Dubai reintroduce testarea obligatorie pe aeroport pentru calatorii din Romania

10. Dubai Panorama

In urma deteriorarii substantiale a situatiei epidemiologice din Romania si a numarului redus de populatie vaccinata, Dubai a decis ca Romania sa revina pe lista tarilor de unde calatorii vor fi testati obligatoriu la sosirea in Dubai. Deci, pe langa testul PCR care trebuie facut obligatoriu inainte de a pleca din Romania, toti calatorii din Romania (cu exceptia cetatenilor EAU) vor fi supusi unui test PCR si la sosirea pe aeroporturile din Dubai. Testul este gratuit, iar pasagerul trebuie sa stea izolat pana la sosirea rezultatului. Romania se alatura astfel unei liste de cateva zeci de tari considerate de risc ridicat.

Deci, iata pasii care trebuie urmati pentru a merge in Dubai.

 1. Efectuarea unui test PCR in Romania cu maximum 72 ore inainte de plecarea cursei aeriene spre Dubai. Rezultatul trebuie sa fie tiparit pe hartie (nu se accepta prezentarea pe mijloace moderne gen tableta ori telefon). Dovada pe hartie trebuie sa fie scrisa in engleza sau araba.
 2. Efectuarea unui test PCR pe aeroportul din Dubai unde aterizezi. Testul este gratuit. Dupa efectuarea testului, pasagerul trebuie sa mearga la locul de cazare (hotel, etc) si sa astepte acolo rezultatul testului care vine pe SMS sau pe aplicatia de track & trace COVID19 – DXB Smart App. Aceasta aplicatie trebuie descarcata si instalata pe telefonul mobil inainte de a sosi pe teritoriul Emiratelor Arabe Unite. Testul este gratuit.

Copiii sub 12 ani si cei care au diverse forme de handicap sunt scutiti.

Desi anuntul a fost facut de abia azi, de cateva zile, autoritatile din Dubai testau pe toti pasagerii care veneau din Romania.

Sursa: Fly Dubai

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Corneliu spune:

  Daca ai si acest amanunt, pentru cuplurile necasatorite, este sau nu indicat a se calatori in aceasta destinatie ? Dubai adica. Inteleg ca sunt probleme la cazare

 • Stefan spune:

  Salut. Pentru cei vaccinati, care sunt conditiile de intrare in Dubai venind din zona rosie? Multumesc!

  • Imperator spune:

   Dubai nu are o lista semafor. Exista o lista de tari pentru care se cere test PCR la aterizare pe langa cel inainte de imbarcare care e cerut pentru toate tarile lumii (inclusiv Romania).

 • Ana spune:

  Buna, pt Qatar si Maldive…stiti cumva care sunt conditiile de intrare ( legate de covid)?
  Multumesc!

 • Anca spune:

  Buna. Te rog frumos, lamureste-ma cu ceva, daca stii.. ti-as fi tare recunoscatoare. Eu am ambele doze de Covishield (facut in India in acest an) si adeverinta de aici (India) de vaccinare cu QR code. E recunoscut la intrarea in Romania? Si daca da, nu ma prind cum si daca pot obtine certificatul european verde pe baza asta.. asta am gasit: https://www.schengenvisainfo.com/news/eu-travel-covishield-sinopharm-sinovac-vaccines-are-most-widely-accepted-by-eu-countries-after-those-authorised-by-ema/

  • Imperator spune:

   COVISHIELD nu a fost inca aprobat de EMA (European Medecines Agency) si din cate stiu eu, Romania nu accepta si alte vaccinuri decat cele 4 aprobate de EMEA (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca si J&J). Stiu ca alte tari din EU accepta si altele (inclusiv Covishield), dar Romania nu am auzit sa accepte. O sa sun maine la INSP sa aflu. Certificatul verde european se poate obtine doar daca ai fost vaccinata in Uniunea Europeana. Exista niste tari ale caror certificate sunt recunoscute, dar vad ca India nu se afla intre ele. Vezi aici lista completa de tari: https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_en

   Mai multe info:
   EU citizens who were vaccinated in a third country can request the EU Digital COVID Certificate, from the Member State of their nationality or residence, if they provide reliable proof of vaccination with a vaccine also authorised in that Member State. Member States are not obliged to offer this possibility.

   The list of COVID-19 vaccines administered by third countries, for which several EU Member States waive travel restrictions as they consider them as corresponding to the ones approved by the EU, is available online: https://reopen.europa.eu/en.

   Alternatively, the EU can decide to automatically recognise certificates issued by other countries, by adopting equivalence decisions. Currently there are 22 countries (and territories) for which the EU adopted an equivalence decision and whose COVID certificates are recognised under the same conditions as the EU Digital COVID Certificate. This includes

   Albania
   Andorra
   Armenia
   Switzerland
   Faroe Islands
   Georgia
   Israel
   Iceland
   Liechtenstein
   Moldova
   Monaco
   Morocco
   New Zealand
   North Macedonia
   Norway
   Panama
   San Marino
   Serbia
   Turkey
   Ukraine
   United Kingdom
   The Vatican

 • Anca spune:

  Iti multumesc din suflet. Daca poti suna si sa afli si mai mult, si mai bine. Covishield si Covaxin sunt recunoscute inclusiv la intrarea in SUA acum, deci banuiesc ca in citeva luni, vor fi recunoscute si in Romania. Desi in linkul trimis mai sus si in altele, zice ca si Romania e pe lista celor care recunosc Covishield. Ma gindesc ca cel putin la intrarea in tara nu ar trebui sa fie probleme, si sa se recunoasca. Pt certificat verde european, posibil pe viitor. E recunoscut in Germania etc. Ma gindesc la o solutie.. de exemplu oprit in tari ca Germania si cerut de acolo acest certificat verde oare sa fie o solutie?

  • Imperator spune:

   Certificatul verde european se scoate din tara UE in care te-ai vaccinat. Daca te-ai vaccinat in alta tara, trebuie sa soliciti certificatul autoritatilor din tara UE unde esti cetatean sau rezident. Daca ai cetatenie sau rezidenta germana, poti sa-l primesti de acolo.

 • Anca spune:

  Mentiunea Germania era doar legat de faptul ca ei accepta Covishield. Astept raspunsul tau dupa ce suni.. legat macar de intrarea in tara cu acest vaccin.. daca poti, te rog.

 • Rodica spune:

  Este obligatoriu vaccin, sau se poate de intrat in Dubai doar cu test PCR?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii