TOATE PANZELE SUS ! Karpaten anunta lansarea charterelor complete: avion + croaziera pe Nil de la 449 euro

Steigenberger Regency

Karpaten continua sa inoveze, lansand charter dupa charter, destinatie dupa destinatie, experienta dupa experienta. Daca pana acum, a inovat lansand chartere spre diverse destinatii unde nimeni nu si-ar fi inchipuit ca s-ar putea zbura direct din Romania (Maldive, Republica Dominicana, Capul Verde sau Kenya), iata ca astazi, Karpaten a mai anuntat o inovatie – un pachet inedit intr-o destinatia “clasica” – charterele complete Valea Nilului (adica avion direct spre Luxor + croaziera pe Nil) incepand de la 449 euro.

Practic, ce face Karpaten – a inchiriat un avion al companiei nationale TAROM care va zbura direct din Bucuresti la Luxor (evitandu-se drumurile lungi via Hurghada sau Cairo) saptamanal, dar si doua vase de croaziera de 5 stele care sunt 100% la dispozitia turistilor Karpaten – e vorba de JAZ Crown Jewel si Steigenberger Regency, ambele apartinand retelei de hoteluri de lux Steigenberger. Programul charter complet avion + croaziera se va desfasura timp de 8 ori incepand cu 2 aprilie pana pe 28 mai 2021.

Practic, turistii Karpaten se vor imbarca la Bucuresti la bordul unui avion TAROM si vor zbura pana pe aeroportul din Luxor de unde vor fi transferati direct pe unul din cele doua vase. Acestea vor naviga pe Nil pana la Aswan si inapoi la Luxor timp de 7 zile, timp in care vor putea fi vizitate atractiile turistice de pe malurile Nilului – cele mai impresionante si frumoase monumente ale Egiptului Antic, dar si savura viata linistita de pe Marele Fluviu. Cum ziceam, vasele vor fi folosite in exclusivitate de turistii Karpaten.

 

Croaziera pe Nil este ceea ce se poate numi “o calatorie clasica”. Pachetele de croaziera pe Nil au aparut (poate surprinzator pentru multi) in secolul XIX cand protipendada britanica a prins drag de calatorii pentru a-si descoperi colturile exotice ale Imperiului. Ma rog, turismul britanic a inceput de la 1600 si ceva cu asa numitele Grand Tour cand tinerii nobili se duceau sa descopere comorile renascentiste ale Italiei, iar cei mai indrazneti dintre ei chiar si urmele Greciei Antice aflate atunci in Imperiul Otoman. Perioada Grand Tour a fost intrerupta de Revolutia franceza si razboaiele napoleoneene, dar au revenit in forta dupa 1815, iar destinatii mai indepartare precum Egiptul au fost adaugate pe lista (mai ales dupa ce Egiptul a devenit protectorat britanic). Pe la 1840 sau 1850, croazierele pe Nil durau 40 zile de la Cairo la Luxor si inapoi si 50 zile de la Cairo la Aswan si inapoi si costau 110 lire, respectiv 150 lire (pe atunci lira sterlina era o valuta forte), Dupa 1870, Thomas Cook a inventat turismul de masa, introducand vase pe aburi si croazierele au fost reduse la 20 zile – se prefigurau secolele vitezei. De atunci, the rich and the famous au navigat pe apele Nilului printre temple impresionante si cataracte, poate cea mai faimoasa calatoare fiind scritoarea Agatha Christie care a scris celebrul roman “Moarte pe Nil” la bordul unui vas de croaziera si mai tarziu la Aswan (unde a petrecut o perioada) – ca idee, vasul SS Sudan cu care a navigat ea este inca operational si inca ofera croaziere pe Nil. Asa ca luati-va stiloul si hartie (sau eventual laptopul), cine stie ce opera nemuritoare puteti compune la bordul lui JAZ sau Steigenberger ;).

 

Dar sa revin la charterul complet Karpaten Luxor / Valea Nilului.

Pretul unui pachet charter complet avion + croaziera incepe de la 449 euro pentru vasul JAZ Crown Jewel si 499 euro pentru vasul Steigenberger Regency.

Pachetul contine: Zbor avion Bucuresti – Luxor – Bucuresti cu un avion al companiei TAROM si croaziera de 8 zile pe ruta Luxor – Aswan – Luxor la bordul unui vas de 5 stele. In cazul zborului, sunt incluse taxele aeroportuare, un bagaj de cala si unul de mana, iar in cazul croazierei, se ofera pensiune completa la bordul vasului (de 3 ori pe zi).

 

Exista de asemenea si optionale – pachetul de excursii optionale pe mal care va costa 199 euro, in plus e posibila si o extensie de sejur la Marea Rosie, in zona Hurghada la hotelul Labranda Makadi pentru 349 euro. De asemenea, exista si optiunea unei excursii combinate – doar 4 zile de croaziera pe Nil si 3 zile fie la Cairo (pentru a vizita vibranta capitala a Egipului) sau 3 zile la Hurghada la plaja.

Pachetul de excursii contine: vizitarea templelor Karnak si Luxor (din Luxor), Hatshepsut, trei morminte faraonice si colosii lui Memnon (de pe malul de Vest), templele Esna (sau Edfu) si Kom Ombo intre Luxor si Aswan, templul Philae de langa Aswan si marele baraj, totul la 199 euro.

Se mai pot organiza si alte excursii (cum ar fi o excursie la Abu Simbel), dar acestea se pot achizitiona la fata locului.

 

In plus, daca doriti sa vedeti si Cairo + Alexandria sau sa stati cateva zile la plaja la Hurghada, exista si aceasta posibilitate – stai 4 nopti pe vas (practic faci doar drumul dus Luxor – Aswan) si apoi 3 nopti in Cairo sau Hurghada.

Varianta 4 + 3 cu Cairo include vizitarea capitalei egiptene si a orasului Alexandria, tarif cu incepere de la 849 euro (se zboara Aswan – Cairo si apoi Cairo – Luxor pentru a prinde avionul inapoi) .

Varianta 4 + 3 cu Hurghada include 4 nopti pe vas si apoi 3 nopti la Hurghada la hotelul all-inclusive de 5 stele Labranda Royal Makadi. Tarife de la 549 euro.

Viza este gratuita pana la data de 30 aprilie 2021, sa vedem daca autoritatile egiptene vor prelungi aceasta facilitate.

 

Pentru toate informatiile, dar si inscriere on-line, intrati aici ——-> Charter Luxor – Valea Nilului

 

TOATE PANZELE SUS !

Categorii:
Egipt

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii