Aleg Romania – un proiect I’s Blog

4. Brasov Biserica Neagra.JPG

Acum vreo saptamana, Ioana mi-a trimis mai multe informatii despre un proiect foarte frumos numit „Aleg Romania”. Din pacate, nu am reusit sa scriu decat acum (am avut o saptamana infernala, de dimineata pana noaptea tarziu), dar iata ca va spun astazi despre ce e vorba.

De cativa ani incoace a aparut si in Romania ideea de City Break pentru cei care fie nu au timp de concedii mai lungi sau cei care vor un weekend mai interesant. Aparitia companiilor aeriene low cost si scaderea preturilor la transport au facut din City Break-uri o idee imbratisata de multi. Dar in momentul in care cineva se gandeste la „City Break”, prin minte iti trece o Viena, o Roma, un Paris sau vreun Istanbul. Ei bine, se pot face City Break-uri foarte frumoase si prin Romania si acesta este lucrul pe care Ioana impreuna cu Eurolines il promoveaza.

In proiectul „Alege Romania”, Ioana calatoreste in cateva orase – Constanta, Iasi, Cluj, Timisoara, Sibiu, Brasov si Bucuresti intr-un proiect de redescoperire a celor mai frumoase orase din Romania (weekendul asta e la Sibiu, norocoasa !).

Uitandu-ma la aceasta lista, pot spune ca am fost peste tot… Care e orasul meu favorit de city break ? Ei bine, nu e pe aceasta lista, este de fapt Sighisoara. Dar daca ar fi sa aleg un oras din intinerariul Ioanei, acela ar fi Sibiu, fosta capitala culturala a Europei in 2007.

O sa ma intrebati daca Bucurestiul merita un city break nu numai pentru straini, ci si pentru romani. Eu zic ca da… stiu, Bucurestiul este hulit, trafic infernal, nervi, masini parcate aiurea, etc, etc… Dar daca ignori aceste lucruri in definitiv minore pentru un potential turist, vei descoperi un Bucuresti care merita vizitat (mai ales in weekend cand nu e asa de mult trafic). Bucurestiul are cladiri monumentale, unice in Europa (oricat de hulita e, Casa Poporului este impresionanta pentru orice vizitator. In plusm, cati dintre voi ati vizitat Palatul Cotroceni ? Ei bine, se viziteaza si chiar merita vizitat pentru un palat clasic intr-o oaza de liniste si frumusete).

Vrei muzee – Muzeul Satului e probabil cel mai faimos, dar, personal fiind pasionat de istorie, nu as rata Muzeul National de Istorie.

Vrei natura – Gradina Botanica de langa Palatul Cotroceni e un loc realmente senzational !

Vrei shopping – sunt nu stiu cate mall-uri prin Bucuresti

Vrei de mancat – du-te in orasul vechi (asa-zisa zona Lipscani), a crescut enorm in ultimii 2 ani si acum chiar ca e un loc super fain.

Despre celelalte orase, ce pot sa spun… fiecare merita vizitat si daca nu ati ajuns pana acum, de ce nu ati face-o in vara asta… Peste 3 weekend-uri o sa fac un city break la Cluj (e drept, ma duc la o nunta a unui prieten), dar n-o sa ratez ocazia sa mai dau o raita pe la Avram Iancu, Matei Corvin si mai ales Gradina Botanica 🙂

Urmareste povestile Ioanei pe blogul ei: https://www.ioanabudeanu.com/ si spuneti-mi si mie unde ai face city breaking in Romania ? 🙂

4. Brasov Biserica Neagra.JPG

Brasov

2. Timisoara Piata.JPG

Timisoara

3. Iasi Palatul Culturii.JPG

Iasi

1. Constanta Cazinoul.JPG

si Constanta… dar lista poate continua mult si bine 🙂

Categorii:
Diverse

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii