Livin’ la vida boema la Motel 1788 in Caye Caulker

1. Motel 1788.JPG

Ce va trece prin minte cand auziti de Belize? Probabil, niste tarmuri caraibiene, mare verde, nisip alb, poate faptul ca este un loc unde sa-ti deschizi vreun off-shore prin posta. Ei bine, toate acestea sunt adevarate, dar eu as adauga ca Belizele sunt cunoscute si prin faptul ca detin unele dintre cele mai spectaculoase locuri de diving din lume, inclusiv faimoasa Blue Hole, nu foarte departe de Caye Caulker.

Zona cea mai vizitata din Belize nu se afla insa pe continent, ci pe micile insule din Caraibe, numite “Caye”. In larg, poti sa dai peste niste caye private cu statiuni de lux, exista si o insula mai mare, Caye Ambegris, care, de asemenea, este de lux (nu exclusiva), dar gasesti si o Vama Veche – Caye Caulker. Este o insula mica, de aproximativ 2 km pe 800 de metri, unde filozofia de viata este simpla: “Go Slow”… Vrei sa te relaxezi total pe o insula boema, linistita, unde primul imbold pe care il ai atunci cand cobori din ferry-ul de Belize City este sa te descalti si sa ramai asa pana cand parasesti insula? Atunci, Caye Caulker este locul.

Sa nu va asteptati la cine stie ce resorturi… Cele mai multe case din Caye Caulker sunt din stinghii. Pe acestea, daca sunt luate de uragan, le pui la loc in doua zile. Sa nu credeti ca gasiti fine cuisine pe insula… totul se face simplu… arunci un bat in mare si prinzi un peste sau te duci la chinezu’ cu supermarket si cumperi niste carne pe care o arunci pe gratar… Seara, pe strada principala, peste tot sfaraie fripturile, pestii si langustele din captura zilei. Cel mai complicat fel de mancare din meniuri este pizza.

Sa nu credeti ca e vreun trafic nebun. Doar politia are o masina, evident, un jeep cool. Pentru cine are ceva banuti, pe insula au masinute electrice de golf. Ceilalti, in mod cert, gasesc o barca sa iasa pe inserat la pescuit… Cam asta este viata caraibiana adevarata.

Pe o astfel de insula, unde poti sa pui capul? Pai, tot intr-un loc simplu! O cabana din stinghii, la doi pasi de plaja… Interiorul? Din pacate, nu am nicio poza, dar va asigur ca, in afara de un pat si de un dulap, nu aveti nevoie de mai mult. Doar de o toaleta, evident, iar aceasta e pe coridor. Locul? Motel 1788 Beachhouse.

M-am uitat cu nostalgie zilele astea pe site-ul hotelului. Vad ca preturile au ramas cam la fel – 20 de dolari camera pentru high season si 15 dolari in perioada de uragane. Stiu ca Belizele sunt departe, dar daca te gandesti la o experienta caraibiana autentica, ei bine, nu vei gasi in Cancun… Mai degraba in Caye Caulker… Descalta-te, relaxeaza-te si… Go Slow!

Site-ul pentru Motel 1788, click aici

Imagini Hotel 1788 Caye Caulker, Belize

 

1. Motel 1788.JPG

Motel 1788 – Beachhouse

2. la  doi pasi de mare.JPG

La doi pasi de mare

3. in curtea motelului.JPG

Prin curte

6. mare.JPG

Apus de soare la malul Caraibelor

7. in spatele palmierului e motelul.JPG

In spatele palmierilor, e motelul

4. seara la 1788.JPG

Seara la 1788

5. cabana motel 1788.JPG

9. peste drum de model.JPG

Peste drum de motel

8. Welcome to Caye Caulker.JPG

Welcome to Caye Caulker !

10. Caye Caulker bulevardul principal.JPG

Bulevardul principal

11. Caye Caulker.JPG

12. Caye Caulker.JPG

13. gratar in Caye Caulker.JPG

De mancare ? Simplu… un gratar la malul marii

14. pizza in Caye Caulker.JPG

Sau o pizza mai elaborata

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest