La mulți ani 2020 ! E timpul pentru bucket list. Ce îmi doresc să vizitez în Noul An

La mulți ani, tuturor ! Vă urez un An Nou fericit, un An Nou în care toate visele să vi se împlinească și un An Nou în care să vizitați cât mai multe locuri faine și să aveți parte de experiențele la care visați :). Eu am întâmpinat trecerea dintre ani la șapte ore de momentul în care cei de-acasă au trecut deja în Anul Nou, mai precis în orășelul Banos din Ecuador. Promit să vin cu povești cât se poate de repede când mă întorc acasă, așa că în articolul de azi nu o să vă povestesc prea mult despre Ecuador, unde m-a prins Anul Nou și unde o să stau până pe 6 ianuarie (datorită diferenței de fus orar și a tranzitului destul de lung în Amsterdam – pică excelent, mai dau o fugă prin orașul ăsta atât de frumos), voi ajunge acasă doar pe 8 ianuarie, undeva după miezul nopții.

Nu voi sta foarte mult în București și voi pleca, o săptămână mai târziu, în Sudan, într-una dintre turele din seria „Haideți cu Imperator în …”. Voi sta până spre sfârșit de ianuarie și o să mă întorc pentru a mă pune pe povestit :).

 

Mulți mă întreabă ce tururi am de gând de organizat la anul.

În momentul de față, cred că e în stadii finale un tur pe care îl „gândesc” de mult – spre Papua. E o insulă absolut fascinantă – un paradis terestru, dar și o zonă care a fost prea puțin atinsă de mâna omului. În plus, aici există celebrele triburi papuașe care își păstrează cu strășnicie obiceiurile și costumele J. Din câte știu, obiceiurile canibale nu prea mai sunt la modă, dar…  cine știe … în vreun colț obscur de Papua. Dar noi nu ne vom duce într-un colț obscur, ci la unul dintre cele mai mari și populare festivaluri de pe insulă – Festivalul Baliem, unde se strâng numeroase triburi din Papua și unde putem descoperi tradițiile, costumele și dansurile lor. Inutil să spun că vom mai petrece  niște zile vizitând satele din jur. Papua este împărțită între două state – Indonezia și Papua Noua Guinee. Dacă Festivalul Baliem îl vom sărbători în Indonezia, vom trece apoi granița în Papua Noua Guinee, pentru a descoperi și triburile de pe malul mării – dacă în Papua indoneziană, vom descoperi triburile din zonele de deal-munte, în Papua ne vom duce la mare, pentru a ne plimba în pirogi, descoperi plaje paradiziace și pustii și, evident, pentru a vizita triburile de marinari :).

Turul ăsta are deja o dată fixă de plecare – 3 august, pentru a ne sincroniza cu Festivalul Baliem, care este, evident, la o dată fixă. În plus, vom vizita Jakarta, capitala Indoneziei, Port Moresby, capitala Papua Noua Guinee, și Manila, capitala Filipinelor.

 

În septembrie, mai am în minte un tur, prin Africa de Sud (posibil, cu Swaziland și Mozambic la pachet), dar să vedem :). Iar în jur de 1 Decembrie, mă bate gândul de o Arabia Saudită – acum când încă e la începutul turismului… Dar iar să vedem.

 

Unde mă voi mai duce? Indiscutabil, voi ajunge în Grecia. Dacă decenii de-a rândul nu am ajuns în Grecia, acum i-am prins farmecul și am început să merg acolo (mai ales în insule, în fiecare an). Anul ăsta, am fost în Rhodos și Creta, în 2018 – în Samos, Kos și Creta, în 2016 – în Creta, Mykonos și Santorini, să vedem anul acesta.

Mă gândesc și la niște city break-uri de câteva zile. M-am tot uitat pe zborurile din București și cred că Palermo îmi tot face cu ochiul. Parcă m-aș duce și la Praga, dacă tot încep zborurile low-cost într-acolo, și poate un St. Petersburg – există două opțiuni (fie cu Ryanair la Berlin și de acolo mai departe în Finlanda într-un orășel care se numește Lappeenranta, și de acolo mai departe la St. Petersburg, fie cu Wizz la Londra și de acolo mai departe la St. Petersburg sau cu Blue la Helsinki, și de acolo să iau un tren sau autobuz până în orașul lui Petru cel Mare).

Și, nu în ultimul rând, aș vrea să mai văd (sau să revăd) locuri din România. Sincer, nu am mai fost de 20 de ani în Bucovina, parcă m-aș duce acolo câteva zile. E vorba de Bucovina de Sud, că la Cernăuți am fost mai des J. Și dacă aș ajunge în Bucovina, parcă aș trece și în Maramureș, unde am fost acum trei ani, dar parcă nu mi-a fost de ajuns. Parcă m-aș duce și la Iași – nici acolo nu am mai fost de 15 ani și am auzit că s-au schimbat multe lucruri în bine. Dar să vedem :). Sună deja ca o excursie de una-două săptămâni :).

Parcă m-aș mai duce și prin Asia de Sud-Est, o zonă dragă mie, dar să vedem… Să fim sănătoși și vom vedea 🙂

Voi, ce planuri aveți pentru anul acesta?

 

Categorii:
Diverse

Comentarii

 • Madalin spune:

  India, Coasta de Azur, Egipt, Olanda si Sicilia..la noi in tara imi doresc sa revad Manastirea Putna si sa ajung in Defileul Dunarii la Bigar, statuia lui Decebal, Herculane, Targu-Jiu mai sus. Calatorii frumoase si drumuri bune sa avem toti ! La multi ani 2020 !

 • Silviu spune:

  La mulți ani Cezar! Mulțumesc că mă inspiri prin călătoriile tale. Eu am în plan pentru prima jumătatea a anului Malaga, Provence, Bruxelles/Bruges și o insulă grecească.

 • Ovidiu Patrascanu spune:

  Cezarel, cu motor, ia-ma si pe mine-n zbor… Daca mergi la St. Petersburg prin Londra spune-mi si mie, as veni si eu! Multumax!

 • Andreea spune:

  La multi ani, Cezar! Calatorii frumoase si inspirate sa ai! Din ce vad in articol …suna incurajator! Asteptam povestirile! Drum bun!

 • Andrei Zegrean spune:

  La mulți ani Cezar. Ești o oaza de inspirație. Anul ce a trecut, l-am vizitat pe “prietenul Raj” in Kathmandu , Nepal, inspirat din scrierile tale. Pot sa îți spun; oameni minunați. Mulțumesc tie.
  Anul acesta pe 3 Aprilie plec in Vietnam și Cambodgia. I’m verry excited. 😊 Mulțumesc mult pentru sprijinul acordat prin scrierile tale.
  Un călător in devenire😊
  Andrei Zegrean

 • Dan Dancu spune:

  La multi ani! In primul rand sper sa mergem impreuna in Sudan, Indonezia, Papua Noua Guinee, si Arabia Saudita. Apoi mai merg in Sudanul de Sud, Zimbabwe, Botswana, Namibia,Africa de Sud, SUA, Tahiti ,Bora-Bora si alte insule din Polinezia Franceza. Sper sa se realizeze toate si sa nu avem surprize neplacute in lumea asta agitata!

 • Miruna spune:

  Cand e gata programul de Noua Guinee m as inscrie si eu
  Noi 🙂

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest