Hop ! Air France deschide o noua companie regionala

Hop Air France.jpg

Cum scriam mai acum vreo saptamana, se observa o tendinta a companiilor aeriene clasice sa-si adauge cate un low-cost in portofoliu pentru rute intra-europene. Dupa ce ani de zile s-au luptat cu low-cost-urile, incercand sa isi pastreze serviciile si sa taie preturile, marile grupuri europene s-au cam prins ca asta nu e posibil. Cam toate sangereaza rau de tot la profit, iar cele mai dureroase sectoare sunt zborurile pe distante scurte si medii efectuate in Europa unde trebuie sa se bata cu Ryanair, EasyJet, Norwegian, WizzAir si multe alte companii care oferta preturi uneori incredibile, dar care opereaza la costuri foarte reduse… Asa Iberia a inventat Iberia Express, asa Alitalia are Air One, asa Lufthansa se va retrage de pe sute de rute, lasandu-le fratiorului low-cost GermanWings si ma astept ca miscari similare sa fie facute si de Air France sau British Airways in viitorul mai mult sau mai putin indepartat. Transformarea unei companii nationale intr-un low-cost (vezi irlandezii de la Aer Lingus) nu pare sa fie o solutie.

Ma asteptam ca Air France sa anunte zilele acestea un low-cost, dar nu au facut asta. Astazi, au anuntat unificarea celor trei companii regionale detinute (Britair, Regional si Airlinair) sub un singur brand – Hop ! Hop ! nu este un low-cost adevarat, adevarat, pentru ca are o serie intreaga de tarife – unele mai spre low-cost (55 euro, dar nu includ bagaj de cala, in schimb primesti un snack la bord), altele mai ridicate. De fapt, replica sistemul de tarifare al Germanwings. Hop va avea o flota formata din 98 de avioane de dimensiuni mici (capacitate maxima 100 pasageri) si in vara lui 2013, va deservi 136 destinatii europene cu aproape 530 zboruri cotidiene. Zborurile Hop ! vor incepe de la 31 martie.

Din pacate, cel putin la inceput, Hop ! nu va zbura spre Romania, in schimb va opera cursa Lyon – Budapesta, pe aici, prin vecini. Poate, in curand si Lyon – Bucuresti, nu se stie… Sau Marseille – Bucuresti pentru a acoperi o zona a Frantei care nu e deservita acum,.

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest