Grecia anunta deschiderea sezonului turistic pe 14 mai 2021. Accesul pentru persoane vaccinate, imunizate natural sau testate

Moara de vant Mykonos

In cadrul unei conferinte de presa tinute la Muzeul Acropole din Atena, parte a Targului mondial de Turism – ITB Berlin, ministrul grec al turismului, d. Haris Teocharis a anuntat ca incepand din 14 mai 2021, Grecia isi va redeschide portile pentru turism, evident, in functie de evolutia epidemiologica. Accesul in Grecia va fi facut in cazul in care turistii au fost vaccinati impotriva COVID, prezinta anticorpi generati de boala sau au un test anti-COVID negativ. In mod aleatoriu, vor putea fi facute teste rapide in punctul de frontiera, costurile fiind suportate de statul grec.

Inaltul demnitar elen a mentional faptul ca este posibil ca sa existe un program pilot inca de la inceputul lui aprilie pentru cetatenii UE si pentru alte tari unde ritmul de vaccinare este rapid cum ar fi Israelul, dar, din nou, depinde de situatia epidemiologica din Grecia si Uniunea Europeana. Dupa vaccinarea persoanelor grupurilor vulnerabile din Grecia, personalul din industria turistica va deveni prioritar pentru ca acesta sa fie imunizat la inceputul sezonului turistic.

Protocolul specific anti-COVID va fi anuntat ulterior, dar se va aplica la fel atat pentru cetatenii greci, cat si pentru turistii straini. In cazul aparitiei unor cazuri de COVID intre turisti sau daca vor fi gasiti pozitivi in urma testarilor rapide din granita, Grecia va asigura carantinarea sau daca este cazul spitalizarea in mod gratuit la fel ca si anul trecut.

Sloganul turistic pentru 2021 este „All you need is Greece”. „Luand o bine meritata vacanta in Grecia, vei zambi din nou cu speranta de a-ti lua viata inapoi” a explicat ministrul grec al turismului.

Ministrul grec al Turismului va face o vizita la Bucuresti pe 18 martie 2021 pentru discutii cu partenerii romani in vederea stabilirii unui protocol.

Sursa: Greek Reporter

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii