Japonia post-cataclism este o destinatie sigura. 3 luni in Japonia by Andreea

Viziteaza Japonia

O mai tineti minte pe Andreea  care v-a povestit acum cateva saptamani despre Japonia ? Are noutati! Si sunt si de data aceasta legate de Japonia. Spera sa fie cea aleasa din cei aproape 2.000 de participanti la un concurs care ofera un premiu in-cre-di-bil! Ii tinem pumnii?

De ultima data cand ne-am “vazut”, m-am inscris la un concurs incredibil, atat din punct de vedere al premiului, dar si al elanului ce mobilizeaza intregul proiect: este vorba de o initiativa privata a unei agentii de turism din Kanazawa, Japonia, care, incercand sa gaseasca o solutie crizei din turismul japonez post-cutremur/tsunami, a conceput un concurs. Castigatorul va calatori timp de 100+1 zile prin toate cele 47 de prefecturi japoneze si isi va descrie experienta pe un blog de calatorie, in speranta ca lumea intreaga va intelege ca Japonia este sigura si in cea mai mare parte neafectata de catastrofa si va binevoi a o include pe lista de destinatii de vis (unde, cred eu, ii este de fapt locul). In ziua 101, bloggerul va juca rolul de Mos Craciun pentru copiii din regiunea afectata Tohoku. Super kawaii! Imaginati-va un blogger “atacat” de o multime de copii japonezi…J

M-am inscris la concurs si am aflat ca sunt una dintre cele 1.897 (!!) de persoane care doresc sa isi foloseasca trei luni din viata pentru a pune umarul la reconstructia Japoniei. Lunea viitoare, pe 15 august, raspunsul va veni sub forma unei liste de 5 semi-finalisti care vor zbura ulterior in Japonia, unde echipa proiectului va lua hotararea finala. Castigatorul va calatori timp de peste 3 luni si va povesti intregii lumi ce si cum. O astfel de calatorie este epuizanta, dar absolut minunata in acelasi timp. Am strabatut Japonia singura anul trecut, dar nu am stat acolo 3 luni ci doar 3 saptamani. Si, chiar daca realizez destul de exact care pot fi eventualele probleme, consider ca acestea sunt ingropate adanc sub gramada de avantaje ale acestei experiente!

Aveti aici un videoclip compilat de catre organizatori:

Urmariti-l si veti vedea care sunt toate detaliile legate de proiect cat si sprijinul moral oferit de catre vedete si de catre oamenii obisnuiti, multe dintre punctele de atractie ale tarii si, in final, canalele pe care puteti urmari aventura bloggerului!

Indiferent de rezultatul alegerii, eu simt ca acesta este un tel care merita sustinut asa ca voi povesti tuturor celor interesati de ce cred eu ca Japonia merita vizitata si in ce masura cred ca este o tara sigura (personal, nu vad unde altundeva in lume, un oras plin de zgarie nori ar fi supravietuit intact unui cutremur de 9 grade. Asa ca, daca e sa ma prinda vreo zgaltaiala mare, prefer sa fiu acolo).

Si voi puteti ajuta! Sharuiti postul acesta, urmariti aventura bloggerului si eventual luati in considerare o vizita in tara soarelui rasare! Arigatou gozaimasu!

 

 

[mwi-product sku=”TA016,TA001,TA014″ img_width=”200″ desc=”false” type=”add” btn_color=”blue” btn_link=”button” cols=”3″ ]

Categorii:
Japonia

Comentarii

  • luticus spune:

    Imperator, fa-ti timp si mai fa-ne cate un itinerar gen „Cu trenul in India” ! Eventual in spatiul ex-sovietic, Africa sau America. Nu vezi ca postul cu India e in top ? Unii vor sa se documenteze despre genul de calatorii cu bani foarte putini, adica in zone unde pot folosi trenul sau autobuzul la costuri minime.

  • Dana spune:

    Foarte frumos ce faci Andreea. Am citit si celelalte posturi ale tale si iti admir dragostea pentru Japonia! Mult success!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest