Widgetul cu excursii Eturia

Eturia.JPG

Mai acum vreo doua saptamani, v-am prezentat o excursie organizata de cei de la Eturia prin Mexic si Cuba, un tur foarte fain, de altfel. Si vreau sa va zic ca o sa va mai prezint in curand niste tururi faine tot de la Eturia. O sa-mi spuneti ca e reclama (da, e) si ca eu sunt un fan al calatoritului independent. Da, si asta este adevarat. Dar nu toti dintre cititorii blogului se avanta asa departe, in necunoscut de capul lor (mai ales in afara Europei) si cum blogul nu trebuie sa fie al meu, ci al celor care il citesc pentru a se inspira sa calatoreasca sau sa gaseasca informatii cat se poate de folositoare pentru ca sa calatoreasca in mod independent, mi se pare normal ca sa vin si in intampinarea celor care totusi vor sa aibe o agentie in spatele lor cand pleaca in calatorii. Mi se pare extrem de laudabil ca renunta la zacutul pe plaja si totusi se duc pe alte meridiane ale Planetei pentru a se bucura de locuri superbe, pentru a cunoaste cultura si civlizatia altor popoare si pentru a se imbogati spiritual. Si cred ca asta este important.

Poate pare ciudat, dar acasa am numeroase pliante de la diverse agentii care organizeaza tururi. Probabil, o sa va asteptati sa am multe ghiduri, da, am un raft in biblioteca de aproape 2 metri plin cu Lonely Planet, Rough Guide sau Let’s Go, dar am si astfel de brosuri. Pentru ca ma inspira, pentru ca imi dau idei, iar unele au si poze frumoase J.

Din pacate, ce am observat la multe din aceste tururi este ca sunt facute intr-o viteza demna de o cauza mai buna… E plin de “tururi panoramice” (presupun ca plimbari cu autocarul pe bulevardele vreunui oras) si programe care chiar nu stiu cum naiba se pot tine de ele… sau promisiuni sa le zicem inselatoare – mi-aduc aminte de un tur care in titlu iti spunea ca vei vizita Kathmandu, dar de fapt singurul loc care-l vedeai in oras era aeroportul ! Evident, exista si o categorie de oameni care isi doresc astfel de tururi in care vad sute de locatii in care au timp doar de 2 poze “yola” si apoi pleaca mai departe.

Ce apreciez la tururile Eturia este ca nu sunt “alergate”. Au si tururi “tailor made” (adica te duci singur, sau un cuplu sau o trupa de prieteni, dar turul ti-l “construiesti” impreuna cu cei de la agentie), dar si tururi de grup. Iar aceste tururi nu sunt de tipul “cinci temple, trei palate si o opera intr-o zi”, chiar ai timp sa savurezi locurile (tocmai m-am uitat pe turul lor de China si m-am bucurat sa vad ca acopera intr-o zi fix locurile care le-am vazut si  eu intr-o zi).

Ce voiam insa sa va atrag atentia este la widgetul (sau banner-ul, sau cum i-o zice) din coloana din dreapta a blogului unde scrie Eturia. Acolo, puteti vedea diverse oferte de tururi Eturia. Si eu ma uit din cand in cand pentru inspiratie. Unele oferte sunt putin cam extraterestre (am citit despre un tur al Africii numit “Pride of Africa” care costa nici mai mult nici mai putin de 31,000 euro pentru 30 zile ! E interesant totusi sa citesti despre astfel de tururi cu avione private, tururi cu elicopterul sau private gorilla trek, e ca si cum ai citit “Conde Nast Traveller” !… Duceti-va la widgetul Eturia si alegeti “Egipt” sau “Zimbabwe” sa vedeti ce poate contine un astfel de tur), dar altele chiar au preturi bune in caz ca va intereseaza. Sunt si city break-uri de 4 zile in destinatii gen Viena, Roma, Milano, Praga la preturi bune (Roma @ 280 euro), dar si sejururi in zone exotice cum ar fi: 8 zile in Bali la 1350 euro (cu tot cu avion) la hotel de 4 stele, un Cancun tot 8 zile la 1290 euro (avion inclus) sau un scurt tur de India (Delhi – Agra – Jaipur) la 990 euro pentru 8 zile. Mai exista si destinatii prin jur gen Rodos – 8 zile @ 330 euro.

Asa ca daca vreti sa va inspirati, jucati-va si voi pe widget :)… Si spuneti-mi despre ce destinatie sa va scriu :). Nu pot sa scriu chiar despre toate de acolo ca n-am fost peste tot, dar o sa incerc.

Etichete:
· · ·
Categorii:
Diverse

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest