1 MARTIE: Iordania anunta ridicarea obligativitatii testarii PCR la intrarea in tara

Tezaur Petra

In cursul zilei de azi, Iordania a anuntat o serie de decizii care duc la relaxarea masurilor COVID. Principala masura anuntata este renuntarea la obligativitatea testelor PCR la intrarea in tara – in acest moment, este nevoie ca la imbarcarea spre Iordania sa prezinti un test PCR cu rezultat negativ facut in ultimele 72 ore si un al doilea test rapid este facut la aterizarea pe aeroportul din Iordania. Ministrul de stat pentru afaceri media a anuntat „cancelling PCR tests for arrivals to the Kingdom at airports, land and sea crossings, whether they are Jordanians or non-Jordanians”, deci masura se aplica si daca vii cu ferry-ul la Aqaba din Egipt, fie daca treci prin granitele rutiere.

In plus, Iordania a anuntat reducerea zilelor de carantina pentru cei testati pozitiv in Regat la 5 si iesirea din carantina fara obligatia de a mai face un nou test. De asemenea, se renunta la obligativitatea testului PCR pentru participarea la nunti, petreceri, cumetrii, dar in continuare accesul va fi rezervat celor vaccinati. Iordania a vaccinat un procentaj mai mare din populatie decat in Romania, iar varsta medie a populatiei este mult sub Romania (varsta medie in Iordania este de 23,8 ani, in timp ce in Romania de 43,2 ani). Toate masurile luate la nivel local, le puteti gasi in articolul de mai jos.

ATENTIE: PLF-ul continua sa se completeze, il gasiti aici ––> https://www.gateway2jordan.gov.jo/index.html 

Sursa: Jordan Times via

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • florin spune:

    Draga Cezar, de ieri, se pare, daca am inteles eu bine ca – It is no longer required to bring a negative PCR test from the country of departure (www.gateway3rdan.gov.jo)… pentru intrarea in Iordania…
    Totusi pentru imbarcare (wizzul spre Aqaba) e nevoie de un test antigen, nu? iar la intoarcere, pentru nevaccinati de PCR facut acolo…?

  • Adriana spune:

    buna ziua. ce e nevoie pentru a intra in Franta si Olanda la acest moment pentru nevaccinati? Dar la intoarcerea in Romania? multumesc

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest