Fly Dubai se muta partial pe aeroportul Al-Maktoum. Temporar ? De tot ?

Fly Dubai.jpg

Incet, incet, noul aeroport Al-Maktoum de langa Dubai incepe sa se populeze. Am aterizat pe el acum o luna, zburand cu WizzAir in metropola emirateza, dar aeroportul era cam gol. E drept, tocmai fusese inaugurat cu vreo 2 saptamani inainte pentru traficul de pasageri si cea mai importanta companie aeriana care opera acolo era WizzAir. Intre timp, am primit stirea ca Fly Dubai isi muta o buna parte din zboruri din aeroportul international Dubai in aeroportul Al-Maktoum. Zborul de Bucuresti va continua sa opereze in vechiul aeroport din Dubai, dar zborul de Chisinau si unul din zborurile din Istanbul Sabiha Gokcen se vor muta in Al-Maktoum.

Oficial, motivul mutarii (partiale) este determinata de reparatiile la pista de aterizare nord a aeroportului din Dubai si evident ca nu poate fi mutata nici o cursa a Emirates pe al-Maktoum. In principiu, aceste zboruri sunt operate pe Al-Maktoum pentru o perioada limitata, dar declaratii mai vechi ale sefilor de la Fly Dubai indica faptul ca mai devreme sau mai tarziu, Fly Dubai se va muta pe Al-Maktoum.

Deci, cele mai importante zboruri mutate pe Al-Maktoum sunt: Colombo, Kathmandu, Addis Ababa, Chisinau, Male, Muscat. Cum am mai spus, zborurile din Bucuresti si marea majoritate a celor din Istanbul Sabiha Gokcen vor opera in continuare pe vechiul aeroport. Asa ca daca planuiti o tura cu Fly Dubai spre Maldive, Sri Lanka, Nepal sau orice alta destinatie pentru la vara, verificati in ce aeroport aterizati si din care decolati pentru ca va va mai trebui o viza de tranzit pentru ca veti intra pe teritoriul Emiratelor.

Pentru mai multe informatii asupra destinatiilor care sunt mutate pe Al-Maktoum si ale celor care raman pe vechiul aeroport, uitati-va aici.

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

  • Mirwona spune:

    Salutare, stii cumva de viza de tranzit ceva oficial si de actualitate? Ideea e acum cateva zile am zburat in india via sharjah si am avut escala 13 ore, dar pe aeroport nu stia nimeni de transit visa, ne trimiteau de la un ghiseu la altu pana cand ne-a zis o tipa ca au scos de 2 ani de zile viza de tranzit…nici nu mai stiu ce sa cred…e adevarat, ca in aeroport au un hotel daca vrei sa ramai sa dormi sau sa petreci 1-2 zile (in transit area) dar oricum… si mai avem si la intoarcere tot asa escala de 13 ore si ma gandeam ca poate mai aflu ceva..Multam!

  • cristina spune:

    Salut! Există viză de tranzit, am zburat eu prin Dubai acum o lună și aveam vreo 20 de ore între avioane (și aeroporturi diferite). A trebuit să mergem la biroul Marhaba (un fel de agenție care se ocupă de vize, bookinguri, transfer de bagaje etc) din terminalul unde am aterizat. Viza de tranzit e gratuită dacă zbori cu o companie de la ei (Emirates de ex). Noi am plătit 50 dolari pe viza de tranzit și ne-au obligat să ne facă o rezervare la hotel, chiar dacă nu aveam nevoie (plănuiam să mai stăm 3 ore în aeroport, dimineața să ieșim în oraș și apoi să mergem direct la zborul următor). Cu hotel cu tot, am dat 90 de dolari de persoană pe distracția cu tranzitul. Dacă nu vroiam hotel, era posibil doar dacă plăteam 150 dolari. Faza e că nu e nimic clar cu viza asta de tranzit, acum doi ani când am trecut prin Dubai am dat 50 dolari pe viză și nu ne-a mai întrebat nimeni de hotel. Cert e că în aeroport poți doar prin Marhaba și ți-o dau în vreo jumătate de oră.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest