PASTE 2021: Karpaten anunta lansarea unui zbor charter Bucuresti – Sal (Capul Verde), insula cu 350 zile cu soare pe an

Santa Maria Sal Capul Verde

Santa Maria, Sal, Capul Verde

Karpaten continua lansarea zborurilor charter directe spre destinatii exotice mai putin obisnuite, anuntand lansarea unui zbor charter direct de Paste catre insula Sal din Capul Verde. Va fi un singur zbor operat in perioada mini-vacantei de Paste, dar pe surse am aflat ca destinatia va fi operata si in timpul verii – asa ca daca va ganditi la o vacanta de vara intr-o destinatie mai exotica, Sal, Capul Verde poate fi o optiune de luat in seama :).

Arhipelagul Capul Verde este un arhipelag format din 10 insule locuite aflat in largul coastelor Senegalului in Oceanul Atlantic. A fost colonizat de portughezi in timpul perioadei Marilor Descoperiri Geografice, dar astazi este o republica independenta democratica, una dintre cele mai prospere tari din Africa. Limba oficiala este portugheza, dar multi vorbesc engleza, iar moneda nationala, escudo capverdian este „legata” de euro. Euro poate fi folosit in multe locuri la o rata un pic defavorabila. Ce este remarcabil este ca e o tara extrem de safe, un lucru mai putin intalnit in Africa.

Principala insula turistica se numeste Sal („Sare” in portugheza) si este cunoscuta prin faptul ca beneficiaza de 350 zile insorite pe an, fiind o insula desertica. Nu este o surpriza ca mii si mii de germani si scandinavi s-au mutat in Capul Verde, mai ales in timpul iernii europene. Capul Verde a dezvoltat in Sal o puternica si moderna industrie turistica cu hoteluri all-inclusive. Sal este in general o destinatie favorita pentru familii cu copii, dar si pentru surferi – o coasta a insulei este cunoscuta ca fiind una dintre cele mai bune destinatii pentru surf din aceasta parte de lume. Este o tara extrem de linistita si calma (pana si traficul este linistit si ordonat, lucru rar pentru o tara africana), este una din acele destinatii capabile sa scoata stressul din tine :).

Capul Verde nu se afla in zona de risc de febra galbena si nici de malarie. Pandemia de COVID-19 a fost in general bine tinuta in frau, iar actualmente tara se afla in categoria de zona verde conform reglementarilor Romaniei (calatorii care vin din Capul Verde pot intra in Romania fara nici o restrictie). Pentru a intra in Capul Verde, trebuie prezentat rezultatul negativ al unui test PCR facut cu 72 ore inainte de imbarcarea in avion.

Cetatenii romani nu au nevoie de viza pentru a intra in Capul Verde, dar trebuie sa se inregistreze on-line cu cateva zile inainte si sa plateasca o taxa de 3400 (30 euro) escudo fie on-line, fie pe aeroport la sosire.

 

Karpaten ofera un zbor direct in perioada de Paste operat de TAROM dupa urmatorul program:

1 mai 2021: Bucuresti – Sal 8:00 – 13:00

8 mai 2021: Sal – Bucuresti 15:00 – 4:00 (9 mai).

Deoarece Tarom nu dispune de nici un avion capabil sa zboare non-stop, pe drum, va fi efectuat un stop scurt de realimentare pe aeroportul Marrakech.

 

Pachetele Karpaten pentru Capul Verde incep de la un pret de 959 euro / persoana / sejur la Agua Hotel Sal Villa Verde, un hotel de 4 stele aflat in localitatea Santa Maria (principala localitate turistica a insulei). In acest pret, sunt incluse zborul dus-intors (cu taxe, cu bagaje, cu mancare) si cazare 7 nopti. Masa nu este inclusa, dar prin Santa Maria am gasit destule restaurante faine la preturi bune. Nu trebuie sa ratati sa mancati ton in Capul Verde ! E o nebunie (si asta o spune cineva care nu este un fan nebun dupa peste).

Evident, in oferta exista o groaza de hoteluri de toate stelele, cu all inclusive sau doar mic dejun, sunt extrem de multe optiuni. Personal, chiar daca aveam all-inclusive am preferat intr-o seara sau doua sa ies sa mananc prin statiune.

Pentru toate ofertele Karpaten, aruncati un ochi aici –––> Sejur Capul Verde

Pentru mai multe informatii cu privire la Capul Verde, puteti citi serialul pe care l-am scris in urma unei calatorii in arhipelag (am fost in 3 insule, nu doar in Sal) –––> Capul Verde

Categorii:
Capul Verde

Comentarii

  • Andrei Zegrean spune:

    Buna idee 🙂
    Vom merge in Africa dacă in Asia nu se poate. Luni rezervam. Am vorbit deja la agenție.
    Este obligatorie masca la plimbare?:)

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest