Hotel Bulevard Fagaras – o baza comfortabila pentru sudul Transilvaniei

1. Hotel Bulevard.JPG

Sibiu sau Brasov? Pe care din cele doua orase-fanion ale Transilvaniei sa-l vizitez? Strazile inguste strajuite de munti ale Brasovului sau bisericile multiconfesionale ale Sibiului? Alegerea e grea si parerea mea este ca nu trebuie sa faceti o alegere, ci sa mergeti si sa vizitati ambele burguri sasesti… Si poate cel mai bine este sa va stabiliti o baza in orasul mai putin cunoscut care se afla exact la jumatate distantei – Fagaras.

Poate ca Fagarasul nu are monumentele si amploarea oraselor vechi din Brasov si Sibiu, dar poti sa descoperi o cetate bine pastrata legata de numele Doamnei Stanca, sotia lui Mihai Viteazul, dar si un oras linistit, poate mult mai linistit, care reinvie in fiecare vara cand se intorc “italienii” si “spaniolii” in vacanta.

In vara aceasta, s-a intamplat sa am ceva probleme personale prin zona Fagaras si sa caut un loc unde sa stau intr-un weekend. Prin Fagaras exista ceva pensiuni, dar un var care locuieste in oras mi-a recomandat hotelul Bulevard – “in hotelul asta stau si americanii de la NATO”. Da, parca acum cativa ani, cand Romania a acceptat sa gazduiasca baze americane pe teritoriul national, una din localitati fusese Cincu, nu foarte departe de Fagaras, peste dealurile Oltului, spre Agnita, dar de atunci chiar nu mai auzisem nimic de baza militara de la Cincu… Varul meu mi-a confirmat ca sunt ceva americani pe acolo si unii prefera hotelul Bulevard.

Asa ca, si cu ajutorul lui, care a mi-a facut o rezervare, am petrecut doua nopti in hotelul Bulevard Fagaras. Sincer, sosit noaptea, dupa un drum plin de trafic si semafoare pe Valea Prahovei, cand am intrat in camera, am ramas foarte placut impresionat… Orasel de provincie, orasel de provincie, dar camera din hotelul Bulevard era chiar faina – frumos mobilata, spatioasa, aerisita, fara o aglomeratie inutila de mobile, cu un balcon plin de flori, dupa model tirolez…. Baia super ok, ce sa mai, o surpriza placuta…

Desi se afla pe bulevardul principal, pe care se desfasoara si traficul greu (Fagarasul nu are vreo sosea de centura), nu am avut probleme cu zgomotul masinilor in timpul noptii – e drept, antrenamentul decibelilor din Bucuresti, de multe ori generati si de motociclisti nesimtiti, te face sa rezisti la orice nivel de poluare sonora.

Micul dejun destul de bogat, wifi peste tot prin camere, o terasa draguta intr-o curte in spate si peste tot flori, flori, flori.

Pretul nu este mic, am dat 120 de lei pe camera dubla cu mic dejun inclus, dar, calculand in euro, ajungand la vreo 28 de euro, parca nici nu e asa de mult… Si cum va spuneam, din Fagaras nu faci mai mult de o ora cu masina la Brasov sau la Sibiu, poti, de asemenea sa, vizitezi putin cunoscuta, dar istorica herghelie de cai lipitani de la Sambata de Jos (exact aceeasi rasa de cai atat de aclamata la Scoala Spaniola de Dresaj de la Viena) sau superba manastire de la Sambata de Sus de sub munte, ctitorita de domnitorul muntean Constantin Brancoveanu si reconstruita de mitropolitul ardelean Antonie Plamadeala cu incepere din anii ’80.

Pentru mai multe informatii, iata si site-ul hotelului Bulevard Fagaras.

Imagini Hotel Bulevard Fagaras

1. Hotel Bulevard.JPG

Exteriorul

3. Hotel Bulevard.JPG

4. curte terasa.JPG

Terasa din curte

5. din balcon.JPG

In balcon

7. plin de flori.JPG

E plin de flori

6. bulevardul principal.JPG

Hotelul este chiar pe bulevardul principal

8. camera din Hotel Bulevard.JPG

Camera

9. patul din hotel Bulevard.JPG

patul

    10. baia.JPG

si baia

11. catedrala Fagaras.JPG

iar la doi pasi, catedrala neterminata a Fagarasului

12. cetatea Fagarasului.JPG

si istorica cetate Fagaras

Categorii:
Europa · Romania

Comentarii

  • cipri spune:

    am avut proasta inspiratie sa ma opresc la acest hotel desi sunt alte posibilitati in imprejurimi , receptionera ne-a prezentat o camera iar sub pretextul ca nu poate sa ne dea pe 2 zile nea mutat desi cerusem pat matrimonial nu pat dublu unit si de aici toata fericirea .Camera la care nea cazat era deasupra restaurantului asa ca zgomotele de la restaurant gen mutatul mobilei trantit usa sau navete au tinut pana la 1 dimineata .La cererea expresa sa nemutam ni sa explicat ca pana nu vine directorul nu se poate face nimic , nici la recuperatul banilor nu sa putut face nimic asa ca am fost nevoiti sa adormim dupa ora 1 iar la 7 se face curatenie la restaurant deci continuarea la showul de dinainte.
    Zgomotul de la restaurant se aude pe tot nivelul 1 iar receptionerele se scuza cu veche vrajeala ca suntem primii care facem reclamatie etc,,,,. Alte lucruri , usa nu se inchide bine , afara desi erau doar 12 grade ca ca noaptea ajungea pana la 4 5 grade nu sa dat drumul caldurii , iar turistii ii stiti ” niste tarani” care se intorceau de pe tarla vorbind tare si la miezul noptii fara ca receptionera sa ii atentioneze , iar in cazul in care stati mai multe zile , femeile de la curatenie va vor deschide usa fara sa va informeze in prealabil si fara sa fie prezente in camera respectiva , asa e la romani.Mic dejun cu paine arsa pe plita nu la aparat ,cana de lapte murdara si scame ,mancarea nu era proaspata ci are de la frigider. Asa ca mai ganditi-va odata inainte de a calca pragul hotelului

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest