Ce nu trebuie să ratezi! Atracțiile cele mai noi din Dubai

DubaiDubai Baloon

Întotdeauna când vorbesc la conferințe pe teme de marketing de destinație turistică, spun aceeași mantră la nesfârșit. Dacă vrei ca destinația ta turistică să fie din ce în ce mai vizitată, nu te baza doar pe ce ți-a dat natura și ce ți-au lăsat strămoșii. Investește! Creează noi atracții cât mai interesante, capabile să-ți aducă nu numai turiști care nu au mai călcat vreodată la tine în bătătură, dar și turiștii fideli, care au mai fost, și dă-le un motiv nou să se întoarcă.

Ei bine, cel mai bun exemplu este DUBAI. Natura nu le-a dat mare lucru, iar strămoșii chiar nu le-au lăsat nimic. Dar Dubai este unul dintre cele mai vizitate orașe de pe planetă pentru că investesc, investesc, investesc în numeroase atracții turistice care mai de care mai năstrușnice. Și asta le aduce atât turiști noi, cât și turiști care au mai fost. Practic, aproape la fiecare lună, se inaugurează o atracție nouă în Dubai.

Personal, am fost ultima oară în Dubai în toamna lui 2021. De fapt, am mai trecut și prin martie 2022, și am stat foarte puțin, doar ce am vizitat nou-deschisul Muzeu al Viitorului (cred că era inaugurat de vreo lună), care astăzi este una dintre clădirile emblematice ale orașului. Dar, din martie 2022 până în ianuarie 2024, pentru Dubai înseamnă o grămadă de timp. Înseamnă o mulțime de noi atracții, de locuri noi apărute. Și cum nu ajung în perioada următoare prin zonă pentru a le actualiza personal, i-am rugat pe prietenii de la Holiday Office să-mi dea mai multe informații cu ce a apărut nou în Dubai.

 

De ce Holiday Office? Simplu, pentru că este o agenție specializată pe destinația Dubai. Pe Cristina de la Holiday Office o văd toată ziua bună ziua prin Dubai și ultima oară când am fost acolo, am fost în același grup cu ea și știa fiecare bob de nisip (era să zic fir de iarbă, dar fiind vorba despre Dubai, mai degrabă bob de nisip) de acolo. Evident, cei de la agenție nu vând doar Dubai, dar pe Dubai chiar știu totul sau aproape totul și merită vorbit cu ei, dacă vreți să dați o tură la Golful Persic.

 

Deci, ce mai e nou și interesant în Dubai:

X-line Dubai – pentru iubitorii de un pic de adrenalină. Este cea mai lungă tiroliană urbană din lume. Știți că în Dubai nu se poate să nu fie ceva cel mai mare, cel mai lung, cel mai înalt din lume. Și cum cea mai lungă tiroliană din lume se află în învecinatul Ras al Khaimah, în Dubai este cea mai lungă tiroliană urbană din lume. Zbori cu ea printre zgârie-norii din zona Marina! Care sunt convins că e o super-experiență. Nu m-am dat niciodată cu tiroliana, cred că mă păstrez pentru Dubai J.

 

Sky Views Dubai – aflat în proximitatea lui Burj Khalifa, este, de asemenea, o destinație de adrenalină, dar și de panorame urbane de neuitat. E în perimetrul cu blocuri înalte din zona Burj și ai parte și de panorama bulevardului Sheikh Zeyed, principala arteră a orașului. Aici admiri orașul de sus, cu perspectiva excelentă pentru poze de postat pe Instagram. Apoi, poți să te dai pe un tobogan transparent între etajele 53 și 52, poți să pășești pe o podea transparentă cu orașul la vreo 200 și ceva de metri sub tine și, în fine, poți să mergi pe marginea clădirii – evident, bine legat în aer liber, pentru niște poze de Instagram J.

 

The View at the Palm – ați auzit de faimoasa insulă artificială în formă de palmier construită acum mulți ani în Dubai. Ei bine, încet, încet, s-a populat – fie cu vile, fie cu hoteluri, fie cu parcuri de distracție și, iată, și cu un turn de unde poți să vezi întreagă panoramă a Palm-ului de la etajul 54. Era deschis încă din 2022, când am fost ultima oară, dar n-am mai avut timp să merg, însă fiind iubitor de Instagram, este pe lista de musai la vizita următoare. Tot aici se află Aura Skypool, un infinity pool de unde poți să te bucuri de aceeași panoramă.

 

Dubai Safari – construit în stilul parcurilor zoo sud-africane, aici poți să descoperi diferite animale din Asia și Africa din vehiculele parcului, ca într-un mini-safari. Lei africani, tigri asiatici, babuini, zebre, girafe și multe alte vietăți pot fi văzute într-un parc fără cuști.

 

Hot Air Baloon – daca acum vreo 20 de ani singura experiență turistică cu balonul o puteai avea deasupra lui Masai Mara (ideea a venit de la celebrul roman al lui Jules Verne „Cinci săptămâni în balon” – roman care mi-a fascinat copilăria), acum plimbările cu balonul au proliferat – de la Angkor Wat până în Costa Rica, trecând, desigur, prin Cappadocia, Luxor sau… Maramureș. Așa că nici Dubaiul nu a putut rămâne fără tururi cu balonul. Se decolează în deșert și te poți bucura de un răsărit de soare memorabil. Personal, am zburat de opt ori cu balonul (în Kenya, Cappadocia, Luxor, Vang Vieng și Lisabona) și de fiecare dată a fost o încântare. Gata de a zbura și a 9-a oară J.

 

Billionaire Dubai – unele dintre cele mai gustate atracții turistice pe multe meleaguri sunt spectacolele cu cină. Fie că e vorba de Moulin Rouge sau Crazy Horse în Paris ori de Tropicana în Havana, ele sunt un magnet important pentru orice turist. Ei bine, nici Dubaiul nu putea să ducă lipsă de așa ceva, așa că în ultimii ani au apărut numeroase show-uri. Cum e Billionaire Dubai (împreună cu cina, desigur) sau genul de spectacole Circ du Soleil, cum este La Perle (l-am văzut, e incredibil!), Dubaiul a devenit o destinație cu spectacole memorabile.

 

Acestea sunt noile atracții pe care mi le-a recomandat Holiday Office. Evident, asta nu înseamnă că nu vă puteți bucura de atracțiile mai vechi, dar care și ele au parte de lucruri noi – de la Burj Khalifa la The Frame, de la acvariul din Dubai Mall la safari în deșert… cred că sunt sute de lucruri pe care le poți face în Dubai și, chiar dacă stai acolo o lună, nu te poți plictisi.

 

Și ca să ai parte de cele mai bune oferte și mai ales de sfaturi, îi puteți contacta pe cei de la Holiday Office la sales@holidayoffice.ro și să aruncați un ochi pe ofertele lor de Dubai aici –-> https://www.holidayoffice.ro/plane-charters/Dubai-398-7701

 

Și dacă ați fost recent în Dubai și ați văzut lucruri noi și faine, aș aprecia dacă le-ați menționa mai jos la comentarii, să fie văzute și de alți cititori. Și, de ce nu, inclusiv de mine :).

 

 

 

Imagini Dubai

Sky Views Dubai

Welcome to Sky Views

Panorama Sky Views Dubai

Si o parte din panorama de la SkyViews – Burj Khalifa si Dubai Mall la picioarele lui

Toboganul Sky Views

Din ce in ce mai faimosul tobogan

The View at the Palm

The View at the Palm

Panorama Dubai Marina

Si spre Dubai Marina

Piscina la Palm

Locul fantastic sa faci o baie

Balon Dubai

Dubai Baloon 🙂

Balon la rasarit de soare

Acele incredibile rasarituri de soare din balon

Baloane in Dubai

 

Dubai

 

Comentarii

  • Simona spune:

    Chiar daca articolul e despre Dubai, am zis ca merita sa amintesc si de Abu Dhabi unde sunt cateva obiective (cu adrenalina mai putina) care nu sunt chiar asa cunoscute: Jubail Mangrove Park cu o pasarela de 2-3 km amenajata printre mangrove, Abrahamic Family House unde au construit ca semn al tolerantei, in stil futurist evident, o biserica o sinagoga si o moschee, Qasr Al Hosn cel mai vechi fort din Emirate, cand l-am vizitat aveau si doua doamne care ne-au servit cu dulciuri traditionale si ne-au raspuns la curiozitati despre viata in zona.
    Orasul Al Ain ne-a placut noua tare mult cu palatul resedinta al seicului (acum muzeu) construit inainte de epoca petrolului si fortul Al Jahili. Autoritatile incearca sa le promoveze drept urmare intrarea la ambele este libera.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest