14 mai nu e maine 😉

    • Dan spune:

      Nimeni nu s-a vaccinat fara platforma; nu Voiculescu a aratat ci platforma si lasa politica deoparte ca aici vorbim de calatorii nu de razboiul pnl-usr.

      • Elefantul African spune:

        ba da, s-au vaccinat fara platforma, mai exact…vreo 7.000 de magari. Dintre cei 7.000, 7% sunt persoane din cadrul așa-ziselor instituții de forță (armată, securitate, justiție), restul find indivizi care pot pleca in grecia / seychelles / maldive .. din astia „esentiali” in societatea pt care noi platim. Asta e motivul pentru care aplicatile astea trebuie folosite in orice relatie cu statul, ca sa nu mai se pota sari randul.

        • Dan spune:

          Te rog sa citesti HG nr.12 din 20 ianuarie 2021 si ai sa vezi despre ce este vorba. Daca o citesti sa revi cu un comentariu si sa ne spui din ce guvern face parte VV de la sanatate.

  • Nadir spune:

    A anuntat si deschiderea celorlalte puncte de trecerea frontierei cu Bulgaria?
    Dl. Burcea spunea intr-o postare ca statul elen va suporta costurile de spitalizare pentru cei depistati pozitiv. Si daca pacientul e asimptomatic? Va fi fortat sa se interneze?
    Intreaga tara este inca in carantina totala (pana pe 16.03). Probabil se va prelungi…..

    • Imperator spune:

      Cand vine la Bucuresti ministrul se va discuta deschiderea tuturor punctelor. Eu cred ca cel putin 4 vor fi deschide (cele 2 principale cu Bulgaria, 1 cu Macedonia de Nord si 1 cu Albania). Grecia va suporta ca si anul trecut nu doar spitalizarea, cat si carantinarea (pentru asimptomatici), La spital te duc doar daca e nevoie. Da, probabil se va prelungi, oricum, nu e cazul de facut planuri de Grecia inainte de mijlocul lui mai.

  • Neagu spune:

    Și ce se intampla cu cei care au vacanta achiziționată în Grecia din 1-8 mai 2021?

  • Madalin spune:

    Oare Tenerife la sfârșit de luna mai fără test PCR(doar cu vaccin) ar fi posibil?

    • Imperator spune:

      Ministrul spaniol al turismului a zis ca din 19 mai 2021 ar intra in vigoare certificatul de sanatate anti-COVID, dar se vedem. Inca nu au anuntat oficial odata, iar astazi am vazut o declaratie de la cineva din Comisia Europeana ca ar fi gata prin iunie. Sa vedem

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest