Cum planifici un circuit memorabil si diferit pentru clienti dornici de experiente de top. Nordis Travel

Egiptean

Dintotdeauna cand am plecat undeva in calatorii, am incercat sa imi fac programul de asa natura incat sa am o multitudine de experiente – si sa vad obiective culturale, si natura, si un pic de aventura, si metropole, si sate, si mall-uri, si piete traditionale. Dar atunci cand esti agentie de turism si creezi circuite, cred ca este absolut obligatoriu sa introduci experiente si locuri care altii nu le ofera si care sunt interesante si memorabile. Cum scriam si in alte articole, cei de la Nordis Travel cand “croseteaza” un intinerariu incearca sa introduca cat mai multe experiente inedite. Evident, alaturi de cele clasice. De exemplu, nu poti merge intr-un circuit de Egipt si sa nu vezi Karnak, mormintele din Valea Regilor, Piramidele, etc, etc, dar pe langa ele, poti sa adaugi si momente si experiente mai deosebite care sigur iti vor ramane in amintire.

 

Am discutat recent cu Denisa care se ocupa de “desenarea” circuitelor de grup la Nordis Travel ca sa inteleg care sunt principiile lor cu privire la circuite. Acestea mi le-a spus rapid:

Preferam un hotel mai scump cu beneficii vizibile decat o cazare mai ieftina la marginea orasului. Preferam sa vizitam locuri spectaculoase pe care altii le rateaza din lipsa de timp sau buget. Preferam mai multe experiente, aventuri si obiective incluse in pachetul programului.

 • Cazari la hoteluri de 4* – 5* cu locatii speciale: in centrul oraselor, conace, ferme, castele etc.
 • Mai multe mese incluse in program (dar cel putin un pranz sau o cina cu specificul destinatiei vizitate).
 • Activitati si vizite incluse (nu se platesc obiectivele din program la fata locului)
 • Cel putin o experienta “off the beaten track
 • Insotitori de grup cu experienta
 • Grupuri mici (maxim 15): consideram ca nr redus de participanti creste valoarea unei vacante (se pierde mai putin timp cu chestiunile administrative, se leaga prietenii)

Dar hai sa vedem cum se implementeaza aceste principii in practica.

 

Sa revenim la Egipt, o destinatie extrem de vizata si vizitata de romani in ultimii cativa ani si unde exista numeroase oferte de circuite din partea tuturor operatorilor. Ce au facut Nordis Travel diferit:

In primul rand, cazarile au fost alese sa aibe o poveste, o panorama si bine plasate – de exemplu la Cairo s-a stat in Steigenberger Pyramids https://www.steigenberger.com/en/hotels/all-hotels/egypt/cairo/steigenberger-pyramids-cairo, iar toate camerele aveau vederea spre piramide si la noul muzeu (Great Egyptian Museum care inca nu e deschis, dar sunt promisiuni sa se deschida in noiembrie). S-a vizitat cam tot ce conteaza cu adevarat – Memphis, Saqara, piramidele, Muzeul Civilizatiilor (cel deschis recent unde au fost mutate mumiile faraonilor). Fiind organizat de Paste, cei de la Nordis s-au preocupat sa existe cozonac si oua rosii, iar de noaptea de inviere, grupul s-a dus la biserica Sf. Gheorghe din cartierul copt (crestin) al orasului Cairo. Tot in Cairo s-a vizitat si o parte a orasului care nu am vazut-o in nici un program – New Cairo, noua capitala super-moderna a Egiptului, proiectul de suflet al actualului presedinte care doreste o capitala super-moderna (deh e foarte greu ca Cairo vechi sa devina o metropola moderna).

Pentru un pic de imersiune in cultura locala, la Edfu toti turistii au fost imbracati in galabeya, costumul traditional egiptean, iar in satul nubian, s-a mers la o scoala locala pentru un scurt curs de limba araba, cina luandu-se apoi cu nubienii.

 

Ca idee, circuitul de Egipt se reia de 2 ori anul acesta, mai multe informatii gasiti aici ––à Circuit Egipt https://www.nordistravel.ro/vacante/croaziera-egipt-faraonilor-in-incursiune-lumea-nil-pe-toamna-toate-locatiile-egipt/din-bucuresti/circuite/cu-avion/?year=2022&month=09&day=21

 

Am mai intrebat ce circuite mai sunt in lucru. Multe, foarte multe, cateva au fost date drumul si le poti gasi pe site-ul Nordis Travel (o sa dau eu linkurile, nu va fie frica :))

O calatorie interesanta este programata pentru luna noiembrie in Kerala, provincia din sudul Indiei. In program, niste elemente mai iesite din comun ar fi, dar de departe cel mai important este ca ideea acestui program este combinarea experientelor de vizitare cu cele de relaxare – 3 zile de program de intinerire ayurvedica intr-un resort retreat de 5 stele.

 • Plimbare cu tuk-tukul prin Cochin
 • Lectie de gatit in stil local, urmata de o cina la localnici
 • Excursie la pescuit intr-un sat de pescari si un mic dejun tipic intr-o gospodarie traditionala
 • Degustare de ceai intr-o adevarata tara a ceaiului, in zona Munnar
 • Croaziera pe lacul Kumarakom pe o ambarcatiune de lux
 • 3 zile de program de intinerire ayurvedica – yoga, meditatie si 2 tratamnte ayurvedice pe zi.

Mai multe informatii poti gasi aici –-> Circuit Kerala 

 

Sunt deja gata circuitele Normandia si Valea Loirei,  Fiordurile Norvegiei,  Costa Rica,  Andaluzia, Israel, Egipt, Iordania, Portugalia, Islanda, Kerala, Piete de Craciun Colmar si Strasbourg, Piete de Craciun Munchen si Nurnberg.

In plus, mai sunt in pregatire circuite – in Japonia (de inflorirea ciresilor), Maroc si programele de Craciun / Anul Nou, iar programele vor fi afisate in curand pe site.

Pentru ultimele program propuse, aruncati un ochi aici ––> Nordis Travel 

Egiptean

La apus de soare

Saqqara

Piramida in trepte de la Saqqara

Galabiya party

Excursie in galabiya

Clasa de araba

Cursul de araba

Categorii:
Diverse

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest