Air One si Air Vallee: noi curse Bucuresti – Italia (Venetia si Parma)

Air One

Daca EasyJet se retrage de pe piata romaneasca, iata ca apar alte companii aeriene doritoare sa opereze zboruri intre Romania si Italia: Air One si Air Vallee anunta deschiderea de noi rute intre Romania si Italia: Air Vallee va opera intre Parma si Bucuresti, iar Air One intre Venetia si Bucuresti.

Air One este compania low-cost a transportatorului national italian – Alitalia. Pana la reorganizarea si privatizarea Alitalia, Air One a fost un competitor al Alitalia. Dupa reorganizare, cele doua companii au fuzionat intr-o singura companie, iar Air One a devenit bratul low-cost al Alitalia (asa cum Germanwings este compania low-cost al Lufthansa). Daca imi spuneti ca ati vazut avioane Air One pe Otopeni, va spun ca aveti dreptate – flotila Air One si Alitalia s-au unificat, iar Alitalia folosea avioane Air One sa opereze curse intre Italia si Bucuresti. Air One are 2 baze operationale: Milano Malpensa si Pisa, iar din vara aceasta, va deschide o a treia: Venetia San Marco. Cursa spre Romania va opera din aceasta baza, deci iata vom avea o cursa directa intre Otopeni si cel mai apropiat aeroport de Venetia.

M-am uitat pe site-ul Air One si un bilet dus-intors Bucuresti – Venetia in iunie costa doar 71 euro (dus-intors, taxe incluse, 1 bagaj de cala de 20 kg) ceea ce e un pret excelent. Zborurile vor incepe din 15 iunie si cursa va fi operata de 4 ori pe saptamana.

A doua companie aeriana care anunta zboruri este o mica companie regionala – Air Vallee. Lansata ca o companie care lega valea Aosta de Roma, Air Vallee a reinceput zborurile din vara lui 2010, avand hub-ul de data asta in Rimini. Pe relatia Romania, va oferi zboruri intre Parma si Bucuresti cu incepere din 31 martie. Pe site-ul Air Vallee este anuntata cursa Parma – Bucuresti, dar nu poate fi inca achizitionata, Bucurestiul nefiind inca in motorul de rezervare.

Deci, pentru cei doritori sa viziteze Cizma la vara, inca doua optiuni de care merita sa tineti cont.

Informatiile le-am obtinut de la Airbuzz.

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest