Wizz Air se reintoarce temporar la Dubai. Zboruri Bucuresti – Dubai din 12 februarie.

13. Burj Al Arab Dubai

Iata ca miscarea Wizz Air de a se muta din Dubai in Abu Dhabi nu a fost cu noroc. Ma rog, miscarea a fost gandita ca fiind strategica si cu bataie lunga. Wizz Air a deschis sau mai bine zis ar fi trebuie sa deschida o baza la Abu Dhabi in parteneriat cu o companie locala, urmand sa lege capitala Emiratelor Arabe Unite (pentru cine nu stie, nu Dubaiul este capitala Emiratelor, ci Abu Dhabi !) de diverse orase din Europa, nordul Africii, Orientul Apropiat si probabil India). Dar planurile ambitioase ale companiei maghiare au fost dejucate de numitul COVID, asa ca marea majoritate a zborurilor anuntate de ceva timp nu au fost efectuate niciodata. Evident, planul era ca toate zborurile spre Dubai sa fie mutate la Abu Dhabi, Wizz renuntand la zborurile spre Dubai de aproape un an.

A venit covidul, toate zborurile spre Emirate au fost anulate, Emiratele inchizandu-si granitele, masuri draconic de eficiente au fost luate de emiratezi, dar dupa redeschidere, Dubaiul si-a redeschis portile turistilor straini (ma rog, cu niste restrictii gen teste COVID), in timp ce Abu Dhabi, nu. De altfel si astazi, in Abu Dhabi sunt niste masuri mai drastice ca in Dubai – cetatenii care vin din tarile „rosii” (singura tara din Europa considerata „verde” este Grecia, in consecinta, Wizz Air a inceput sa opereze zboruri din Abu Dhabi spre Atena si Salonic, lansand si oferta de bilete la 1 dirham – adica 1 leu si un pic) inclusiv Romania trebuie sa faca vreo 2 teste si sa stea in carantina timp de 10 zile cu o bratara electronica la mana pentru ca autoritatile sa fie sigure ca nu pleaca din locul de carantinare (acesta va fi desemnat de autoritatile din Abu Dhabi). In aceste conditii, inutil sa spun ca sunt extrem de putini musterii pentru a zbura la Abu Dhabi din Bucuresti sau Cluj-Napoca.

Cum masurile luate de Abu Dhabi par sa se prelungeasca, Wizz Air nu a vrut sa piarda ruta spre Emirate (si asa cred ca a pierdut destul de mult neoperand-o), asa ca azi s-a anuntat ca temporar zborurile de Abu Dhabi vor fi mutate la Dubai. E vorba de zborurile din Dubai spre Bucuresti, Budapesta si Sofia, nu si spre Cluj-Napoca.

Zborurile spre Bucuresti vor incepe pe 12 februarie 2021, vor fi 2 pe saptamana (lunea si vinerea), iar preturile incep de la 239 lei per sens. ATENTIE – zborurile nu vor mai fi operate ca pana acum pe aeroportul Dubai Al-Maktoum (DWC), ci pe principalul aeroport din Dubai, aeroportul vechi (DXB). Conform site-ului Wizz Air, zborurile spre Dubai ar fi operate pana pe 14 aprilie (deci 2 luni), zborurile continuand din 18 aprilie spre Abu Dhabi, dar sunt convins ca daca restrictiile impuse de Abu Dhabi nu vor fi ridicate pana in aprilie, zborurile Wizz spre Dubai vor continua, iar mutatea in Abu Dhabi va fi amanata.

In acest moment, pentru a intra in Dubai, calatorii din Romania trebuie sa prezinte rezultatele unui test PCR facut cu maximum 96 ore inainte de plecare (negativ, evident) si vor mai face un test pe aeroportul din Dubai. Dar spre deosebire de Abu Dhabi, emiratul Dubai nu impune carantina decat pana in momentul in care vine rezultatul negativ si nu timp de 10 zile (de obicei, rezultatul vine in 1-2 zile). In cazul in care rezultatul testului de la aeroport este pozitiv, pasagerul trebuie sa se carantineze. Testele sunt obligatorii pentru toti calatorii de peste 12 ani.

In sens invers, astazi calatorii care vin din Emirate in Romania pot intra fara nici o restrictie, dar incepand de la sfarsitul saptamanii, vor trebui sa intre timp de 14 zile in carantina odata ce ajung in Romania.

Biletele de Dubai pot fi  cumparate deja de aici –––> site-ul Wizz Air

Comentarii

  • Costi spune:

    Dubai-ul a devenit mai permisiv, în general, cu turiștii! În aprilie 2019,când am ajuns pe-acolo, am dat o fugă până în Abu Dhabi, care e la o distanță de 110 km. Când am întrat în Capitală, culoarea asfaltului de pe autostradă, brusc, s-a schimbat în verde! Am întrebat ghidul, de ce? Există o mică rivalitate între emiri! Deci, Dubai-ul(doi frați) se uită urât la Abu Dhabi(tatăl gazele)…

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest