Oferta TAP de duminica: 590 euro Bucuresti – Capul Verde !

8. Windsurfing in Cape Vede.jpg

Ati auzit de Capul Verde ? Este un mic arhipelag de insule in Atlantic, la vreo 500 km de coasta Africii de Vest (mai precis, de Senegal). In mod cert, ati auzit de Madeira portugheza si Canarele spaniol. Ei bine, Capul Verde este ultima venita in grupul insulelor turistice de pe coasta de Vest a Africii.

Daca Madeira si Canare au ramas parte a tarilor coloniale (Madeira nu a fost locuita inainte de colonizare, iar berberii guanche din Canare au fost distrusi si asimilati de spanioli), insulele Capului Verde au fost colonizate de portughezi si si-au capatat independenta in 1975, in urma Revolutiei garoafelor din Portugalia din 1974. Spre deosebire de multe alte state africane, Capul Verde a avut parte de o conducere mai competenta si astazi este probabil cel mai bogat stat din Africa de Vest. Stabilitatea si siguranta au adus investitorii in turism, si, incet, incet, turismul din Capul Verde ia avant.

Cel mai cunoscut capeverdian este regretata Cesara Evora, diva desculta pe care poate multi ati ascultat-o in concertele sustinute in Romania. Capul Verde este un mix foarte reusit intre vibranta cultura africana si la fel de vibranta cultura lusitana. Cand portughezii au descoperit Capul Verde, ca si Madeira, insulele erau nelocuite. Ei au fost primii colonisti, dar au importat numerosi sclavi negri din Africa de Vest… Capeverdienii de azi sunt genetic cam jumatate europeni si jumatate africani.

Ce e insa asa special cu Capul Verde ? Evident, au inceput sa apara statiunile all-inclusive, climatul este foarte bun, dar probabil punctul forte este wind surfingul… Capul Verde devine din ce in ce mai mult locul preferat al wind-surferilor din Europa datorita proximitatii si a conditiilor propice acestui sport.

Dupa cum va spuneam, TAP Portugal are un program promotional de oferte- flash pentru o anumita destinatie. Ei bine, destinatia ofertelor- flash de saptamana asta (valabil de azi, duminica 14 octombrie pana marti, 16 octombrie) este aeroportul Sal din Capul Verde, Cu numai 590 euro, puteti zbura de la Bucuresti la Sal si inapoi din 15 ianuarie pana in 15 iunie. Si daca doriti o vacanta altfel, intr-o locatie mai putin cunoscuta, Capul Verde poate fi o solutie. Pentru a putea lua biletele, intrati pe site-ul TAP si simulati datele care va convin.

Sursa foto.

Print – screen – bilete TAP pt. Capul Verde

8. TAP Capul Verde.jpg

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii