Top 5 gratis – Dubrovnik

Dubrovnik, Croatia.jpg

A venit vara si presupun ca multi dintre voi aveti in vedere si Coasta Dalmata. Am fost de cateva ori pe acolo si nu pot decat sa va felicit pentru aceasta alegere, fiindca merita cu prisosinta – panorama incredibila, orase istorice superbe, chiar si plaje din loc in loc… dar peisajele si orasele fac toti banii. Si in caz ca ajungeti pe acolo, sper ca n-o sa ratati adevaratul diamant al coastei – orasul istoric Dubrovnik, fosta Ragusa!

Sa nu credeti ca vizitarea Croatiei este ieftina. Croatia a decis sa devina o destinatie premium, asa ca n-o sa gasiti hoteluri all-inclusive la 20 de euro pe noapte sau dude de genul asta. Preturile sunt mari, dar conditiile sunt, in general, de varf. Si nu duc lipsa de musterii! In conditiile in care cele mai ridicate preturi sunt, evident, in cea mai dorita si mai frumoasa destinatie, Dubrovnik, m-am gandit sa va spun ce puteti sa faceti gratis prin cetatea dalmata.

  1. Urcati-va pe muntele Srd. Da, se poate si cu telecabina, probabil si cu ceva transport mai mult sau mai putin in comun, dar urcatul pe jos nu cere nicio kuna. Se afla la 413 metri deasupra marii si veti avea de urcat vreo 2 ore (luati multa apa cu voi, mai ales vara), dar eforturile voastre vor fi rasplatite cu varf si indesat de extraordinara panorama a orasului si a intregii coaste pana spre Muntenegru!
  2. Plaja Banje – Daca in Italia de peste garla vei gasi destule plaje private pe bani, nu e cazul si in Croatia. Aflata nu foarte departe de zidurile orasului, este probabil una dintre cele mai bune plaje din zona.
  3. Gunduliceva Poljana – O vizita in piata locala iti ofera numeroase informatii despre orasul si tara pe care o vizitezi. De obicei, nu este turistica, iar preturile sunt cele mai mici din tot orasul. Si o sa te bucuri de numeroase fructe si legume de sezon. In plus, piata este gazduita de o structura istorica, o manastire iezuita de secol 18!
  4. Concertele din Piata Luza – Este piata centrala a orasului, in fata palatului Sponza. Aici, mai ales in sezonul de varf, poti asista zilnic la diverse concerte – de la muzica simfonica la piese de teatru in cadrul Dubrovnik Summer Festival
  5. War Photo Limited.  Este o expozitie de fotografie care iti va dezvalui imaginile unui Dubrovnik din timpul luptelor din 1992 cand croatii s-au luptat cu marina sarba care a bombardat orasul si infanteria muntenegreana care s-a aflat la cativa kilometri, gata sa-l cucereasca. Orasul a rezistat, dar multe cladiri multiseculare au fost afectate… Astazi, dupa 20 de ani, vei gasi insa putine urme ale razboiului in orasul vechi.

Daca ati fost recent in Dubrovnik si ati descoperit si alte lucruri faine si gratuite, impartasiti-le cu noi :).

Categorii:
Croatia · Top 5 gratis

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii