NEWS: Imperator Travel acum si in limba engleza !

Imperator Travel in English.jpg

Imperator Travel are deja mai bine de doi anisori. Am inceput sa scriu de pe la sfarsitul lui 2009 si, iata, incet-incet, a devenit un blog urmarit si citit de foarte multa lume… si pentru asta va multumesc ca sunteti alaturi de Imperator Travel si ca ma urmariti J. Daca, la inceput, urmaream doar bloguri de travel in limba romana, treptat, am inceput sa urmaresc si bloguri in limba engleza. Si cum am destui prieteni straini care nu stiu romaneste, incet-incet mi-a trecut prin minte sa deschid si un Imperator Travel in limba engleza! Evident, mai intai a trebuit sa studiez cum arata blogurile in limba engleza si cat de relevant ar fi un Imperator Travel in engleza.

Exista o diferenta majora intre blogosfera turistica romaneasca si cea de limba engleza. Daca bloggerii romani au joburi, iar blogul este un hobby, uneori generator de venituri, alteori nu, cei mai de succes bloggeri independenti de limba engleza sunt in general oameni care au renuntat la joburi “obisnuite” si la un domiciliu stabil si cutreiera lumea. Asta o faceau si acum 10 ani, dar, odata cu democratizarea internetului si usurinta de a deschide site-uri, au descoperit ca blogurile le pot aduce un ban in plus… asa ca o sa intalnesti numeroase bloguri foarte bine facute de calatori profesionisti… multi au nume gen “nomads”, “wanderers” si asa mai departe. Am gasit foarte putine bloguri (din top 100) facute de oameni care au joburi stabile si care calatoresc din cand in cand. Cred ca singura exceptie este blogul “48 hour adventure” al unui australian care locuieste la Londra si isi foloseste weekendurile sa calatoreasca.

Am mai spus-o si prin interviuri… unul dintre principalele motive pentru care am inceput sa scriu “Imperator Travel” a fost sa invat despre online. Meseria mea de baza este Marketing & Comunicare si am avut sansa sa lansez numeroase marci in mai multe tari, sa dezvolt strategii de brand, strategii de comunicare, sa filmez zeci de reclame TV si sa ma ocup de sute de proiecte BTL, evenimente etc. Dar nu am lucrat in on-line, asa ca m-am gandit sa invat cate ceva despre online cu ajutorul blogului personal. Acum incerc sa invat cate ceva si despre online si blogosfera din afara, asa ca m-am gandit sa experimentez cu blogul meu in limba engleza.

Ce va contine https://www.imperatortravel.com/ ? In primul rand, voi folosi articole deja publicate in versiune romana, dar traduse si adaptate. Cineva ma ajuta sa le traduc (pentru ca nu am realmente timp), iar eu le adaptez – adica actualizez informatiile practice si le fac relevante si pentru cititori din afara Romaniei. Odata cu trecerea timpului, in mod cert, voi scrie articole dedicate versiunii in engleza, evident, urmarind si reactia cititorilor si nevoia lor. La un moment dat, vor fi doua bloguri probabil cu articole diferite, dar, pana una, alta, voi folosi din cele cateva sute de articole pe care voi le-ati citit in limba romana.

Cine ma astept sa fie cititorii? Pai, in primul rand, voi, multi dintre cititorii imperatortravel.ro care vorbesc limba engleza. De asemenea, as aprecia enorm si v-as multumi daca l-ati recomanda prietenilor vostri de peste hotare. Apoi, incet-incet, probabil, voi atrage si un numar de cititori din strainatate (numai eu cunosc destui prieteni care de abia asteapta :)).

Asa ca, incepand de astazi, va astept cu drag nu numai pe https://www.imperatortravel.ro/ , ci si pe https://www.imperatortravel.com/ ! De asemenea, daca sunteti deja fani pe Facebook sau Google+, va invit sa dati like si la pagina dedicata blogului in limba engleza de Facebook si de Google +.

Va multumesc si va astept ca vizitatori, dar nu numai – comentatori si, de ce nu, scriitori pe ambele bloguri :).

Categorii:
Evenimente

Comentarii

  • andrei spune:

    ce poate sa fie mai bun decat un blog imperatortravel? 2 bloguri imperator travel. felicitari!

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest