Din mai, Eurowings va oferi zboruri din Iasi spre Dusseldorf si Stuttgart

Palatul Culturii Iasi

Inca o companie aeriana va opera incepand din primavara 2024 la Iasi. Este vorba de compania Eurowings, compania low-cost a grupului Lufthansa. Pentru cei mai putin cunoscatori in ale aviatiei, trebuie sa stiti ca Lufthansa detine mai multe companii aeriene cumparate de-a lungul timpului – Austrian Airlines, SWISS si Brussels Airlines. De asemenea, se afla in plin proces de a cumpara 41% din ITA, compania italiana succesoare a fostei Alitalia si se afla in discutii pentru a achizitiona si o parte semnificativa din TAP Portugal, compania-fanion a Portugaliei. Ca si in cazul SWISS, Brussels Airlines (aparute pe ruinele falimentarelor Swiss Air si SABENA) sau Austrian Airlines, Eurowings a fost o companie de sine statatoare fondata in 1990 prin fuziunea a doua mini-companii aeriene germane. Incet, incet, Lufthansa a cumparat parti din Eurowings, in 2011, devenind proprietara 100% a Eurowings.

Eurowings a evoluat devenind compania low-cost a Lufthansa cu scopul de a se bate cu gigantii aerieni Ryanair, Wizz Air sau Easyjet in piata de low-cost  aflata in plina dezvoltare. Daca Ryan, Wizz sau Easy au devenit companii la nivel european cu baze de-a lungul si de-a latul Europei (in cazul Wizz chiar si in Orientul Apropiat, iar al Ryan in Maroc), Easywings s-a concentrat in special pe spatiul germanic pentru a „apara” grupul Lufthansa de asaltul companiilor low-cost – din cele 14 baze operationale, 10 se afla in spatiul germanic – Germania & Austria, doar 4 baze fiind „exotice” – Stockholm, Praga, Pristina si Palma de Mallorca.

Eurowings a fost in 2023 una dintre cele mai punctuale companii aeriene din lume, in numeroase luni ale anului fiind compania cea mai punctuala din lume si cu cele mai putine zboruri anulate raportate la numarul total de zboruri. Prezenta in Romania este relativ redusa, existand doar zboruri din Bucuresti (spre Dusseldorf si Stuttgart) si din Timisoara (spre Dusseldorf si Stuttgart, operand doar vara).  Iata ca Iasul devine a treia destinatie din Romania spre care vor fi zboruri Eurowings dinspre duo-ul Dusseldorf si Stuttgart.

 

Iata amanuntele

Iasi – Dusseldorf. Primul zbor: 1 mai 2024. Vor fi 2 zboruri pe saptamana: miercurea si duminica

Orar:

Miercurea: Iasi – Dusseldorf 19:40 – 21:20 / Dusseldorf – Iasi 15:30 – 19:00

Duminica: Iasi – Dusseldorf 11:00 – 12:40 / Dusseldorf – Iasi 6:50 – 10:20

 

Iasi – Stuttgart. Primul zbor: 3 mai 2024. Vor fi 2 zboruri pe saptamana: luni si vineri

Orar

Luni: Iasi – Stuttgart 20:10 – 21:35 / Stuttgart – Iasi 16:15 – 19:25

Vineri: Iasi – Stuttgart 10:25 – 11:50 / Stuttgart – Iasi 6:30 – 9:40

 

Aceste rute nu mai sunt operate de alte companii aeriene. Doar Wizz Air mai opereaza curse Iasi – Memmingen (aeroport aflat undeva intre Stuttgart si Munchen, la 150 km de Stuttgart si 115 km de Munchen) si curse Iasi – Dortmund (aeroport aflat la 90 km de Dusseldorf).

Biletele pot fi deja achizitionate de pe site-ul Eurowings.

 

Comentarii

  • Alexandru Mitroi spune:

    Am zburat cu ei pe ruta Koln – Havana – Koln in 2017. Ce vremuri, am dat 325 eur pe bilet si 45 eur Bucuresti – Koln.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest