Austrian Airlines anunta cresterea numarului de frecvente spre America de Nord si deschiderea cursei Viena – Newark

Austrian Airlines.jpg

Mai avem de asteptat pana cand vor reaparea cursele directe Romania – SUA (ma astept sa apara doar dupa ce SUA ne va include in Visa Waiver Program si romanii nu vor mai avea nevoie de viza – probabil, se va intampla destul de repede), asa ca cei care calatoresc in State trebuie sa schimbe undeva prin Europa. Si atunci cand cresc frecventele si destinatiile, ne putem astepta si la preturi mai mici datorita competitiei crescute, dar si la mai multe posibilitati de a alege. Ei bine, am niste stiri bune de la Austrian Airlines – acestia vor creste numarul de frecvente directe de la Viena spre America de Nord de la 26 la 33 zboruri pe saptamana si, in plus, vor adauga o destinatie noua – aeroportul Newark de langa New York, o decizie mai mult decat laudabila.

Am fost in Newark in 2005 cand am luat avionul spre Niagara. Sincer, mi-a placut mult mai mult decat JFK – mult mai modern, mai aerisit, mai simplu de navigat, cu conexiuni mai bune atat spre New York, cat si spre alte orase (cand am zburat de acolo, am sosit cu trenul direct din Philadelphia). JFK se vede ca a tot fost construit in mai multe etape si e ceva mai greoi, iar Newark a fost gandit in intregul sau. De altfel, din Newark, poti sa iei tren direct spre centrul New York-ului in Penn Station (aflat in buricul Manhattanului). Faci mai putin de jumatate de ora, iar biletul de tren costa 12,50 USD, in plus existand si trenuri directe ale Amtrak spre diverse alte orase de pe coasta de Est cum ar fi Washington sau Philadelphia. Din celalalt mare aeroport al New Yorkului,  JFK, taxiul costa 45 dolari pana in Manhattan, iar ca sa mergi cu trenul, trebuie sa tot schimbi diverse linii mai mult sau mai putin obscure pentru a ajunge in Penn Station.

In plus, Austrian Airlines a anuntat incheierea acordurilor de code- share cu United cu pornire din Chicago spre orase cum ar fi Los Angeles, San Francisco, Houston, Las Vegas sau Seattle. Tranzitul spre State se efectueaza prin aeroportul Viena – Schwechat, un aeroport foarte compact si prin care poti trece foarte rapid (nu stiu cate aeroporturi din lume garanteaza timpul de tranzit intre avioane de 25 minute, din cate stiu nici unul).  Un alt avantaj, este ca poti combina biletele intre cele 3 companii aeriene care efectueaza curse peste Atlantic din grupul Lufthansa – Lufthansa, Austrian Airlines si Swiss. Poti sa zbori la dus cu Austrian Airlines si la retur cu Swiss daca orarele / preturile iti convin mai mult.

 

 

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest