Kenya nu mai cere viza ? Nu mai e viza, dar e eTA, nu mai costa 50 dolari, ci 30 dolari :)

Kenya

In decembrie, presedintele Kenyei a socat cel putin Africa anuntand ca din ianuarie, nimeni, dar absolut nimeni din nici o tara a lumii nu va mai avea nevoie de viza sa viziteze Kenya. Oricum, d. William Ruto, presedintele Kenyei este de mult timp un mare fan al ideii renuntarii de vize intre tarile africane. Adica tarile din Africa sa creeze un soi de Schengen african. Exista cateva tari africane care au renuntat la vize pentru orice cetatean african, dar dupa ce d. Ruto anuntase initial ca si Kenya s-a raliat ideii de a ridica vizele pentru toti africanii, ei bine, mai generos din fire, a decis ca orice cetatean din orice tara de pe planeta va putea vizita Kenya fara viza ! WOW ! El a zis ca e o premiera mondiala.

Ei bine, am urmarit daca declaratia s-a implementat si, da, s-a implementat ! Sau cel putin asa e aparent. Dar nu e chiar cum ne-am fi imaginat toti.

Kenya nu mai cere viza, dar cere e-TA (Electronic Travel Authorisation Form)

Viza costa 5o dolari (plus 1 dolar nu mai stiu ce comision), e-TA costa 30 dolari (plus ceva comisioane de 2-3 dolari).

Romanu’ ar zice aceeasi Marie cu alta palarie, cel putin noua „palarie” africana costa vreo 20 dolari mai putin. Pentru alte natii africane insa e-TA kenyana costa mult mai mult decat inainte pentru ca nu aveau nevoie de viza. E drept, Kenya a anuntat ca cetatenii tarilor invecinate (din Somalia pana in Tanzania) nu au nevoie de e-TA, dar alte natiuni da. De altfel, continua sa existe confuzie si daca e-TA nu va fi mai tarziu implementata pentru tari cum ar fi Uganda, iar cetatenilor din alte tari africane le va fi mai greu si mai scump sa mearga in Kenya.

Ce e important de retinut.

e-TA se obtine exclusiv On-line. Ea se poate obtine pana la maximum 3 zile lucratoare inainte de a calca in avionul de Nairobi. Dar o poti lua cu pana la 3 luni in avans, asa ca e bine sa nu decideti intr-o seara „Maine la prima ora plec in Kenya sa vad elefanti si girafe !”.

e-TA kenyana se ia de pe acest site oficial ––> https://www.etakenya.go.ke/en 

Ei promit ca este emisa in 3 zile lucratoare, nu as miza pe termenele date de africani, as incerca sa aplic cu mai multe zile sau chiar saptamani in avans. Ca orice site, la inceput, sigur va da o gramada de rateuri, asa ca e bine sa va asigurati din timp de e-TA kenyana.

Daca ati mers zilele acestea in Kenya si ati folosit sistemul e-TA (la prima vedere pare usor de aplicat), v-as multumi sa va povestiti experienta la comentarii. Multumesc !

Categorii:
Kenya · Vize

Comentarii

 • Horia spune:

  Tipic african, gen “e pe gratis, dar asteptam la o donatie”🤣

 • Marill spune:

  Buna . Am o întrebare , sper sa ma puteți ajuta . Pentru obținerea vizei in Sri Lanka , este necesar sa avem biletul de zbor pentru întoarcere ? Si toate cazările pentru perioada pe care o petrecem in Sri Lanka ?
  Mulțumesc

  • Imperator spune:

   In mod normal, trebuie aratat biletul de avion de iesire din tara in termenul dat de viza si ca ai fonduri suficiente. In realitate, rar se verifica. Trebuie insa sa ai viza on line.

 • Alex Ciobanu spune:

  Salut! Tocmai ce am primit pe mail eTA pentru Kenya. Procesul in sine a fost simplu. A trebuit sa fac un selfie (direct cu camera de la laptop), dar se poate incarca scan al pasaportului. Se completeaza informatiile obsinute de identificare, scopul si durata vizitei. De mentionat ca a trebuit sa incarc o dovada a cazarii (pdf de la booking.com) precum si biletul de avion ca dovada a iesirii din tara. A costat 34.09 USD deoarece evident apar si taxe de procesare si schimb valutar. Raspunsul afirmativ primit in 48h. Spor si drumuri bune!

 • Denisa spune:

  Confirm si eu cele spuse mai sus de Alex Ciobanu. Proces foarte simplu, raspuns primit in 48h. Acum speram sa ia si Africa de Sud exemplu 🙂

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest