Top 5 gratis – Lisabona

 Obiective turistice Portugalia: Lisabona

Nu pot sa neg ca Lisabona este unul dintre orasele mele favorite din Europa. Un cadru natural de invidiat – dealuri pentru panorame si marele fluviu Tejo ca granita naturala, monumente cu care s-ar mandri orice oras din lume, o clima buna, vinuri excelente si, mai ales, preturi destul de reduse comparativ cu alte capitale europene… In acest caz la ce mi-ar trebui mocaciuni? Pentru ca se poate J Deci, sa vedem care sunt cele mai interesante lucruri de facut gratis in Lisabona?

Catedrala Se – construita, prin secolul al XII-lea, de primul rege al Portugaliei, catedrala este putin cam austera, patratoasa (ca tot stilul romanic de altfel), dar este una dintre singurele cladiri ramase in picioare dupa dezastruosul cutremur urmat de tsunami din 1755.

Alfama, cartierul situat la picioarele fortaretei St. Jorge, este o imbinare intre sistematizarea urbana araba si cladirile romane… In plus, pe ici, pe colo, poti gasi locuri de unde sa admiri superba panorama a fluviului Tejo…

National Museum of Azulejos:  Este imposibil sa te duci in Portugalia si sa nu admiri superba arta a faiantarii, mostenire araba… toate cladirile care doresc sa fie infrumusetate au obligatoriu faianta albastra (azulejo) pe pereti… este tara unde faianta este arta pura… Iar daca vrei sa vezi cele mai spectaculoase exemple, atunci nu poti rata National Museum of Azulejos. In mod normal, intrarea costa 5 euro… Dar, atentie, intrarea este gratuita in fiecare duminica dimineata pana la ora 14:00.

Muzeul de Arta Gulbenkian  este cel mai important muzeu de arta din Portugalia, o tara artistica prin excelenta. Si aici, ca si la Muzeul de azulejos, intrarea nu e gratis, costa 4 euro, in schimb, duminica – TOATA ZIUA – este gratuita!

Mosteiro dos Jeronimos Pentru mine, este cel mai incredibil monument din Lisabona, o capodopera a arhitecturii manueline, acest stil unic lusitan. Sincer, cand am vazut-o pentru prima oara, in 1999, am stat minute in sir pironit locului, admirand interiorul manastirii. Daca ai timp doar de un singur monument in Lisabona, atunci Mosteiro dos Jeronimos este fara discutii locul care trebuie vizitat. Ei bine, o sa va intrebati cum poate fi vizita gratuita in cel mai important monument din Lisabona? Nu e, costa 7 euro… Dar, si aici, duminica intrarea este gratis! Numai pana la ora 14:00 :).

Deci, daca vreti sa economisiti bani si sa vizitati cele mai interesante obiective turistice din Lisabona, sculati-va devreme duminica dimineata si duceti-va sa le vizitati gratis. De ajutor este si faptul ca cele trei monumente gratuite doar duminica se afla aproape unul de altul, in cartierul Belem, din sud-vestul Lisabonei, pe malul fluviului Tejo.

Imagini Portugalia: Se Catedral Lisabona

Se Catedral

Imagini Portugalia: Alfama Lisabona

Alfama

Imagini Portugalia: Manastirea Ieronimilor Lisabona

Manastirea Ieronimilor

5. azulejos Portugalia.JPG

Azulejos

Categorii:
Portugalia · Top 5 gratis

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii