Karpaten anunta planurile pentru 2022. Chartere in premiera spre Phuket, Tirana, Dakar, Odessa, Salalah si multe alte locuri faine si mai putin batute de romani

Echipa Karpaten Air Connect

2021 a fost un an fulminant pentru Karpaten. Dintr-o agentie relativ mica, a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata turismului in Romania. Iar aceasta explozie a venit in urma unui “pariu” care nu a fost crezut de multi – sa ofere romanilor zboruri charter directe spre destinatii indepartate unde vorba din Star Trek “where no one has gone before”. Ma rog, sunt totusi regiuni si locuri cunoscute, dar spre care nu au existat niciodata chartere directe – anul trecut inainte de Revelion, aproape paralizata piata a agentiilor de turism a fost trezita de o sarabanda de destinatii de chartere pe care nimeni nu le luase in considerare – Maldive, Republica Dominicana, Kenya sau Capul Verde. Si, surprise, surprise, coroborat cu faptul ca hotelierii loviti in lipsa de turisti au scazut semnificativ preturile, multi romani s-au urcat in avioanele lui Karpaten direct spre diverse colturi ale lumii. Indiscutabil, cea mai mare lovitura a fost Egiptul – Karpaten a avut nu mai putin de 35.000 turisti in Egipt intr-o perioada in care doar noi, moldovenii si ucraineenii erau prin Hurghada (rusi, nu, nemti, nu, englezi, nu, alti europeni in lockdown). Karpaten banuiesc ca este una din putinele companii din domeniul turismului care se poate lauda ca in 2021 a vandut de doua ori mai mult decat in ultimul an pre-pandemic – 2019.

OK, 2021 a fost spectaculos, dar trebuie si 2022 sa fie la fel. Asa ca ieri am asistat la o prezentare tinuta la hotelul Hilton in fata partenerilor din agentii de turism si am aflat care sunt planurile de 2022. Si arata extrem de bine. Pentru ca sunt multe, le trec in viteza mai repejor si cand vor incepe efectiv vanzarile, voi reveni :).

 

Din Bucuresti

Sa incep cu noutatile.

  • Pe distante scurte: Dalaman si Nevsehir pentru Cappadocia (Turcia), Lefkada si Kefalonia (Grecia), Tivat (Muntenegru), Tirana (Albania), Rimini (Italia), Odessa (Ucraina)
  • Pe distante lungi: Phuket (Thailanda – se spera ca din aprilie), Varadero (Cuba), Aqaba (Iordania – din aprilie de cand nu va mai opera Wizz), Salalah (Oman) si Dakar (Senegal), ultimele doua de la iarna

Sincer, wow – sigur voi vrea sa merg la Odessa (e un oras absolut superb), in Albania, Phuket nici sa nu mai mentionez, imi e asa de dor de Thailanda ! Si probabil voi organiza impreuna cu Karpaten tururi in Oman, o tara incredibila, cred ca e cea mai frumoasa din Peninsula Arabia si Senegal (unde nu am fost niciodata)

 

Sa mentionez, evident si charterele care au mai fost operate in 2021 si se vor regasi in 2022.

  • Pe distante scurte: Antalya, Bodrum (Turcia), Hurghada, Sharm el-Sheikh, Marsa Alam, Luxor cu croaziere pe Nil (Egipt), Heraklion, Chania, Rhodos, Zakynthos, Kos, Corfu (Grecia), Dubrovnik (Croatia), Manasir (Tunisia), Malta
  • Pe distante lungi: Republica Dominicana, Sri Lanka, Maldive, Mombassa (Kenya), Zanzibar, Capul Verde, Madeira, Dubai si Tenerife (Spania)

In total, vor fi 250 chartere pe destinatii lungi 300 chartere pe distante scurte.

Zborurile charter vor fi operate de TAROM, Gullivair, Blue Air si Air Connect. Si ca veni vorba de Air Connect, voi reveni saptamanile urmatoare la el. Este o companie noua romaneasca, fondata de oameni cu mare experienta din turism si aviatie la care Karpaten este actionar. Va opera doar avioane care zboara pe distante mici de tip ATR 72 (cum are Taromul) si va deservi atat distante proprii de linie, cat si va opera charterele lui Karpaten pe destinatii scurte si de nisa (cum ar fi Odessa, Tirana, Tivat sau Kefalonia). Dar voi povesti mai multe despre Air Connect care vrea sa devina o Volotea de Romania.

 

Din Cluj-Napoca

Antalya, Bodrum (Turcia), Zakynthos, Heraklion, Rhodos (Grecia), Hurghada, Sharm-el-Sheikh (Egipt) si Tunisia, iar ca noutati: Varna (Bulgaria), Kavala / Thassos (Grecia), Madeira (Portugalia), Marsa Alam (Egipt), Mombassa (Kenya), Zanzibar, Dubai.

 

Din Timisoara

Hurghada, Antalya, Heraklion, Zakynthos si ca noutati: Corfu, Lefkada, Kefalonia, Kavala / Thassos (Grecia) si Varna (Bulgaria

 

Din Arad

Antalya

 

Din Oradea

Hurghada, Antalya si ca noutati: Heraklion si Varna.

 

Din Baia Mare

Antalya si ca noutate: Varna.

 

Din Iasi

Zakynhos, Heraklion (Grecia), Hurghada (Egipt), Antalya (Turcia)

 

Din Bacau

Corfu, Antalya si Hurghada

 

Din Craiova

Zakynthos, Hurghada, Antalya

 

Si sunt convins ca vor mai aparea mai multe ;).

Pentru mai multe amanunte, uitati-va pe site-ul Karpaten

. Zboruri charter Karpaten Europa

Zborurile Karpaten pe distante scurte din 2022

Zboruri charter Karpaten in lume

Zborurile Karpaten pe distante lungi in 2022

Zboruri charter Karpaten Cluj Napoca

Charterele planificate din Cluj-Napoca si Baia Mare

Zboruri charter Karpaten Timisoara

Charterele planificate din Timisoara si Arad

Echipa Karpaten Air Connect

Echipa Karpaten – Air Conect

Karpaten Egipt

In 2021, Karpaten a transportat nu mai putin de 35,000 romani in Egipt

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest