Tururile Interra – o modalitate de a vizita Europa (P)

6. Autocar Interra.jpg

Mai acum cateva zile, va atrageam atentia la ofertele speciale de city break-uri oferite aproape zilnic de Interra, prin oferta lor speciala. Eu va povestisem despre oferta de 199 euro transport cu avionul + cazare la Istanbul si din cate am inteles cativa dintre voi, chiar ati beneficiat de aceasta oferta. Ei bine, astazi, o sa va spun cate ceva despre tururile Interra.

Asa cum am spus, personal urasc tururile in care vezi 20 de obiective intr-o zi, opresti 2 minute, faci poza la catedrala si pleci mai departe. Si eu vad destule intr-o zi, dar intr-un ritm in care sa poti sa te si bucuri de ceea ce vezi, nu numai sa bifezi. Personal, imi place sa am timpul meu si sa fac si sa vizitez ce vreau.

Cand prietenii de la Interra mi-au cerut sa scriu despre tururile lor, initial am ezitat. Dar pana la urma am aruncat o privire pe turul despre care m-au rugat sa scriu. E vorba de un tur de 9 zile prin Franta, Benelux si Anglia. Asa ca am luat programul la studiat si am gasit un tur care atinge obiectivele turistice cele mai importante din orasele vizitate, oferind de asemenea si destul timp pentru a le descoperi.

Hai sa trec turul in revista. In prima zi, se zboara la Paris, Orasul Lumina. Acolo, veti avea la dispozitie 2 zile si jumatate. Puteti sa mergeti cu grupul in excursii organizate (la Versailles, de exemplu), sau puteti sa va organizati programul sa vizitati ce vreti. Ei, o sa ziceti  – ce naiba vezi in Paris in doua zile jumatate. Depinde de fiecare. Prima mea tura in Paris in decembrie 1991 a fost de 2 zile… Si, sincer, am dormit cam 5 ore pe noapte si am alergat peste tot – m-am urcat in Tour Eiffel, am fost in Luvru, am vazut Panteonul, m-am plimbat pe Champs Elysses, am mancat pentru prima oara in viata la un McDonald’s – da, intr-o locatie prestigioasa, pe Champs Elysses, am vazut imens si am trait la maxim… Dar, la 19 ani, taman iesit din Romania, nu puteam sa dorm cand eram in Paris ! De atunci, am ajuns la Paris cam de vreo 10 – 12 ori… si in mod cert, mai am atat de multe de vazut.

Dupa Paris, o taiati spre capitala Europei si a Belgiei, Bruxelles. Dupa un tur panoramic, o sa aveti o dupa-amiaza libera pe care v-o recomand sa o petreceti in centru. Bruxelles e un oras foarte compact in ceea ce priveste zona turistica si puteti savura foarte multe (inclusive gauffre de Liege sau scoici) pe o suprafata destul de restransa.

A doua zi, veti lua o mostra de Olanda – va veti plimba pe jos prin Amsterdam, unde cel mai fain mi se par canalele si apoi in drum spre Belgia unde inoptati, o sa treceti sa vedeti si Haga sau foarte modernul Rotterdam, o zi foarte variata pentru ca aceste trei orase desi apropiate sunt foarte variate.

Ziua urmatoare, o taiati peste garla spre Anglia. Pe drum, o sa faceti un stop in Brugge, veti savura aerul Canalului Manecii si dupa un stop la catedrala din Canterbury (centrul religiei anglicane), veti ajunge la Londra, unde ca si in cazul Parisului veti avea 2 zile si ceva de descoperit. Ca in cazul Parisului, puteti sa mergeti in excursiile de grup sau sa luati la pas Londra si sa va duceti fix unde vreti… fie ca e vorba de British Museum sau sa tineti o cuvantare in Hyde Park :).

Pretul e de 699 euro + taxe, aveti cazare cu mic dejun de 3 stele, transport si tururi… dar mai bine cititi amanuntele la https://www.interra.ro/site/Franta-Regatul-Unit-al-Marii-Britanii/Paris-Londra/Circuite-2011/detalii-oferta/Franta-Anglia-Benelux.html A, si apropos – plecarea e pe 9 septembrie, asa ca aveti ceva timp de gandire, dar nu prea mult.

Si ca veni vorba de circuite, sa stiti ca asta nu este singurul organizat de Interra, ei organizeaza de ani de zile circuite pe diverse trasee: Austria – Bavaria, Spania (doua dintre variante sunt Spania – Marele Tur, Spania + Portugalia), Scandinavia (ex. Fiordurile Norvegiei, Scandinavia – capitale si fiorduri), Marea Britanie (Anglia + Scotia sau Anglia + Irlanda), Germania (Germania – Valea Rinului – Bavaria, Germania -Cehia, Germania – Drumul Romantic) sau chiar si mai departe prin Rusia, China, Tibet, Hong Kong, Japonia (gata, s-a terminat cu radioactivitatea !) sau prin America Latina in Brazilia si Argentina.

Dar poate una dintre cele mai tari oferte (si inteleg ca anul asta este al 7-lea an consecutiv in care se organizeaza) este excursia de Craciun la Rovaniemi, in Finlanda, orasul lui Mos Craciun… Personal, cred ca daca ai copii, cele mai tari destinatii pe care le poti oferi acestora sunt EuroDisneyLand si Rovaniemi, orasul lui Mos Craciun ! Evident, de Craciun !

Deci, nu pot decat sa va recomand sa aruncati o privire pe site-ul Interra  pentru a vedea ce oferte (zic eu, bune) puteti gasi.

Pe unde treceti cu circuitul Interra

 

Obiective turistice Franta - Luvru Paris

 prin Paris

Mancare Belgia - scoici pe strazile din Bruxelles

pe la Bruxelles sa mancati scoici 

Obiective turistice Olanda - canalele din Amsterdam.jpg

pe canalele din Amsterdam

Obiective turistice Belgia - Belfort din Bruges

la Belfort-ul din Bruges    

Obiective turistice UK - Tower Bridge Londra.jpg

si la Londra ! 

 

Categorii:
Diverse

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii